مصر

سخنگوي وزارت امور خارجه با بيان اينكه حركت مردم مصر عدالتخواهانه، در جهت مقابله با ظلم و تعدي، قطع وابستگي‌ها و بازگشت كشور بزرگ مصر به دوران مجد، شكوه و عظمت است، تاكيد كرد كه بايد به خواسته‌هاي ملت بزرگ مصر توجه و اين خواسته‌ها محقق شود.



به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، رامين مهمانپرست روز سه شنبه در نشست هفتگي با خبرنگاران رسانه هاي داخلي و خارجي ضمن تبريك ايام الله دهه فجر و گراميداشت روز 22 بهمن افزود: ان شاءالله شاهد حضوري پرشور و گسترده از سوي مردم عزيزمان در تاييد مكرر و مجدد انقلاب اسلامي و آثار و بركات آن خواهيم بود.
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاري درباره توطئه ‌آمريكا و انگليس براي كشور و ملت مصر اظهار داشت: هركسي كه تلاش كند در امور داخلي مصر مداخله يا در مسير حركت مردم انحرافي ايجاد كند به طور حتم با برخورد ملت مصر مواجه خواهد شد.
وي با بيان اينكه برخي كشورها منافع خود را از اين تحولات مردمي در خطر مي‌بينند، متذكر شد: به همين دليل اين كشورها دست به اقداماتي مي‌زنند كه در مسير مردم خلل و انحراف ايجاد كنند تا مردم مصر به اهداف بزرگ خود دسترس نيابند.
مهمانپرست با بيان اينكه ملت مصر هوشيارتر و تواناتر از آن است كه كسي بخواهد در اين حركت بزرگ مانع ايجاد كند، اضافه كرد: دخالت‌هاي برخي كشورها و رژيم‌هاي نامشروع براي مانع تراشي در حركت مردم مصر در اذهان اين ملت باقي مي‌ماند و ساير ملت‌ها نيز نسبت به اين مسايل قضاوت خواهند كرد.

* كسي كه حرفش براي مردم مصر و ايران اعتبار ندارد
اظهارات وزير خارجه مصر كه اعلام كرده تحولات در اين كشور ربطي به ايران ندارد، سوال ديگري بود كه پرسيده شد، مهمانپرست در مورد آن گفت: حركت بزرگي در مصر در حال رخ دادن است كه اولين اقدام اين حركت زير سوال بردن اعتبار و صلاحيت افرادي است كه تصدي حكومت را به دست داشتند. كسي كه از نظر مردم مصر اعتبار ندارد، به طور حتم حرفش براي ملت ما نيز اعتبار نخواهد داشت.

**افكار عمومي دنيا فريب فضاسازي برخي غربي ها عليه ايران را نمي خورند
خبرنگاري با اشاره به انتشار فيلمي ضد ايراني در كانادا در مورد اينكه چه اعتراضي از سوي ايران و وزارت خارجه به اين كشور منعكس شده است، سوال كرد كه مهمانپرست پاسخ داد: در مورد فيلمي كه تهيه شده و در كشور كانادا اصرار به پخش آن دارند، بايد گفت اين موضوع نشان دهنده آن است كه فعاليت هاي هسته اي صلح آميز جمهوري اسلامي ايران كه در چارچوب حقوق اساسي آن پيگيري مي شود، موجب ناخشنودي برخي كشورهاي غربي است.
وي با بيان اينكه برخي از كشورهاي غربي براي جلوگيري از فعاليت هاي صلح آميز كشورمان دست به هر كاري مي زنند، اضافه كرد: آنها حتي از وسايل مختلف و ابزارهاي هنري براي ايجاد فضاي مصنوعي و غير واقعي عليه ايران استفاده مي كنند.
مهمانپرست تاكيد كرد: آنها بايد بدانند كه اين مسير اشتباه است و افكار عمومي، فريب مسايل جعلي و غيرواقعي را نخواهد خورد و بهتر است به جاي رفتار غيرمنطقي در مقابل يك ملت بزرگ، به حقوق آنها احترام بگذارند.
سخنگوي وزارت امور خارجه تصريح كرد: هرگونه اقدامي كه بخواهد ملت ما را از حقوق خود محروم كند نزد افكار عمومي مردم ما و جهان محكوم خواهد بود و اثر منفي خواهد گذاشت.

**آماده مبادله سوخت در چارچوب بيانيه تهران هستيم
خبرنگار ديگري در مورد نشست حاشيه اي اجلاس1+5 در استانبول با گروه وين پرسيد و گفت: آيا نشانه هايي از به نتيجه رسيدن بيانيه تهران در بين اعضاي گروه وين مشاهده شده است؟
مهمانپرست در پاسخ گفت: در مورد نشست حاشيه اي اجلاس استانبول در مورد بحث تبادل سوخت با اعضاي گروه وين، همانطور كه پيش از اين بارها اعلام كرديم آمادگي مبادله سوخت در چارچوب بيانيه تهران را داريم.
وي با تاكيد بر اينكه ايران فعاليت هاي خود را همچنان ادامه مي دهد، تصريح كرد: ما براي تامين نيازهاي خود زمان را از دست نخواهيم داد.

**جشن جهاني نوروز در ابعادي وسيع تر برگزار خواهد شد
دعوت از اعضاي گروه 1+5 براي حضور در مراسم جشن جهاني نوروز سوال ديگري بود كه در اين جلسه مطرح شد، مهمانپرست اظهار داشت: مراسم جشن جهاني نوروز در ابعاد وسيع تري و با حضور مهمانان بيشتري برگزار خواهد شد.
به گفته وي، سعي خواهد شد اين حادثه طبيعي را كه مورد توجه همه ملتهاي جهان است و در سازمان ملل نيز به تصويب رسيده است در شان آن برگزار شود.
وي در خصوص سوال اين خبرنگار در رابطه با 1+5 و جشن نوروز گفت: اما ارتباط جشن جهاني نوروز را با گروه 1+5 متوجه نشديم كه دوستان بعدا توضيح خواهند داد.

**مواضع ايران در مورد تبادل سوخت روشن است
در ادامه اين نشست خبرنگاري با اشاره به اينكه چند روز پيش خانم اشتون اعلام كرده بود كه پيشنهاد اصلاح شده در مورد مبادله سوخت همچنان روي ميز است، پاسخ جمهوري اسلامي ايران به اين پيشنهاد اصلاح شده را جويا شد؟
مهمانپرست با بيان اينكه در خصوص تبادل سوخت چارچوب مواضع ايران روشن است، تصريح كرد: هرگاه كه طرف مقابل آمادگي داشته باشد مي توان بر اساس بيانيه تهران مذاكرات را دنبال كرد و ما نيز همواره اين آمادگي را داريم.

**بحث ترانزيت سوخت از ايران به افغانستان حل شده است
موضوع ترانزيت سوخت از ايران به افغانستان سوال ديگري بود كه در نشست هفتگي پرسيده شد. سخنگوي وزارت خارجه اظهار داشت: طي مذاكراتي، اين مساله حل و ترانزيت سوخت نيز انجام شده است و مقامات كشور افغانستان از مقامات ايران تشكر كرده اند.

**تغييرات دستگاه سياست خارجي
سخنگوي وزارت خارجه در مورد برنامه‌هاي تحول وزارت خارجه كه دكتر احمدي نژاد در جلسه راي اعتماد صالحي به آن اشاره كرد يادآور شد: برنامه دستگاه سياست خارجي به طور دايم با توجه به تغيير و تحولات روز منطقه و عرصه بين‌المللي در حال ارزيابي است و اين موضوع دنبال مي‌شود و طبيعي است كه با توجه به تحولاتي كه شاهد آن هستيم مي بايست در سياست خارجي كشور متناسب با آن برنامه ريزي‌هايي انجام شود و اين كار در دست اقدام است.
مهمانپرست خاطرنشان كرد: ممكن است با توجه به سياست‌هاي مورد نظر، تغييراتي را به شكل مشخص و محدود در چارچوب وظايف دستگاه سياست خارجي دنبال كنيم، اين موارد بحث‌هاي كارشناسي است كه همواره انجام مي‌شود و در دستور كار ما همچنان قرار دارد.

**استفاده از توان كشورهاي آسيايي براي توسعه
مهمانپرست در مورد تشكيل اتحاديه‌اي بين ايران و تركيه براي مبادلات اقتصادي گفت: روابط ايران و تركيه به عنوان دو كشور بزرگ منطقه و دو همسايه با مشتركات فراوان كه زمينه‌هاي همكاري اقتصادي بسيار خوبي را ايجاد كرده، در حال طي كردن سير طبيعي و رشد صعودي خوبي است.
وي با اشاره به برگزاري كميسيون مشترك اقتصادي دو كشور طي چند روز گذشته افزود: توافقاتي داشتيم كه نشانگر ظرفيت‌هاي بسيار بالاي همكاري بين ما و تركيه است و اين ظرفيت‌ها با همكاري برخي از كشورهاي ديگر منطقه قابليت افزايش بيشتري خواهد داشت.
مهمانپرست ادامه داد: مسيرهايي را كه بتواند به كمك كشورهاي منطقه براي رشد و توسعه و برنامه‌هايي كه منطقه ما را دچار تحول اقتصادي كند، دنبال مي‌كنيم.
وي با تاكيد بر ضرورت استفاده از تمامي ظرفيت‌ها اظهار داشت: سازمان اكو مي تواند يكي از اين ظرفيت‌ها باشد كه ايران و تركيه نقش جدي در آن دارند.
مهمانپرست با اشاره به همكاري‌هايي كه بين اكو و منطقه آس‌آن تعريف شده، خاطرنشان كرد: اين ظرفيت‌ها در حال افزايش است.
وي تاكيد كرد كه بايد از همه توان كشورهاي آسيايي براي رشد و توسعه استفاده كرد و به طور قطع نقش ايران و تركيه در اين زمينه حايز اهميت است.
** آمادگي ايران براي همكاري هسته اي با كشورهاي منطقه
مهمانپرست در ادامه اين نشست خبري آمادگي ايران را براي همكاري هسته اي با كشورهاي منطقه اعلام كرد.
خبرنگاري از سخنگوي دستگاه ديپلماسي درباره موضع ايران در خصوص علاقمندي برخي كشورهاي عربي براي حضور در مذاكرات هسته اي ايران و گروه 1+5سوال كرد.
مهمانپرست پاسخ داد: جمهوري اسلامي ايران فعاليت هاي صلح آميز هسته اي را جزو حقوق ملت ايران مي داند و با هيچ كشوري بر سر اين فعاليت ها مذاكره نخواهد كرد و اين مسئله هيچ محدوديت و استثنايي نخواهد داشت.
وي گفت: ايران آماده گفت و گو با 1+5 در بحث هاي كلي فعاليت هاي هسته اي در جهان است و در اين راستا سه موضوع اصلي مي تواند در دستور كار مذاكرات قرار گيرد.
سخنگوي وزارت امور خارجه اظهار داشت: ايران آماده گفت و گو با همه كشورها در زمينه خلع سلاح هسته اي و عدم اشاعه است تا در اين زمينه اقدامات جدي به عمل آيد و با نمونه هاي تخلف آشكار از جمله رژيم صهيونيستي كه مهمترين نمونه تخلف از عدم اشاعه است‌، برخورد شود.
مهمانپرست، برخورداري همه كشورها از دانش هسته اي براي فعاليت هاي صلح آميز را موضوع سومي برشمرد كه ايران آمادگي دارد در باره آن با همه كشورها از جمله كشورهاي منطقه و كشورهاي عربي همكاري داشته باشد.
وي تاكيد كرد: همه كشورهاي عربي منطقه بشدت دنبال فعاليت هاي هسته اي و ايجاد تاسيسات هسته اي در خاك خود هستند و ما در اين زمينه آماده همكاري هستيم.
سخنگوي وزارت امور خارجه خاطرنشان كرد: ايران مي تواند از دانش فني بومي خود براي پيشرفت اين كشورها و بهره مندي آنها از دانش هسته اي استفاده كند.

به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، رامين مهمانپرست در نشست هفتگي خود با خبرنگاران رسانه هاي داخلي و خارجي در پاسخ به سوالي در رابطه با خوشبيني تهران نسبت به تشكيل دولت نجيب ميقاتي در لبنان، گفت: آن چيزي كه در لبنان اتفاق افتاده است، يك سير تحول در مسير دموكراسي براي اين كشور است.
وي تصريح كرد: مساله اي در لبنان رخ داده و در چارچوب توافقات تعيين شده در اين كشور و براساس قوانين رييس جمهور فردي را براي تشكيل دولت معرفي كرده است.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان تاكيد كرد: اميدواريم با مشاركت همه گروه ها، دولتي كه خواست ملت و گروه هاي فعال لبناني است توانايي تشكيل مقتدرانه خود را داشته باشد و بتواند ثبات و امنيت را در لبنان فراهم كرده و مسير توسعه و بازسازي اين كشور را در پيش بگيرد.
مهمانپرست افزود: مشاركت و همكاري همه گروه ها در لبنان مي تواند موفقيت آقاي ميقاتي را در اين راه تضمين كند.

** تحولات مصر نتايج تعيين كننده اي در برخورد با رژيم صهيونيستي خواهد داشت
مهمانپرست در پاسخ به سوال ديگري در رابطه با تحولات مصر و تاثير آن بر مذاكرات سازش در خاورميانه و امنيت غزه اظهار داشت: طبيعي است كه اگر حكومت هاي مردمي در كشورهايي كه به صورت مستقيم با خطرات رژيم صهيونيستي درگير هستند، روي كار بيايند حتما خواست ملت بزرگ مصر و كشورهايي كه در اين منطقه تاثير گذار هستند برخورد با تجاوزات، اشغالگري و جنايات رژيم صهيونيستي است.
وي افزود: حتما ملت هاي بزرگ و آزاده دنيا اجازه نخواهند داد تا در منطقه خاورميانه اين جنايات با حمايت برخي از كشورهاي غربي و به ويژه آمريكا تداوم پيدا كند.
مهمانپرست با بيان اينكه تحولي بزرگ در مصر در حال وقوع است، تاكيد كرد: اين مساله مي تواند نتايج بسيار تعيين كننده اي در وضعيت خاورميانه و در برخورد با رژيم صهيونيستي داشته باشد.

** اظهارات البرادعي مويد حقانيت ايران در موضوع هسته اي است
سخنگوي وزارت امور خارجه در رابطه با اظهارات محمد البرادعي مديركل سابق آژانس بين المللي انرژي اتمي در گفت و گو با يك شبكه خبري مبني بر اينكه مدركي عليه فعاليت هاي هسته اي ايران در دست نيست اما رفتار تهران به گونه اي است كه به ديگر كشورها القاء مي كند بدنبال سلاح هسته اي است، اظهار داشت: اين اظهارات مويد تاييد افراد مختلفي است كه مسئوليتي در آژانس بين المللي انرژي اتمي داشته اند و يا درگير موضوع هسته اي ايران بوده اند.
وي با اشاره به موارد ديگري از اين گونه اظهار نظرها در حاشيه كنفرانس امنيتي مونيخ گفت: تاييد همه اين افراد مبني بر اينكه فعاليت هاي هسته اي ايران هيچ گونه انحرافي به سمت اهداف نظامي نداشته است، حقانيت كشور ما را بار ديگر به اثبات مي رساند.

** موضع اصولي ايران حمايت از وحدت ملي، تماميت ارضي و يكپارچگي ساير كشورهاست
رامين مهمانپرست در ادامه اين نشست خبري در پاسخ به سوالي در رابطه با برگزاري همه پرسي در سودان و جدا شدن بخش جنوبي آن از شمال گفت:موضع اصولي كشور ما حمايت از وحدت ملي در ساير كشورها و حفظ يكپارچگي و تماميت ارضي آنهاست.
وي تصريح كرد: اينكه كشوري بخواهد به دو كشور تقسيم بشود به صورت اصولي جزء سياست هاي كشور ما نيست و تلاش مي كنيم تا تماميت ارضي، يكپارچگي و وحدت ملي كشورها مورد حمايت قرار بگيرد ولي موضوعي كه در سودان اتفاق افتاده است براساس توافقات در آن كشور بوده است.

** دادگاه سه آمريكايي روند قضايي خود را طي مي كند
وي در پاسخ به سوال ديگري در رابطه با برگزاري دادگاه سه آمريكايي كه به طور غيرقانوني وارد كشور شده بودند، گفت: دادگاه اين سه آمريكايي كار خود را شروع كرده است و روند قضايي خود را طي مي كند و هر زمان كه روند قضايي به اتمام برسد نتيجه آن به اطلاع ملت بزرگ ما خواهد رسيد.

** سفر صالحي به الجزاير از قبل برنامه ريزي شده بود
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري در رابطه با محور اصلي مذاكرات علي اكبر صالحي در سفر به الجزاير اظهار داشت: اين سفر بر اساس برنامه ريزي قبلي و براي افزايش همكاري ها به ويژه در رابطه با همكاري هاي اقتصادي كه پروژه هاي بزرگي در اين رابطه تعريف شده است، صورت گرفته است.
وي با بيان اينكه رژيم صهيونيستي از تحولات در منطقه احساس نگراني مي كند و ممكن است دست به اقداماتي بزند، تاكيد كرد: طبيعي است كه رايزني، تماس و مشورت بين كشورهايي كه از جريان مقاومت در منطقه حمايت مي كنند در دستور سياست خارجي كشورما قرار دارد.
مهمانپرست افزود: رژيم صهيونيستي در تلاش است تا موضوع اصلي تحولات خاورميانه را به سمت ديگري منحرف كند.

** سفر عبدالله گل به تهران نشان دهنده روابط عالي و نزديك ايران و تركيه است
خبرنگار ديگري از سخنگوي وزارت امور خارجه در رابطه با سفر رييس جمهور تركيه به ايران پرسيد كه وي پاسخ داد: عبدالله گل رييس جمهور تركيه بنا به دعوت رييس جمهور كشورمان سفري رسمي به تهران خواهد داشت و تبادل هيات هاي بين دو كشور در سطوح عالي نشان دهنده روابط عالي و نزديك و همكاري هاي خوب و پيشرفت در موضوعاتي است كه در دستور كار اين همكاري ها قرار دارد.
مهمانپرست اظهار داشت: حتما تبادل هيات در سطح عالي مي تواند به افزايش ميزان همكاري ها و پيدا كردن زمينه هاي مشترك همكاري كمك مي كند و اميدواريم اين سفر دستاوردهاي خود را داشته باشد.

** اظهارات وزير خارجه روسيه مويد حركت صحيح ملت ماست
وي در پاسخ به سوال ديگري در رابطه با اظهارات سرگئي لاوروف وزير امور خارجه روسيه مبني بر عدم تاثير گذاري تحريم ها بر پيشرفت هاي هسته اي كشورمان گفت: اين اظهارات تاييد حقايقي است كه نسبت به حركت ملت ما انجام مي شود.
مهمانپرست با تاكيد بر اينكه تمامي فعاليت هاي هسته اي كشورمان در چارچوب حقوق ملت ايران است، تصريح كرد: طبيعي است كه هرگونه برخورد تخريبي و تقابلي توسط برخي كشورهاي خاص هيچ پايه منطقي و حقوقي ندارد، بنابراين بر اساس يك تصوراتي اشتباه كه سنديتي نداشته است، مي خواهند با ملت ما مقابله كنند و پرونده آن را به شوراي امنيت سازمان ملل متحد برده و عليه آن قطعنامه هاي غيرقانوني و غير حقوقي تصويب كرده اند.
وي خاطرنشان كرد: بارها اعلام كرده ايم كشورهاي غربي كه اين مسير اشتباه را دنبال مي كنند متوجه شخصيت بزرگ ملت ما باشند. ملت ما اگر احساس كنند كه حرفي منطقي از طرف كشورهاي مختلفي مطرح مي شود حتما با منطق به آن پاسخ خواهند داد.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان با بيان اينكه ملت ما منطق قوي تر را مي پذيرند، گفت: اگر در قبال حرف و استدلال منطقي كشور ما طرف مقابل منطقي نداشته باشد و به جاي برخورد منطقي از روش هاي زور و تهديد و تحريم استفاده كند، قطعا ملت ما اين تهديدات را تبديل به فرصت خواهد كرد.
مهمانپرست با بيان اينكه تحريم ها بي اثر بوده اند، تاكيد كرد: اظهارات وزير خارجه روسيه نيز مويد حركت صحيح كشور ماست.

** ترديد در رابطه با اقدام جدي دارندگان تسليحات هسته اي براي خلع سلاح وجود دارد
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال ديگري در رابطه با اجرايي شدن پيمان استارت ميان آمريكا و روسيه براي كاهش تسليحات هسته اي اظهار داشت: اگر قرار باشد حركتي در جهت خلع سلاح جهاني صورت بگيرد، بايد اين حركت به صورت جدي دنبال شود ولي در رابطه با اينكه كشورهاي دارنده تسليحات هسته اي اقدام جدي براي خلع سلاح انجام دهند، ترديد وجود دارد.
رامين مهمانپرست خاطرنشان كرد: تا زماني كه آنها به داشتن تسليحات هسته اي خود افتخار كرده و ملت ها را براي دور كردن از حقوق خود به استفاده از اين سلاح ها تهديد مي كنند و خاطره ذهني مردم دنيا از جنايات كشورهايي كه با بمب هاي هسته اي صدها هزار نفر از مردم بي گناه را از بين برده اند، پاك نشده باشد، ملت ها باور نمي كنند اراده جدي براي خلع سلاح و از بين بردن سلاح هاي كشتار جمعي به وجود آمده است.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان تصريح كرد: اميدواريم حركت عظيمي كه اراده ملت ها را همراه خود دارد براي از بين بردن تمامي تسليحات كشتار جمعي اتفاق بيفتد.
وي با اشاره به برگزاري كنفرانس خلع سلاح در تهران اوايل سال جاري از برگزاري يك اجلاس ديگر در سطح كارشناسي در سال آينده خبر داد.
سخنگوي وزارت امور خارجه افزود: اين حركت را تا رسيدن به نقطه نهايي و از بين بردن همه سلاح هاي هسته اي دنبال خواهيم كرد.

** مدعيان حقوق بشر از جنايتكاران، قاچاقچيان و خيانتكاران حمايت مي كنند
وي در پاسخ به سوال ديگري در رابطه با اقدامات خلاف عرف دولت هلند در پي اعدام يك قاچاقچي مواد مخدر گفت: كشورهايي كه مدعي دفاع از حقوق بشر هستند و هميشه سعي مي كنند خود را كشورهاي متمدني نشان دهند، از پرونده هايي حمايت مي كنند كه موضوع پرونده يا جنايت است يا خيانت و يا قاچاق مواد مخدر.
وي تصريح كرد: افكار عمومي مردم دنيا قضاوت خواهد كرد كه ملتي كه براي مبارزه با مواد مخدر بيش از 4 هزار شهيد داده است و هزينه هاي سنگيني را متحمل مي شود، متمدن است يا كشوري كه پرونده يك فرد قاچاقچي كه هم در هلند مجريم شناخته شده و هم در حين قاچاق در ايران دستگير شده است؟
مهمانپرست با انتقاد از اينكه هلند قصد دارد از اين پرونده غيرقابل دفاع يك پرونده حقوق بشري درست كرده و فشار سياسي به ملت ايران وارد كند، اظهار داشت: مسيري كه كشورهاي غربي دنبال مي كنند، مسير بن بستي است و اگر قرار باشد ايده هاي اين كشورها حتي در منطقه خودشان محقق شود، متاسفانه كشورهايي كه مثل هلند اين گونه اقدامات را در دستوركار دارند در آينده تبديل مي شوند به كشورهايي كه مملو از قاچاقچيان، جنايتكاران و خيانتكاران خواهند شد.
وي به حمايت هلند از گروهك تروريستي منافقين اشاره كرد و گفت: كساني كه پرونده هاي بيش از دوزاده هزار ترور را در سابقه خود دارند متاسفانه از سوي اين كشورهاي مدعي حقوق بشر حمايت مي شوند.
سخنگوي وزارت امور خارجه هشدار داد: رفتار اين دولتمردان كشورهاي آنها را به مامني براي جنايتكاران، تروريست ها و قاچاقچيان تبديل مي كند.

** دستگاه سياست خارجي مصوبات قانوني مجلس را دنبال خواهد كرد
وي در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري در رابطه با طرح قطع كامل روابط با انگليس كه در دستور كار مجلس شوراي اسلامي است، گفت: مسائلي كه در مجلس شوراي اسلامي در رابطه با سياست خارجي مطرح مي شود، نظرات كارشناسي وزارت خارجه نسبت به آنها ارائه مي شود و بحث هاي مختلفي به صورت دقيق در كميسيون هاي مختلف مجلس و در صحن علني در مورد آن انجام مي شود.
سخنگوي وزارت امور خارجه تصريح كرد: آن چيزي كه نهايتا همه موظف به اجراي آن هستند، مصوبات قانوني مجلس است كه دستگاه سياست خارجي نيز اين مصوبات را دنبال خواهد كرد.

** بر سر حقوق هسته اي با هيچ كشوري مذاكره نخواهيم كرد
مهمانپرست در پاسخ به سوالي در رابطه با درخواست عربي ها براي مشاركت در مذاكرات ايران با كشورهاي گروه 1+5 اظهار داشت: از آنجايي كه فعاليت هاي هسته اي صلح آميز كشورمان را جزء حقوق ملت خود مي دانيم، با هيچ كشوري در اين رابطه مذاكره نخواهيم كرد.
وي با اعلام آمادگي كشورمان براي گفت و گو با ساير كشورها بر سر موضوعات كلي فعاليت هاي هسته اي اظهار داشت: آمادگي داريم تا با همه كشورها در سه موضوع خلع سلاح، عدم اشاعه و و برخورداري همه كشورها از دانش هسته اي براي فعاليت هاي صلح آميز از جمله با كشورهاي عربي منطقه همكاري داشته باشيم.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان با اشاره به تلاش گسترده كشورهاي عربي منطقه براي فعاليت هاي هسته اي و ايجاد تاسيسات آن در كشورهايشان تاكيد كرد: در اين زمينه آمادگي همكاري داريم و مي توانيم از دانش بومي خودمان براي برخورداري از دانش هسته اي به آنها كمك كنيم.

** احساس تهديد نمي كنيم
وي در پاسخ به سوال ديگري در مورد اينكه ايران در صورت چه تهديدي اقدام به بستن تنگه هرمز خواهد كرد، اظهار داشت: اين گونه اظهارات قديمي و تكراري شده و براي پروژه ايران هراسي مطرح مي شود زيرا ما احساس تهديدي نمي كنيم.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران