خبرگزاری رویترز در گزارشی با اشاره به قیام سراسری مصریها بر ضد نظام حسنی مبارک نوشت ترس مردم مصر از نظام پلیسی حسنی مبارک ریخته است.
رویترز در گزارشی از قاهره به قلم یاسمین صالح نوشت: صدها مصری روز دوشنبه در مقابل مقر استانداری قاهره تجمع کردند و خواستار خانههای ارزان بودند چرا که اعتراضات که در آن مصریها خواستار سرنگونی حسنی مبارک شدهاند باعث شده است مردم در دفاع از مسائل خود جرأت پیدا کنند.
برخی از آنهایی که در مقابل استانداری حضور داشتند گفتند اگر مسئولان به خواسته های آنها توجه نکنند به اعتراضات در میدان التحریر خواهند پیوست.
در نهایت درهای استانداری قاهره باز شد و به آنهایی که درخواست داشتند اجازه ورود داده شد اما مسئولان از پاسخ به پرسشهای خبرنگاران خودداری کردند .
دولت از مدتها پیش به فکر تامین خانه های ارزان قیمت برای اقشار کم درآمد و بهبود وضع معیشتی آنها و تامین فرصتهای شغلی در سراسر کشور است اما شهروندان می گویند چنین چیزی هرگز رخ نخواهد داد .
مصر حدود هفتاد و نه میلیون جمعیت دارد و رشد سالانه جمعیت این کشور نیز دو درصد است اما رشد مسکن با رشد جمعیت متناسب نبوده است . سن دو سوم جمعیت مصر کمتر از سی سال است و نود درصد بیکاران نیز در این گروه سنی است و حدود چهل درصد مردم نیز روزانه کمتر از دو دلار در آمد دارند .
پیش از آغاز اعتراضات ضد دولتی در بیست و پنجم ژانویه گذشته ، تظاهرات صدها نفر یک حادثه نادر و چالشی برای دولت بود.
اما وارد شدن حرکت مصریها برای سرنگونی مبارک به چهاردهمین روز خود حتی مصریهایی که به تظاهرات نپیوسته اند نیز تلاش میکنند حقوق خود را بگیرند .
نبیل عبد الفتاح محقق در مرکز مطالعات سیاسی و راهبردی الاهرام گفت: quotation mark جنبش بیست و پنجم ژانویه حقوق بشر را به مصریها بازگرداند و کرامت مصریها به آنها بازگشت و حالت تحقیری را که همه سازمانهای امنیتی علیه شهروندان اعمال کرده بودند متوقف کرد quotation mark . وی گفت quotation mark معتقدم مهمترین دستاور این انقلاب شکسته شدن دیوار ترس و هراس بود quotation mark .
مصریها همواره از زمانی که ارتش در سال 1952 میلادی نظام سلطنتی را در مصر سرنگون کرد و به قدرت رسید از نظام سیاسی می ترسیدند .