افشای اسناد دارایی های افسانه ای حسنی مبارک و انتشار اخباری درباره تلاش او و خانواده اش برای خارج کردن باقی مانده ثروت از مصر ، خشم ونفرت مردم مصر از سی سال خیانت و دزدی مبارک را بیشتر کرده است.
به گزارش پایگاه اینترنتی شبکه العالم ، هرچند خیانت ها و دزدی های حسنی مبارک ، همسر و پسرانش برای مردم مصر طی سه دهه گذشته به خوبی روشن بود ، اما حتی مردم آن کشور نیز نمی توانند باور کنند که حجم این دزدی ها به گونه ای بوده است که خانواده حسنی مبارک 82 ساله را با بیش از 70 میلیارد دلار دارایی به ثروتمندترین افراد جهان تبدیل کرده است.
روزنامه گاردین انگلیس اخیرا فاش کرد : براساس گزارش های محرمانه، ثروت حسنی مبارک، رئیس جمهوری مصر و خانواده اش بیش از 70 میلیارد دلار است.
این روزنامه انگلیسی نوشت: خانوده مبارک این ثروت را در بانک های سوئیس ، انگلیس، آمریکا و مصر واریز کرده اند
گاردین افزود: حسنی مبارک در 30 سال گذشته با سوء استفاده از پست های ریاست جمهوری و مقام های نظامی که داشته است، توانسته میلیون ها دلار ثروت جمع کند و به همراه خانواده اش این ثروت هنگفت را به خارج از مصر و بانک هایی مانند یو بی اس سوئیس منتقل کرده است.
این روزنامه نوشت: خانواده مبارک با سرقت اموال مردم مصر در زمینه های مسکن و هتل سازی نیز سرمایه گذاری های گسترده انجام داده اند.
گاردین در ادامه می نویسد، بر اساس گزارش های محرمانه ثروت جمال مبارک پسر حسنی مبارک به 17 میلیارد دلار می رسد که در بانک های سوئیس، آلمان، آمریکا و انگلیس واریز شده است.
این روزنامه انگلیسی می افزاید، نام خانم سوزان مبارک همسر حسنی مبارک نیز در باشگاه میلیاردرهای سال 2000 ثبت شده است و سوزان پول هایش را بیشتر در بانک های آمریکا قرار داده است، اما در پایتخت های برخی کشورهای اروپایی مانند لندن، فرانکفورت، مادرید ، پاریس و دبی نیز به ساخت و ساز مشغول است.
گاردین می نویسد : علاء مبارک نیز در داخل و خارج از مصر 8 میلیارد دلار سرمایه دارد و مالک دو فروند هواپیمای شخصی و یک قایق پادشاهی است که بیش از 60 میلیون یورو ارزش دارد.
در همین حال انتشار خبر روزنامه انگلیسی گاردین درباره ثروت حسنی مبارک و خانواده اش بازتاب وسیعی بین مردم مصر در میدان تحریر قاهره داشت و آنها ضمن تاکید بر ادامه تحصن خود خواستار بازگرداندن این پول ها شدند
اسامه الغزالی حرب، رییس حزب جبهه دمکراتیک مصر با حضور بین تحصن کنندگان خبر میزان دارایی مبارک و افراد خانواده اش را اعلام کرد و انتشار این خبر موجب اصرار آنها بر ادامه تحصن شد و موجی از نفرت را در میان تظاهرکنندگان داشت.
صفوت حجازی یکی از چهره های مطرح و مخالف دولت مصر نیز با حضور در گوشه دیگری از این میدان جزئیات خبر منتشر شده در روزنامه گاردین را بازگو کرد و گفت : در حالی که مردم مصر در فقر و گرسنگی بسر می برند، رییس جمهوری مشغول مال اندوزی بود.
این سخن وی سبب شد؛ تحصن کنندگان به طور خود جوش شعارهایی مبنی بر اینکه ما خواهان باز پس گرفتن پول های خود هستیم سر دادند.
درهمین حال افشای یک سند در یک پایگاه خبری مصر نشان می دهد که 'حسنی مبارک' حداقل 20 میلیارد دلار از ثروت 70 میلیارد دلاری خود را به طلای خالص تبدیل کرده است.
پایگاه خبری "نافذه مصر" ، در این سند که از سوی مؤسسه بانکی Caledonaian banking group در سوئیس صادر شده، ارزش سپرده غیر نقدی ارائه شده به این بانک 20 میلیارد دلار تعیین شده است.
بر این اساس، این بانک با صدور رسیدی تاکید کرده که این سپرده را دریافت کرده است.
"وائل عباس" وبلاگ نویس مصری که این اسناد از سوی وی منتشر شده بر این مسئله تاکید ورزیده که علاوه بر این سند، چندین مدرک دیگر نیز در اختیار دارد که نشان می دهد "حسنی مبارک" رئیس جمهور فعلی مصر اکثر دارایی خود را به طلا تبدیل کرده است.
وی درباره اینکه چگونه به این اسناد دسترسی پیدا کرده توضیح زیادی نداده و تاکید کرده که این اسناد توسط شخصی در اختیار وی قرار داده شده است.
این وبلاگ نویس مصری از کارشناسان بانکی تقاضا کرده است که صحت اسناد منتشر شده را تحت بررسی قرار دهند.
متخصصین مالی می گویند حسنی مبارک ثروت خود را در زمانی که فرمانده نیروی هوایی بود از طریق قراردادهای نظامی بهدست آورد.
برآورد شده که پسر کوچک او جمال 10میلیارد دلار ثروت خصوصی دارد.
پسر بزرگ او علا هم گفته میشود که میلیاردها دلار ثروت دارد. هر دو پسر او در رستورانها، ماشین فروشیها، هتلهای مختلف و محلهای خوشگذرانی سرمایهگذاری دارند.
گفته میشود که همسر مبارک، سوزانه (suzanne) مبارک بانوی اول مصر هم ثروت میلیاردی دارد.
همچنین گفته میشود که این خانواده در لندن، پاریس، مادرید، دوبی، فرانکفورت و آمریکا مایملک دارد.
افشای ثروت دهها میلیاردی مبارک در حالی است که میلیون ها نفر در مصر در فقر مطلق به سر می برند.
زندگی در قبرستان ها یکی از پدیده های اجتماعی و ناخوشایند در مصر است که تنها گوشه ای از فلاکت مردم این کشور را به نمایش می گذارد.