88.04.12
خبرگزاري فارس: نشست اتحاديه آفريقا در حالي پايان مي يابد كه پيشبيني ميشود در بيانيه پاياني فكر تشكيل دولت آفريقايي اتحاديه براي تامين منافع كشورهاي عضو در زمينههاي خارجي و دفاعي كمرنگ شود.
به گزارش فارس به نقل از پايگاه خبري "الجزيره "، پس از بررسيهايي كه تا صبح امروز ادامه داشت، شركت كنندگان در نشست اتحاديه آفريقا با ايجاد برخي اصلاحات موافقت كردند؛ از جمله اينكه كميته اجرايي اتحاديه آفريقا به "هيئت آفريقايي " تبديل شود تا از قدرتي بيشتر در عرصه سياست خارجي و دفاعي برخوردار شود.
در اين نشست كشورهاي عضو براي ايجاد مكانيزمي جهت هماهنگي در سياست خارجي و دفاعي كشورهاي عضو به توافق رسيدند.
سند همكاري كه پيش از اجرا بايد توسط پارلمان كشورهاي عضو تصويب شود، شامل هماهنگي در مواضع ميان كشورهاي عضو در مذاكرات بينالمللي، هماهنگي در اقدامات استراتژيك آفريقايي مشترك در عرصه سياست خارجي و دفاعي و بسيج نيروها در مواقع ضروري براي دفاع از اين قاره ميشود.
اين سند همكاري شامل بندي ديگر است تا همه، نمايندهاي براي كشورهاي عضو در مجامع بينالمللي باشند و منافع مشترك همه كشورها به ويژه در مذاكره تجارت جهاني در نظر گرفته شود.
كشورهاي بزرگي چون آفريقاي جنوبي، نيجريه، آنگولا و مصر از مخالفان پيشنهاد "معمر قذافي "، رهبر ليبي براي ايجاد فضاي متحد آفريقايي شبيه آنچه كه اتحاديه اروپاست، بودند و ترجيح ميدهند كه اين پيشنهاد به تدريج به مرحله اجرا برسد.
انتظار ميرود عصر امروز، اندكي پيش از پايان اين نشست، رهبران شركت كننده، برخي از درگيريهاي مهم منطقهاي از جمله اوضاع سومالي و درگيريهاي ميان دولت انتقالي "شريف شيخ احمد " و جنبش جوانان مجاهد را مورد بررسي قرار دهند.
در همين راستا سومالي و 5 كشور همسايهاش از اتحاديه آفريقا درخواست ميكنند تا 8 هزار نظامي را در سومالي مستقر كند ، اين پيشنهادي بود كه قبلا توسط اتحاديه تصويب شده بود، اما به مرحله اجرا در نيامد.
همچنين احتمال ميرود رهبران شركت كننده، توصيه وزراي امورخارجه درباره تعليق همكاري اتحاديه با ديوان كيفري بينالمللي در خصوص حكم بازداشت عمر البشير را مورد بررسي قرار دهند.
حدود 30 كشور آفريقايي سند همكاري با ديوان كيفري بين المللي را امضا كردهاند و در صورت تصويب اين طرح احتمالا اين 30 كشور تعهدات خود به اين ديوان ناديده مي گيرند.