بررسی استراتژیک: در تازه ترین خبر ها ، تعدادی از گروههای سیاسی معترض در مصربا روند مذاکرات حکومت با بعضی از گروههای سیاسی مخالفت کرده اند.کریمه حفناوی از رهبران جنبش مخالف مصری “کفایه” تأکید کرد: این جنبش هرگونه مذاکره با نظام قبل از برکناری کامل حسنی مبارک را به ویژه پس از قتل عام مردم مردود می داند.
حزب الغد از احزاب مخالف نظام مبارک، هر گونه مذاکره گروه های مخالف با نظام مستبد مصر قبل از برکناری حسنی مبارک را تقبیح و بر انصراف کامل خود از مذاکره با این رژیم تاکید کرد.به گزارش العالم : تظاهرکنندگان مصری اعلام کردند هر کسی که با رژیم حاکم مذاکره کند، از آنها نیست. ائتلاف جوانان انقلاب مصر مخالفت خود را با مذاکرات عمر سلیمان و مخالفان دولت اعلام کردند وآن را مردود دانستند،ائتلاف جوانان انقلاب مصر اعلام کرد: هر کس تحت عنوان نمایندگی از جوانان مصر با حکومت مذاکره کند در حقیقت فقط نماینده خودش است.ادامه…
این خبرها در حالیست که بعضی از گروههای سیاسی مخالف حسنی مبارک از جمله اخوان المسلمین و دیگرمخالفین که سالها با حکومت دیکتاتوری حسنی مبارک دست و پنجه نرم می کردند در یک اشتباه فاحش سیاسی قبل از اجماع کلی با تمامی گروههای سیاسی مخالف دولت ، با نماینده و جانشین حسنی مبارک( عمر سلیمان ) دیدار و گفتگو کردند . این دیدار میتواند لطمات جبران ناپذیری به وجهه این گروه ها در بین دیگر گروه های سیاسی و مردم معترضی که فقط خواهان سرنگونی نظام دیکتاتوری حسنی مبارک هستند ایجاد کند و انشقاقی هدفمند شده را در اتحاد بین گروه های سیاسی معترض باعث شود.
این در حالیست که مردم معترض در میدان تحریر قاهره همچنان به عمر سلیمان و حکومت موقت وی به دیده تردید نگاه می کنند .چرا که وی سالها به عنوان رئیس اطلاعات و امنیت حکومت حسنی مبارک ، به وی وحکومت دیکتاتوری آن خدمت کرد و در زمان مسئولیت وی افراد زیادی از مخالفین سیاسی حکومت به زندان افتاده و تحت شدیدترین شکنجه ها قرار گرفتند.
این موضوع نه تنها برای من ، بلکه برای همه افرادی که در حال پیگیری نا آرامی ها در مصر و تولد دموکراسی و آزادی دراین کشورهستند بسیار مضحک است که چنین شخصی با داشتن چنین سابقه ای نقش اول را در تغییر و اصلاحات سیاسی مصربازی کند!
آمریکا و دولتمردان غربی با توجه به مواضع متغییرخود ازشروع تظاهرات تا به امروز چه نقشی را می توانند در این پازل موقت و مهم بازی کنند ؟
در شروع تظاهرات های مردمی اظهار نظر های مقامات غربی در جهت تغییر در روش سیاست و رفتار حسنی مبارک بوده اما بعد از پافشاری مردم ، درمطالبات خود مبنی بر تغییر نظام و وامتداد و کسترش ناآرامی ها ،تغییراتی در تصمیمات اتاق فکر آنان حاصل شد و تصمیم برآن شد که باتوجه به حساسیت موضوع و از دست ندادن امتیاز مصر در مناقشات منطقه جانشینی برای حفظ حکومت حسنی مبارک انتخاب کنند و بتوانند با توجه به تجربه ، شناخت و اشراف وی بر گروههای مخالف اوضاع را در دست بگیرند و با مخالفت نسبی با حسنی مبارک بر سر ماندن در قدرت ،رضایت معترضین را به خود جلب کنند.
امریکا و دولتمردان غربی در این اتاق فکر، راه های دیگری را نیزطراحی کرده اند!
با تشدید ناآرامی ها در مصر آنها بسیار نگران به قدرت رسیدن گروه های اسلام گرا از جمله اخوان المسلمین در مصر بودند ، چرا که با به قدرت رسیدن این گروه در مصر که دارای جایگاه مردمی و قوی نسبت به گروههای سیاسی مخالف نظام در بین مردم دارد،می توانست توازن قدرت وتمامی معادلات سیاسی در منطقه خاورمیانه را به ضررمنافع غرب و اسرائیل برهم زند .
از این رو با انتخاب عمر سلیمان به عنوان نفر اول مذاکره کننده با گروههای سیاسی مخالف حکومت، نیز می توانند جایگاه مردمی گروه اخوان المسلمین و تعدادی از گروههای معترض را که دراین مذاکرات شرکت کرده اند تخریب کنند.همانطور که در خبر ها شاهد بودیم مواضع جدیدی ،از طرف برخی گروه های سیاسی مخالف نظام مبنی بر مردود بودن این مذاکرات خبر می دهد.
اتاق فکر (امریکا و همپیمانان خارجی و داخلی در مصر) با تخریب چهره گروههای شرکت کننده در مذاکرات چون (اخوان المسلمین)،با ایجاد شکاف دربین گروههای سیاسی معترض و چسباندن برچسب شکل دادن یک حکومت رادیکالی اسلامی تندرو توسط این گروهها در مصر، تا زمانیکه که بتوانند حکومت مصر را با عمر سلیمان و اصلاحات امنیتی و اطلاعاتی !حفظ خواهند کرد و درصورت ادامه اعتراضات مردمی و عدم توانایی در کنترل اوضاع با عبور از حسنی مبارک و عمر سلیمان به تشکیل یک نظام جدید برپایه گروههای جدید با حفظ منافع خود فکر خواهند کرد.