يك روزنامه اردني با اشاره به اين كه خواسته مردم مصر از دولت شان موضوعي عمومي در بين ساير كشورهاي عربي است، پيش بيني كرد: درصورتي كه خواسته مصري ها براي اصلاحات و حفظ استقلال بار ديگر قرباني جاه طلبي آمريكا و رژيم صهيونيستي شود، منطقه با پيامدهاي دشواري مواجه خواهد شد.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، روزنامه 'جردن تايمز' افزود: وزير امور خارجه مصر چند هفته پيش در پاسخ به اين پرسش خبرنگاران كه 'آيا تظاهرات مردمي موفقيت آميز مردم تونس كه به سرنگوني اين رژيم انجاميد، مي تواند به مصر گسترش يابد؟'، گفت 'هر كشوري شرايط خاص خود را دارد'.
اين روزنامه با اشاره به اين كه اين روزها بسياري از سران عرب براي اطمينان دادن به خود اين سخنان 'احمد ابوالغيط' را در خلوت تكرار مي كنند، افزود: چنين پاسخي ناشي از بي تدبيري وزير مصري است كه قادر به پذيرش اين حقيقت نبوده كه نارضايتي مردم تونس عليه دولتي فاسد و ديكتاتوري كه منابع ملي را بر باد داده و نتوانسته آينده جوانان كشورش را تامين كند، شبيه مردم مصر است.
به نوشته اين روزنامه، هر چند هر كشوري شرايط خاص خود را دارد، اما بدون شك، درخواست براي اصلاحات قانون اساسي، اجراي دمكراسي، برخورداري از دولتي پاسخگو و مسووليت پذير، استقلال در سياست خارجي و در حقيقت احياي هويت عربي اكنون خواسته همه شهروندان عرب را تشكيل مي دهد.
بر اساس اين گزارش، هيچ دولت عربي اكنون ديگر قادربه وانمود كردن اين مساله نيست كه هيچ اتفاقي نيفتاده و احساس امنيت كند.
اين گزارش با اشاره به اقدامات پيشگيرانه ساير دولت هاي عربي -از افزايش حقوق ها گرفته تا وعده هاي داده شده براي اجراي طرح هايي به نفع اقشار ضعيف جامعه- خاطرنشان كرد: هر چند اين اقدامات به اميد جلوگيري از بروز هر گونه خشم عمومي ممكن در اين كشورها انجام شده، اما مشكلات در جهان عرب پيچيده تر از آن است كه بتوان به آساني آن را حل و فصل كرد.
اين گزارش با نامعلوم خواندن سرنوشت مصر به ويژه با توجه به تداوم تظاهرات پيش بيني كرد: در صورتي كه به خواسته هاي مردم اين كشور براي اجراي اصلاحات، به صورت منطقي پاسخي داده شود، اين امر مي تواند به عنوان يك الگو در ساير كشورهاي منطقه مورد استفاده قرار گيرد. اما اگر(همان طوركه متاسفانه تاكنون شاهد بوده ايم) منافع مردم مصر بار ديگر قرباني جاه طلبي هاي آمريكا و رژيم صهيونيستي شود، عواقب آن بسيار دشوار خواهد بود.
بر اساس اين گزارش، رژيم مصر به رياست 'حسني مبارك' طي 30 سال گذشته از هيچ خدمتي به آمريكا و رژيم صهيونيستي براي كمك به آنها براي حفظ سلطه خود بر منطقه دريغ نكرده، نكته اي كه به غلط حفظ 'ثبات' در منطقه خوانده مي شود.
جردن تايمز با اشاره به كمك مبارك به رژيم صهيونيستي براي محاصره ساكنان غزه و مخالفت با هرگونه مقاومتي از سوي فلسطيني ها خاطرنشان كرد: وي به مقامات اين رژيم كمك كرد كه از نقش برتري خود در منطقه اطمينان يافته و نيازي به صلح در خود احساس نكنند.
مصر همچنين نقش مهمي در ائتلاف موسوم به ' كشورهاي ميانه رو' به سركردگي آمريكا داشته است. معيار'ميانه روي' اين كشورها از ديدگاه سران اين ائتلاف هيچ گاه بر اساس احترام آنها به حقوق شهروندانشان و يا اصول دمكراسي نبود، بلكه آن را بر اساس وفاداري به آمريكا و رژيم صهيونيستي به عنوان همپيمان آن و نيز خواسته كشورهاي به اصطلاح ميانه رو براي رويارويي با دشمنان اين رژيم از جمله سوريه، ايران، حزب الله و حماس مي سنجيدند.
اين منبع افزود: نگراني ها براي اولويت دادن به منافع آمريكايي ها و صهيونيست ها نسبت به منافع ساكنان منطقه در واكنش ضد و نقيض آمريكا به بحران كنوني مصر مشهود است.
تظاهرات در مصر نخست آمريكا را دستپاچه و دولت اين كشور احساس كرد كه بايد در حمايت از آن موضع گيري كند. اما موضع گيري آمريكايي ها به سرعت به حمايت آشكار از تداوم رژيم مصر با حضور 'عمرسليمان' به عنوان معاون رييس جمهوري اين كشور تغيير يافت.
آمريكا آشكارا ترجيح مي دهد رژيم مصر زير نقابي جديد به فعاليت خود ادامه دهد. موفقيت چنين طرحي، متضمن تداوم مسير انقلاب هاي خشونت آميز ديگري نه تنها در مصر، بلكه ساير كشورهاي عربي خواهد بود.
اين روزنامه ريشه اختلاف بين آمريكا و ساكنان منطقه را مداخله اين كشور در امور داخلي اين كشورها ارزيابي كرد و افزود:مردم مصر خواستار ساختار سياسي كاملا متفاوت از گذشته هستند. آنها به دنبال دولتي پاسخگو هستند كه به حقوق و شان شهروندانش احترام مي گذارد.