مافیای مالی خانواده رییس جمهور مخلوع تونس حتی شرکت های بزرگی مانند نستله سوییس را تحت تاثیر قرار داد.
به نوشته روزنامه لوموند، به نظر نمی رسد کسی توانسته باشد از چنگال مافیایی بن علی رییس جمهور مخلوع تونس و خانواده اش بگریزد.
حتی شرکت تولید مواد غذایی نستله که از سال هزار و نهصد و شصت در تونس فعالیت می کند، از این قاعده مستثنی نیست.
تحقیقات شبکه تلویزیونی روماند سوییس و روزنامه لوموند نشان می دهد محمد صخر المطری همسر نسرین بن علی فرزند ارشد بن علی، از سال دوهزار و شش به واسطه گروه تجاری پرنسس چهل درصد از سهام شرکت نستله در تونس را در اختیار دارد.
در سال دوهزار و پنج شرکت نستله تونس رقم پنجاه میلیون فرانک سوییس را به عنوان عملکرد مالی خود به ثبت رساند.
نستله با ثبت این رقم توجه حریصانه المطری را به خود جلب کرد.
المطری مالکیت شرکت سرمایه گذاری بزرگی را در اختیار دارد که در بخش های بانکی، ارتباطات و بازار خودرو فعالیت می کند. از این رو بانک ملی کشاورزی و صنایع لبنیات تونس فشار خود را بر سهامداران نستله برای فروش سهم خود آغاز کردند و به ترتیب بیست و شش و شش دهم درصد و چهارده درصد سهام نستله را در اختیار گرفتند.
المطری نیز در سال دوهزار و شش به واسطه این موسسات چهل درصد سهام نستله را به ارزش سه میلیون یورو خریداری کرد. روابط عمومی نستله این معامله را غیرقانونی اعلام کرد.
ملانی کولی سخنگوی نستله اعلام کرد این انتقال سهام بدون مشورت و توافق با نستله و خارج از انتقالات رسمی بورس تونس انجام شده است و نقض حقوق پیش خرید نستله محسوب می شود.
ژان ماری مودیت فرانسوی ریاست شرکت نستله تونس را برعهده دارد و تلاش زیادی برای مقاومت در برابر فشارهای المطری کرده است.
حتی اقدامات قضایی نیز در این باره بی فایده بود.
یک دیپلمات اروپایی می گوید المطری برای خرید نستله همانند یک گانگستر عمل کرد.
طبق گزارش روابط عمومی شرکت نستله در ووی، پرنس هولدینگ شرکت سرمایه گذاری المطری در سال دوهزار و هشت از تمایل خود برای فروش سهام خود به نستله سوییس خبر داد.
بررسی حساب های مالی گروه نستله نشان می دهد این انتقال حدود یک سال بعد به وقوع پیوست.
برآوردها حاکی است شرکت سرمایه گذاری المطری در این انتقال حدود نوزده میلیون یورو سود کرده است.
یک منبعی تونسی اعلام کرده است این رقم به حسابی در خارج از کشور منتقل شده است. نستله همچنان در مورد تایید این رقم سکوت اختیار کرده است. اما با و جود آنکه المطری سهام خود را به نستله سوییس واگذار کرد، ریاست نستله تونس در اختیار منصف المطری پدر وی بود.
البته المطری پدر، بیستم ژانویه سال دوهزار و یازده در پی انتشار نامش در فهرست سیاه شورای فدرال حکومتی از سمت خود استعفا داد.