خبرگزاري فارس: محافل رسانه اي آمريكا و انگليس بالاتفاق معتقدند كاخ سفيد از حوادث مصر غافلگير شده و در تناقضي دو سر بن بست گرفتار آمده است.
به گزارش خبرنگار گروه "فضاي مجازي " خبرگزاري فارس، روزنامه كيهان ستون اخبار ويژه امروز سهشنبه خود را به موضوعات زير اختصاص داد:
* شبكه تلويزيوني يا يخچال برفكي؟!
كركره شبكه تلويزيوني فتنه گران كه با هياهوي فراوان راه اندازي شده بود، بدون سر و صدا پايين كشيده شده است.
چندماه پيش بود كه فتنه گران شبه اصلاح طلب توسط برخي عناصر فراري و اروپانشين خود (نظير رجب. ع-حمزه.غ و...) و با كمك مالي برخي محافل اروپايي شبكه موسوم به رسا را راه اندازي كردند اما پس از هياهوي چند روز اوليه، كركره اين شبكه به اعتبار ورشكستگي و سرخوردگي فتنه گران پايين آمد. برخي محافل غربي حامي شبكههاي مشابه پس از چند سال سركيسه شدن اكنون به اين نتيجه رسيدهاند كه اولا يك جريان مرده نميتواند تلويزيون زنده داشته باشد، ثانياً همه چيز فتنه سبز لو رفته و آن خاصيت خاكستري و فريبنده سابق را ندارد و پيام هاي آن پيام هاي سوخته و نخ نما شده است و ثالثاً اين شبكه هاي جديد حتي نيمچه جذابيت هاي شبكه هاي مبتذل و رنگارنگ قبلي را هم ندارد.
* واشنگتن تايمز: مصر از آمريكا دور و به ايران نزديك ميشود
محافل رسانه اي آمريكا و انگليس بالاتفاق معتقدند كاخ سفيد از حوادث مصر غافلگير شده و در تناقضي دو سر بن بست گرفتار آمده است.
روزنامه نيويورك تايمز در اين باره نوشت: اظهارات ضد و نقيض مقامات آمريكايي درباره لزوم رفتن يا ماندن حسني مبارك نشانه غافلگير شدن واشنگتن است. يك مقام آمريكايي مي گويد در 2 سال گذشته نشست هاي بي شماري در مورد خاورميانه برپا شد؛ اما در هيچيك از آنها امكان سقوط مصر از ثبات به دامن آشوب پيش بيني نشده بود.
اين روزنامه اضافه كرد: تظاهرات گسترده عليه حسني مبارك، نه تنها پيوند ميان واشنگتن با مهمترين هم پيمان عرب خود را متزلزل كرده بلكه پيوند عميق و 60 ساله ايالات متحده با اسرائيل را نيز در مخاطره انداخته است. كاخ سفيد از سويي مصر را تشويق مي كند كه به سوي دموكراسي گام بردارد و از سوي ديگر مايل نيست شاهد آن باشد كه دولتي كه جانشين حسني مبارك خواهد شد از دوستي با اسرائيل پرهيز كند. رسيدن به چنين موازنه اي، تناقض و چالش بزرگ دولت آمريكا در شرايط بحراني كنوني است.
واشنگتن پست ديگر روزنامه آمريكايي با اشاره به تظاهرات مردمي در تونس نوشت: نفوذ آمريكا در كشورهاي عربي كاهش آشكاري يافته است. اكنون در اين كشورها پرچم آمريكا و عكس اوباما را آتش مي زنند. كارشناسان مسائل سياسي كاهش نفوذ آمريكا در كشورهاي عربي را به عنوان خاورميانه بدون آمريكا توصيف مي كنند و درباره نقش آينده آمريكا در اين منطقه با شك و ترديد سخن مي گويند. تظاهرات ضد حسني مبارك بيشتر به علت نزديكي او به آمريكاست و اين يعني اينكه كشورهاي عربي از آمريكا فاصله گرفته اند.
واشنگتن تايمز نيز به تناقض منافع آمريكا در مصر دموكراسي و احتمال روي كار آمدن اسلامگرايان پرداخت و تأكيد كرد: قدرت گرفتن اسلامگرايان در نهايت سبب بي ثباتي و دور ساختن مصر از آمريكا و در عوض نزديك شدن آن به ايران خواهد بود، ايراني كه آشكارا و با صدايي بلند، جانب اخوان المسلمين را مي گيرد. يكي از اولويت هاي نخست اخوان المسلمين، باطل شمردن پيمان كمپ ديويد و پيمان 1979 صلح مصر و اسرائيل است. اولويت بعدي آن، خارج ساختن مصر از مشاركت در محاصره غزه و گشودن مجرايي براي ارسال سلاح به غزه براي حماس است. بدين ترتيب اسرائيل به عنوان قابل اعتمادترين متحد آمريكا در خاورميانه، آشكارا در شمال، جنوب، شرق و غرب همسايگاني خصم خواهد داشت.
اين روزنامه اضافه كرد: اگر مصر به دست متعصبان مذهبي بيفتد، اين انقلاب مايه تشجيع گروه هاي اسلامگرا كه در پي بي ثبات كردن رژيم هاي غربگرا در منطقه هستند، خواهد شد.
روزنامه گاردين انگليس در اين ميان نسبت به برقراري مردم سالاري در مصر هشدار داد و نوشت: واقع گرايان هشدار مي دهند كه جنبش مردم مصر ممكن است به جمهوري اسلامي ايران منتهي شود نه دموكراسي غربي و اين براي غرب بسيار بد است.
روزنامه فايننشال تايمز براساس همين تلقي كلي حاكم در غرب مي نويسد: غربي ها بدليل هراس از حاكميت اسلامگرايان، مخالف دموكراسي در خاورميانه هستند و اجازه بروز كمترين ميزان دموكراسي در منطقه را نمي دهند. اين مصيبت است كه مصر به آزمايشگاهي براي تكنيك هاي غربي براي اداره و كنترل مستقيم از دوران اشغال اين كشور در سال 1882 از سوي انگليس تبديل شده است. اكنون تاريخ به شيوه اي دردآور به فراموشي سپرده شده و از آن درسي آموخته نشده است. ما چيز زيادي از تاريخ يك قرن مصر نياموخته ايم. دولت اوباما هم اشتباهات پيشينيان خود را تكرار مي كند و اين نگاه كليشه اي را دارد كه راه دموكراسي در خاورميانه بايد بسته شود.
* پرز: تمام گزينه هاي پيش رو براي اسرائيل پرهزينه و خطرناك است
مقامات رژيم صهيونيستي در كنفرانس امنيتي هرتسليا اعلام كردند وضعيت استراتژيك دشواري پيش روي اسرائيل است و تحليل رفتن نفوذ آمريكا در خاورميانه شرايط را بغرنج تر هم خواهد كرد.
شيمون پرز رئيس رژيم صهيونيستي با اشاره به تحولات پرونده هسته اي ايران و حوادث لبنان و غزه، گفت: رويدادهاي خطيري كه در مصر مي گذرد ايجاب مي كند خاورميانه هرچه زودتر از نزاع فلسطيني- اسرائيلي رهايي يابد تا بتوان به موضوع هاي مهم تر و حساس تر پرداخت.
در حالي كه دور جديد مذاكرات سازش به خاطر از سرگيري شهرك سازي توسط صهيونيست ها به بن بست رسيده و ظاهرا متوقف شده، پرز از توافقات پنهاني با محمود عباس و تشكيلات خودگردان خبر داد و گفت: در چند مورد اساسي ميان ما و تشكيلات خودگردان توافق و تفاهم به دست آمده است. از جمله اين كه بايد دو كشور اسرائيل و فلسطين در منطقه وجود داشته باشد. همچنين موافقت شده كه كشور آينده فلسطيني بايد بدون جنگ افزار سنگين باشد تا امنيت اسرائيل به خطر نيافتد.[!] نكته مهم ديگر آن است كه اسرائيل و فلسطينيان به اين توافق رسيده اند كه با امضاي پيمان صلح، پايان نهايي نزاع مورد تاييد قرار گيرد و وضعي به وجود نيايد كه پس از مدتي، فلسطينيان ادعاها و خواسته هاي تازه اي مطرح سازند. بايد راه آشتي را در پيش بگيريم و دور ميز مذاكرات بازگرديم.
معناي سخنان پرز در واقع توافق ابومازن براي دست شستن از تمام حقوق و مطالبات ملت ستمديده فلسطين است اما وي توضيح نداده كه وقتي تشكيلات ابومازن مشروعيت مردمي ندارد، توافق وي با اشغالگران چه اعتبار و ارزشي مي تواند داشته باشد، ضمن اينكه اسناد فاش شده از سوي شبكه الجزيره بر بي اعتباري محمود عباس افزوده است.
پرز در اين سخنراني همچنين گفت: رسيدن به سازش بهاي سنگيني دارد و بسيار دشوار است اما بدانيد گزينه هاي ديگر در مقايسه با گزينه صلح، بسيار خطرناك تر و پرهزينه تر است.
سخنران ديگر همايش هرتسليا ژنرال امير اشل رئيس ركن برنامه ريزي ارتش اسرائيل بود كه گفت: در سال پيش رو موقعيت راهبردي اسرائيل در منطقه دشوارتر خواهد شد و اسرائيل بايد در سياست خارجي و امور امنيتي خود به ابتكارات تازه اي دست بزند.
ژنرال اشل گفت: در سال پيش رو كنترل اسرائيل بر رويدادها و جهت بخشي به آنها و پيامدهايشان بسيار دشوارتر خواهد بود. معلوم نيست كه آيا اسرائيل خواهد توانست در رسيدن به صلح با فلسطينيان پيشرفت كند، گرچه اكنون ما شريك صلحي مانند تشكيلات خودگردان فلسطيني داريم. اگر اسرائيل در تلاشهاي خود موفق نشود، با اوضاع راهبردي دشوارتري روبرو خواهد گرديد.
وي گفت: فرصت هايي وجود دارد كه اسرائيل بايد بي آنكه منافع راهبردي خويش را به خطر اندازد، آنها را به آزمون بگذارد. ولي اين احتمال را هرگز از نظر دور نداريم كه ممكن است در آينده ناچار شويم در مقابل امتيازات كمتر، بهاي بيشتري بپردازيم.
رافي باراك مديركل وزارت خارجه اسرائيل نيز در سخنراني خود همين نگراني ها را بازگو كرد. باراك نسبت به احتمال تضعيف موقعيت ايالات متحده و كشورهاي ميانه رو عرب در منطقه هشدار داد و گفت: «در مقايسه با گذشته، توان ايالات متحده در برقراري ثبات در خاورميانه محدودتر شده است.»
وي به رويدادهاي مصر پرداخت و هشدار داد: نبايد كار را تمام شده دانست و تصور كرد كه مصر به جرگه دشمنان اسرائيل پيوسته است ولي ترديدي نيست كه مصر در آينده نزديك به رفع مشكلات داخلي خويش خواهد پرداخت و فرصت كمتري براي تاثيرگذاري بر رويدادهاي منطقه خواهد داشت.
رافي باراك تاييد كرد: در مورد ارزيابي اوضاع در مصر، تفاوت هايي بين ديدگاههاي اسرائيل و ايالات متحده وجود دارد كه بهتر است آنها را بدون سروصدا و در گفت وگوهاي غيرعلني مطرح ساخت و به رايزني گذاشت.
ارگان وزارت خارجه رژيم صهيونيستي ضمن انتشار مواضع مقامات اين رژيم در كنفرانس هرتسليا (نسبت به تحولات مصر) نوشت: در حالي كه تا ديروز پرزيدنت باراك اوباما خواهان كناره گيري فوري پرزيدنت مبارك بود، اكنون خود مقامات آمريكايي و اتحاديه اروپا و دبيركل سازمان ملل با تغيير 180درجه اي مواضع خود، توصيه مي كنند كه رئيس جمهوري مصر شتاب نكند، زيرا آن كشور دچار هرج و مرج خواهد شد و اين همان استدلالي است كه پرزيدنت مبارك پيش تر اقامه كرده و گفته بود به همين علت قصد دارد تا آخرين روز دوران رياست جمهوري در سمت خود بماند.
اين رسانه افزود: بي ترديد آنچه در مصر رخ مي دهد و بازتاب آن بر ديگر كشورهاي عرب منطقه و همچنين مسائل اتمي ايران و فتنه گري هاي حزب الله در لبنان و حماس در نوار غزه خطرات بسياري در بطن خود مي پروراند كه بايد نسبت به آنها هشيار بود و به چاره جويي پرداخت. نخست وزير اسرائيل دستور داده جدار الكتروني و امنيتي در مرز با مصر هرچه زودتر برپا شود.
* تصميم قدرت هاي غربي در مونيخ براي كارشكني مقابل انتفاضه مصر
سياستمداران غربي شركت كننده در كنفرانس امنيتي مونيخ با انتخابات در مصر مخالفت كردند.
دويچه وله از چهل وهفتمين كنفرانس امنيتي مونيخ گزارش داد: اتحاديه اروپا و آمريكا ضمن پشتيباني از اصلاحات در مصر پيرامون انتخابات فوري در اين كشور هشدار دادند. هيلاري كلينتون در مونيخ اعلام كرد كه در پي گفت وگو با همكاران اروپايي خود و پس از ديدار با صدراعظم آلمان، آمريكا و اروپا به نتيجه يكساني رسيده اند. به گفته كلينتون، واشنگتن بر كناره گيري سريع حسني مبارك پافشاري نخواهد كرد. رهبران آلمان و بريتانيا نيز در كنفرانس امنيتي مونيخ بر سر تحولات مصر به توافق رسيده اند و موضع هماهنگي را به پيش خواهند برد. به گفته خانم مركل، «انتخابات كاملا سريع به عنوان آغازي براي روند دمكراتيزاسيون در مصر خطا خواهد بود.»
صدراعظم آلمان تاكيد كرده است كه شكل گيري ساختارهاي جديد نيازمند زمان لازم هستند و اگر در گام نخست انتخابات برگزار شود، ساختارهاي جديد شانسي براي دوام نخواهند داشت. ديپلمات هاي آمريكايي هم بر اين باورند كه گزينش و آمادگي افراد كارآمد در پست هاي كليدي نيازمند زمان است. ديويد كامرون، نخست وزير بريتانيا، گفت: «فكر نمي كنم كه با چرخاندن يك كليد و يا برپايي يك انتخابات بتوانيم مشكلات جهان را حل كنيم.»
هيلاري كلينتون در مونيخ گفت: فضاي خاورميانه طوفاني و خطر آشوب بسيار است. منطقه با طوفان تمام عيار محاصره شده و خطر قهقرا قوي است. تغيير سيستم در خاورميانه در گذشته به ناكامي انجاميده و موجب بهتر شدن وضعيت نشده است. انقلاب هايي به نام حكومت روحانيون موجب سقوط ديكتاتورها شد اما اين روند سياسي به گروگان گرفته شده است.
وي همچنين گفته است: امنيت اسرائيل و محدود كردن برنامه هاي بلندپروازانه ايران اولويت هاي آمريكا و شركاي آن در خاورميانه است.
* نميگذاريم گربه صفتي را از اپوزيسيون بگيريد!
انتقاد يك سايت وابسته به حزب مشاركت درباره اطاعت ناپذيري گروه هاي اپوزيسيون و تشبيه آنها به گله گربه ها واكنش توأم با مخالفت جريان هاي اپوزيسيون را برانگيخت.
پيش از اين سايت مشاركتي-مجاهديني «امروز» در مطلبي ضمن استناد به اظهارات چند سال پيش حجاريان نوشته بود: «حجاريان مي گفت فرماندهي ده هزار گوسفند راحت تر از فرماندهي ده گربه است. فرماندهي اصلاح طلبان به فرماندهي جمع گربه ها مي ماند كه هر يك به سويي مي روند يكي از ديوار بالا مي رود، يكي بالاي درخت مي رود، يكي مي خوابد، يكي بازيگوشي مي كند و خلاصه آن كه هيچ كس تن به خواسته فرمانده نمي دهد. اين تمثيل وصف حال حركت جنبش سبز و سلف صالح آن حركت اصلاح طلبي است. نمونه جالب آسيب شناسانه اين وصف حال، سخنان آقاي خاتمي و واكنش هايي است كه از سوي پاره اي از سبزها در فضاي مجازي نسبت به آن صورت گرفت».
در واكنش به اين موضع گيري، پايگاه اينترنتي «اخبار روز» وابسته به گروهك هاي اتحاد جمهوري خواهان و فدائيان خلق ضمن اعتراض به اين توقع، نوشت: هرچند آقايان فضا و برخورد اصلاح طلبان و دوستان خود را خوب تشخيص داده و رفتار آنها را بيشتر به رفتار گربه ها تشبيه كرده اند اما در لابلاي اين جملات، گلايه اين است كه چرا مخالفان را نمي توان مانند گوسفند مديريت كرد.
نويسنده اين تحليل آنگاه با اصرار بر گربه بودن اپوزيسيون! مي نويسد: گربه ها برخلاف گوسفندها حيواناتي مستقل هستند. به تنهايي براي خود تصميم ميگيرند و به تنهايي هم ميتوانند زندگي كنند. گربه ها حتي اگر اهلي باشند و در خانه اي زندگي كنند، خود را بيشتر صاحب خانه ميدانند. رفتار آنها دنباله روانه نيست. براي خود خيلي احترام قائل هستند، در جاهاي بلندي در خانه مينشينند و براي خود منطقه و محدوده ميگذارند. حتي اجازه نميدهند كه گربه هاي ديگر وارد مرز آنها شوند. گربه ها براي خود تصميم مي گيرند و براي خود اجرا ميكنند. اين دقيقا نمونه انسانهايي است كه در جوامع دموكراتيك زندگي مي كنند[!]
يادآور مي شود پيش از حجاريان، كساني چون علوي تبار هم خاطر نشان كرده بودند كار هدايت و مديريت مخالفان، شبيه گله باني گربه ها و گرگهاست.