اعتراضات گسترده مردم مصر ، رسانه هاي دولتي اين كشور را نيز متحول كرده است . نشرياتي كه طي سه دهه از حسني مبارك و سياست هاي او حمايت مي كردند، اكنون به وي پشت كرده و حمايت خود را از قيام مردمي مصر اعلام كرده اند.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا ، پس از آنكه روزنامه الاهرام دومين روزنامه قديمي مصر كه پيش از اين حمايت زيادي از نظام حاكم مصر و سياست هاي مبارك به عمل مي آورد از مواضع پيشين خود عقب نشيني كرد ، مبارك و هواداران وي از اين رسانه ها كاملا نا اميد شدند.
' اسامه سرايا ' سردبير روزنامه معتبر الاهرام در سرمقاله امروز (سه شنبه) اين روزنامه از دولت مبارك خواسته بود كه دست به انجام اصلاحات و تغييراتي درسياست و قانون اين كشور بزند .
اين درست است كه سردبير اين روزنامه معتبر مصري از مبارك نخواسته بود كه استعفا كند اما همين حركت از طرف او كه به عنوان يكي از مدافعان سرسخت مبارك و سياست هاي اوبه شمار مي آمد ، خود تحولي اساسي در موضع گيري هاي وي به شمار مي آيد .
علاوه بر اين ، روزنامه نگاران و دست اندركاران رسانه هاي دولتي مصر، نيز پس از اينكه يكي از همكارانشان به نام 'احمد محمد محمود' كه روز جمعه گذشته در دفتر خود مشغول فيلمبرداري به وسيله تلفن همراهش از تظاهرات مردمي بود، به ضرب گلوله نيروهاي امنيتي مصر كشته شد ، به شدت خشمگين شده و همراه با مردم به تظاهرات عليه نظام حاكم پرداختند .
لازم به ذكر است كه روز گذشته ( دوشنبه) حدود 200 روزنامه نگار مصري كه بيشتر آن ها در رسانه ها و روزنامه هاي دولتي كار مي كردند ، در خيابان هاي قاهره به راهپيمايي پرداخته و شعارهايي در مخالف با مبارك سر دادند.
به نظر مي رسد تسلط مبارك بر رسانه هاي رسمي مصر پس از سه دهه به پايان رسيده است زيرا روزنامه نگاران مصري در روزهاي گذشته در اطراف محل كار ' مكرم محمد احمد ' رئيس اتحاديه روزنامه نگاران كه طرفدار جدي نظام حاكم بود، حلقه زده و شعارهايي عليه او سر دادند .
از جمله شعارهايي كه خطاب به رئيس اتحاديه روزنامه نگاران سر داده شد ، شعار'قاتل قاتل ' و ' سخنگوي نظام نابود مي شود ' بود .
در اين روزها روزنامه الاهرام كه اعتراضات را در ابتدا بي اهميت دانسته بود ، از موضع قبلي خود عقب نشيني كرده و پس از آن نيز يكي از مجري هاي مشهور تلويزيون مصر و يكي از روزنامه نگاران سرشناس تلويزيون رسمي در اعتراض به حوادث اخير استعفا كرده و تلويزيون رسمي مصر نيز ناچار شد در سياست هاي خود در مورد پوشش خبري اعتراضات و تظاهرات مردمي تجديد نظر كند .
رسانه هاي دولتي مصر در روزهاي پيش تاكيد مي كردند كه تنها حدود 5 هزار نفر در اين تظاهرات شركت كرده اند و بيشتر آن ها هم از مزدوران خارجي و رسانه هاي منطقه اي هستند اما در اين روزها مجبور شده اند براي اولين بار اعتراف كنند كه مردم حضور بسيار گسترده اي در ميدان التحرير( آزادي ) دارند .
شايان ذكر است كه مكرم محمد احمد رييس اتحاديه روزنامه نگاران امروز (سه شنبه ) به جمع تظاهرات كنندگان پيوست، اما اهالي رسانه مصر با خائن و دروغگو توصيف كردن او ، وي را در جمع خود نپذيرفتند .