خبرگزاري فارس: يك كارشناس مسائل آفريقا گفت: بايد معارف اهل بيت را در تونس ترويج داد، چرا كه در پي اسلام ستيزي بورقيبه و بن علي فقر فرهنگي شديدي در اين كشور وجود دارد.
به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، «حسن خاكرند» كارشناس مسائل آفريقا در نشست بررسي تحولات تونس و مصر كه امروز (دوشنبه) در دانشگاه تربيت مدرس برگزار شد، با اشاره به گروهها و جريانات مختلف تأثيرگذار در مصر، گفت: امروز يك كميته 10 نفره در اين كشور براي پيگيري اصلاحات تشكيل شده و افراد و جريانات موجود در اين گروه از طيفهاي مختلفي تشكيل شدند و رژيم مبارك در پي ايجاد انشقاق و فرسايش بين آنهاست تا بتواند اين انقلاب را مديريت كند.
اين كارشناس مسائل آفريقا به عقب نشينيهاي تاكتيكي رژيم مبارك در مقابل معترضان اشاره كرد و اظهار داشت: عقبنشينيها در راستاي خواستهاي مردم نيست، بلكه تنها جابهجايي برخي افراد حاضر در حكومت است.
وي ادامه داد: در تونس رئيس جمهور رفت، اما بدنه همچنان باقي مانده و در مصر تلاش ميشود دولت برود، اما حسني مبارك همچنان حفظ شود.
خاكرند با اشاره به بحث ايران هراسي و اسلام هراسي كه در انقلاب مصر به جريان افتاده، يادآور شد: اظهارات كلينتون مبني بر لزوم وجود مبارك در رأس قدرت نشان ميدهد آنها تلاش ميكنند كه مانع ايجاد موج گسترده انقلاب در كشورهاي عربي و اسلامي به واسطه سقوط حسني مبارك شوند.
اين كارشناس مسائل آفريقا به افراد نزديك به ايران و انقلاب اسلامي در كميته 10 نفره ميدان التحرير اشاره كرد و گفت: ورود ايران به مسائل مصر بايد با احتياط اما با جديت صورت پذيرد.
خاكرند ادامه داد: بايد در ادبيات خود بر حفظ وحدت بين گروهها و احزاب تأكيد كرده و مردم مصر را به وحدت دعوت كنيم.
وي در بخش ديگري از سخنان خود در مورد تونس كه الگوي متفاوتي را در انقلاب دنبال ميكند، گفت: راشد الغنوشي در بدو ورود اعلام كرد كه تحت قباي امام خميني (ره) حركت نميكند و اين اظهارات، سنجيدهاي بود كه ميتواند در مقابل موجب ايران هراسي بايستد.
اين كارشناس مسائل آفريقا با بيان اينكه 100 هزار شيعه در تونس زندگي ميكنند كه اغلب آنها فرهيخته هستند و از روي علم، درايت و تحقيق شيعه شدهاند، خاطرنشان كرد: بايد معارف اهل بيت را در اين كشور ترويج داد، چرا كه در پي اسلام ستيزي بورقيبه و بن علي فقر فرهنگي شديدي در اين كشور وجود دارد.