دولت انگلیس از اعلام اینکه ایا مانند المان و فرانسه صادرات تسلیحات و تجهیزات ضد شورش را به مصر به حال تعلیق درخواهد اورد ،خودداری می کند.
روزنامه گاردین ، چاپ لندن ، در شماره امروز خود در اینترنت در مقاله ای به قلم ریچارد نورتورن تیلور نوشت مقامات انگلیسی در عوض می گویند تصمیم در خصوص صادرات تسلیحات و تجهیزات ضد شورش به مصر به صورت مورد به مورد و در راستای دستورالعمل های اتحادیه اروپا اتخاذ خواهد شد. وزارت تجارت ، نواوری و مهارت های انگلیس اعلام کرد مقامات این کشور به ارزیابی این مسئله خواهند پرداخت که ایا شرایط کنونی در مصر و اعطای مجوز با معیارهای موجود مغایرت دارد یا خیر. این معیارهای می گوید فروش اسلحه به کشورها یا مناطقی که فروش اسلحه به انها به تنش ها و نقض حقوق بشر دامن می زند ممنوع است. با این حال ، انگلیس در سال 2009 شانزده میلیون و چهارصد هزار پوند سلاح به مصر فروخت.
کشورهای اتحادیه اروپا فروش تسلیحات خود را به کشورهای شمال افریقا در سال های اخیر به شدت افزایش داده اند.
بنا بر اعلام شبکه اروپایی مبارزه با تجارت اسلحه ، این ارزش قراردادهای نظامی کشورهای اتحادیه اروپا با کشورهای شمال افریقا در سال های اخیر از 372 میلیون یورو به دو میلیارد یورو افزایش یافته است. فروش تسلیحات کشورهای اتحادیه اروپا به مغرب در سال 2009 به یک میلیارد و سیصد و شصت میلیون یورو رسید که سهم لیبی از ان 343 میلیون یورو ، مصر 293 میلیون یورو ، الجزایر 275 میلیون یورو و تونس 52 میلیون یورو بوده است.
فروش تسلیحات اروپایی به چهار کشور از میان این پنج کشور بین سال های 2008 تا 2009 دو برابر شد. کایه استیرمن ، از اعضای گروه مبارزه با تجارت اسلحه ، گفت ارقام فروش تسلیحات اتحادیه اروپا به این کشورها تکان دهنده است.
وی افزود کاملا روشن است که دولت های شمال افریقا این تسلیحات را عمدتا برای تقویت حکومت های خودکامه و استبدادی خود خریداری می کنند.
در زمانی که برخی از این دولت ها شاهد تظاهرات مردمی هستند ، شکی نیست که بخشی از تسلیحات اروپایی برای سرکوب مخالفت های داخلی این کشورها مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی همچنین گفت در حالی که برخی کشورهای اتحادیه اروپا مانند فرانسه و المان در اقدامی دیرهنگام صادرات تسلیحاتی خود را به مصر به حال تعلیق دراورده اند ، این کافی نیست.
کل منطقه خاورمیانه باید در معرض تحریم صادرات اسلحه قرار بگیرد.