خبرگزاري فارس: استاد جامعةالمصطفي العالميه جنبشهاي لبنان، تونس، مصر، الجزاير، تركيه، افغانستان، اندونزي و ديگر كشورها و ائتلافهاي مردمي را نمونههايي از تاثيرگذاري انقلاب اسلامي در جهان عنوان كرد.
به گزارش خبرگزاري فارس از قم، حجتالاسلام عباسعلي براتي شامگاه ديروز در نشست علمي «نقش انقلاب اسلامي در بهكارگيري پشتوانههاي ديني ارتقاي حقوق بشر در جهان معاصر» با تاكيد بر اهميت و تاثيرگذاري انقلاب اسلامي در سطح جهان گفت: دين در ربع آخر قرن بيستم در سطح جامعه بينالمللي معاصر به حيات اجتماعي بازگشت در حالي كه اوايل قرن به ويژه در جوامع غربي به كلي كنار گذاشته شده بود.
وي با اشاره به اينكه بازگشت به دين تنها در حوزه حقوق نبوده است، بيان داشت: بازگشت به دين در همه عرصههاي علوم چون جامعهشناسي، روانشناسي و فلسفه ظهور و بروز محسوس و آشكاري داشته است.
استاد جامعةالمصطفي العالميه در ادامه به تعدد عوامل بازگشت به دين اشاره كرد و بيان داشت: شكست مدلهاي فكري ليبراليستي و كمونيستي و جنگهاي ويرانگري مهمترين علل در اين زمينه مهم بوده كه با مباني فكري الحادي در طول قرن بيستم بر بشر تحميل شد.
وي خاطرنشان كرد: اين شرايط و پاسخگويي مناسب به نيازهاي روحي و معنوي و ماورايي مردم سبب گرايش و احياي معنويت در ميان بشريت و جوامع مختلف شد.
براتي تاكيد كرد: انقلاب اسلامي ايران نيز زاييده و مولود نااميدي بشر از انديشههاي ضد ديني بوده و انديشههاي ديني را در سراسر جهان گسترش داده است.
وي با تاكيد بر تبيين آثار انقلاب اسلامي در مناطق مختلف جهان يادآور شد: امروزه در بسياري از كشورهاي مختلف مراكز مطالعاتي چند رشتهاي با عطف توجه به دين ايجاد شده است.
مدرس جامعةالمصطفي العالميه ادامه داد: حتي سازمانهاي بينالمللي از قبيل يونسكو نيز نتوانستهاند در اين زمينه تحركي نداشته باشند، بنابراين اقدام به راهاندازي و ايجاد دفتر علم و دين در اين سازمان كردند.
براتي با بيان اينكه انقلاب اسلامي ايران توانسته تاثيرگذاري زيادي روي ظلمستيزي و بيداري بشر داشته باشد، افزود: انقلاب اسلامي همچنين در خودباوري ملتها و ايجاد جنبشهاي آزاديخواه نقش غير قابل انكاري داشته است.
وي گفت: قبل از انقلاب اسلامي حتي در فلسطين بيشتر مبارزات ضد اشغالگران با رويكردهاي ناسيوناليستي و قوميتي انجام ميشد در حالي كه پس از پيروزي انقلاب اسلامي جنبشهاي مقاومت اسلامي و حماس با رويكردهاي اسلامي تاثيرگذاري جدي در دفع تجاوزات غاصبين از خود نشان دادند.
استاد جامعةالمصطفي العالميه همچنين جنبشهاي لبنان، تونس، الجزاير، تركيه، افغانستان، اندونزي و ديگر كشورها و ائتلافهاي مردمي را نمونههايي از تاثيرگذاري انقلاب اسلامي در جهان عنوان كرد و افزود: اين انقلابها مبتني بر انديشه اسلامي براي دفاع از حق تعيين سرنوشت و ساير حقوق انساني اتفاق افتاده است.
اين پژوهشگر حقوق بشر اسلامي در ادامه به تاثير مثبت انقلاب اسلامي بر مسلمانان كشورهاي غربي و ديگر كشورهايي كه جمعيت مسلمان در اقليت هستند، گفت: اگر روزي مسلمانان حتي در بيان هويت خود خودباوري لازم را نداشتند، امروزه با صراحت و شجاعت مطالبات ديني و فرهنگي خود را مطرح ميكنند و در مقابل نقض حقوق خود واكنش نشان ميدهند.
براتي اضافه كرد: بر اثر همين بيداري و تحرك، مراكز اسلامي از لحاظ كميت و كيفيت در سطح اروپا و آمريكا با دوران قبل از انقلاب اسلامي تفاوت قابل توجهي پيدا كرده است.
وي اذعان كرد: اين امر كه موجب افزايش قدرت مسلمانان در سطح جهان شده منجر به اتخاذ تصميمات و سياستگذاريهاي تبعيضآميز كشورهاي غربي عليه مسلمانان شده است.
وي افزود: اين تبعيضها موجب ايجاد رسواييهاي آنان در عمل به شعارهاي دفاع از حقوق انساني و منع تبعيض پيش روي جهانيان شده و كه در نتيجه اين رفتار و گفتار دوگانه آگاهي و گرايش اروپائيان به اسلام بيشتر شده است.
براتي با اشاره به اينكه رهبران ديگر اديان تلاش زيادي براي معرفي و تبيين حقوق انساني را از منظر دين خود داشتند، گفت: اين فرآيند گوياي بازگشت جهان به بهرهمندي مناسب از پشتوانههاي ديني براي پيشبرد حقوق انساني و رد برخي از رويكردهاي انحرافي مبتني بر الحاد و ماديگرايي است.
وي اظهار داشت: با عمل پيروان اديان در رعايت حقوق انسانها بر اساس اعتقادات ديني شاهد بسط روز افزون اين فرايند خواهيم بود.
وي تاكيد كرد: اگر به نام دين برخي پيروان اديان خلافهايي را انجام دهند و يا در عمل، الگوهاي كاربردي خوبي براي بهبود وضعيت حقوق انسانها در عرصههاي مختلف ارائه نكنند، ذهنيتهاي منفي ايجاد ميشود و به فرايند ياد شده لطمه ميزند.