مصر

خبرگزاري فارس: يك كارشناس مسائل خاورميانه، وجوه اصلي ماهيت قيام مردم مصر را مقابله با سياست‌هايي خواند كه مبارك بر مردم و ارتش اين كشور تحميل كرده و موجب تحقير آنها شد.

هادي مجيدي كارشناس مسائل خاورميانه در نشست بررسي تحولات مصر كه در خبرگزاري فارس برگزار شد، در پاسخ به اين سؤال كه چه كساني مبارك را حفظ كرده‌اند؟ گفت: از آنجا كه نظام مبارك از منظر كاركردگرايي بخشي از اجزاي نظام سلطه در سطح بين‌الملل است و طي 30 سال گذشته كه پس از سادات قدرت را به دست گرفته، كاملاً در سيستم نظام بين‌الملل حل شده و با رژيم صهيونيستي عجين مي‌باشد، اين نظام مبارك را حفظ كرده است.

* رژيم صهيونيستي اولين حامي رژيم مبارك

وي افزود: مصر طي دو دهه گذشته به يك عنصر تكميل كننده و مجري سياست‌هاي رژيم صهيونيستي تبديل شده است.
اين كارشناس مسائل خاورميانه رژيم صهيونيستي را اولين گزينه‌اي دانست كه نسبت به حفظ رژيم مبارك اهتمام دارد و يادآور شد: اين رژيم دستاوردهاي عظيمي را از طريق مبارك كسب كرده كه بسياري از شخصيت‌هاي آن از جمله پرز و نتانياهو نسبت به مبارك و خدمات وي اظهارات صريحي داشته‌اند.
مجيدي با بيان اينكه رژيم مبارك در خدمت سياست خاورميانه‌اي آمريكا بوده است، ‌گفت: در جريان جبهه سازي در بين كشورهاي انقلابي در سطح منطقه‌، رژيم مبارك حضوري فعال داشته است.

* رژيم مبارك ركن جدي جبهه سازش در منطقه است

وي از اين جريان به عنوان جبهه اعتدال يا سازش نام برد كه رژيم مبارك از اركان جدي آن است و يادآور شد: مبارك طي دو دهه گذشته در سياست‌هاي خاورميانه‌اي آمريكا تلاش مي‌كرد تا با مداخله در مسائل كلان خليج فارس خود را مدافع كشورهايي مانند امارات و عراق در دوران صدام قرار دهد.
اين كارشناس مسائل خاورميانه ادامه داد: نظام مبارك به عنوان بخشي از ابزار آمريكايي كه در خدمت صدام قرار مي‌گرفت، ‌كاركردهاي مختلفي را براي حفظ صدام داشت.
مجيدي از اين جهت دومين حامي مبارك را آمريكا دانست و اظهار داشت: يكي ديگر از اولويت‌هايي كه آمريكايي‌ها دنبال مي‌كردند و مصر در آنها نقش تعيين‌كننده‌اي داشت، حفظ امنيت رژيم صهيونيستي است كه در مراحل گوناگون سياسي و تاريخي نمونه‌هاي متفاوتي داشته است.

* سياست‌هاي آمريكايي رژيم مبارك عامل سرخوردگي مردم و ارتش اين كشور شد

وي جديدترين مورد اين همپيماني را مشاركت رژيم مبارك در محاصره غزه خواند كه به شكل فجيعي در سخت‌گيري‌هاي انساني با رژيم صهيونيستي هماهنگ بوده و فعاليت‌هاي زيادي داشته است.
اين كارشناس مسائل خاورميانه يكي از وجوه اصلي ماهيت قيام مردم مصر را مقابله با سياست‌هايي خواند كه مبارك بر مردم و ارتش اين كشور تحميل كرده است.
مجيدي اين تحقير را چيزي ندانست جز اجراي سياست‌هاي آمريكايي و صهيونيستي توسط رژيم مبارك و يادآور شد: از قيام مردم مصر تمام ملت‌هاي منطقه و حتي سران برخي كشورها دفاع كردند چرا كه اين مطالبات مشروع و در مسير احقاق حقوق اوليه مردم يك كشور بوده است.

* رهبر انقلاب صحنه واقعي تحولات مصر را بيان كردند

وي با اشاره به خطبه‌هاي مقام معظم رهبري در نماز جمعه تهران پيرامون تحولات مصر گفت: ايشان صحنه واقعي مصر و فجايعي كه مبارك به بار آورده و اين كشور را در خدمت سياست‌هاي استعماري قرار داده، بازگو كردند و در دو بخش توصيه‌هاي مهمي را مطرح كردند.
اين كارشناس مسائل خاورميانه افزود: بخش اول اين بوده كه ارتش مصر به نقش تاريخي خود عمل كرده، به غرور ملي خود بازگشته و در كنار مردم باشد تا جايگاه واقعي خود را بيابد و بخش دوم نيز توجه به جايگاه شايسته و تاريخي علما و فرهيختگان ديني مصر بوده و يادآوري اينكه آنها بايد در كنار مردم و به يك نقش جديد بازگردند و در قيام مردم مصر نقش خود را ايفا كنند.
مجيدي با اشاره به وجود آخوندهاي درباري و نوكر نظام و دست‌نشاندگان دستگاه‌هاي امنيتي در ساختارهاي ديني مصري، اظهار داشت: آنها همواره در خدمت توجيه ديني نظام‌هاي سلطه و ديكتاتور بوده‌اند.

* آخوندهاي درباري حافظ رژيم مبارك

وي افزود: اين پديده را مي‌توان در بسياري از نظام‌هاي ديكتاتوري و نامشروع مشاهده كرد و در مصر نيز چهره‌هايي مانند احمد طيب رئيس دانشگاه الازهر از اين جمله‌اند.
اين كارشناس مسائل خاورميانه با اشاره به ديدار دو سال پيش رئيس پيشين دانشگاه الازهر يعني سيد محمد طنطاوي با رئيس رژيم خونريز و اشغالگر صهيونيستي، گفت: او بعدها تلاش كرد اين ديدار را به نوعي توجيه كند و حتي اعلام كرد كه پرز را نمي‌شناسد.
مجيدي ادامه داد: اين آخوندهاي درباري در خدمت نظام مبارك و سياست‌هاي نظام سلطه هستند و يكي از اركان حمايت‌كننده از نظام مبارك نيز به شمار مي‌روند.
وي با بيان اينكه اجزاي حمايت كننده در داخل مصر كه شامل آخوندهاي درباري، سياستمداران مزدور، دستگاه سياست خارجي و چماقداران مرتبط با دستگاه‌هاي سري امنيتي و يا حزب حاكم هستند، گفت: آنها براي مردم مصر شناخته شده‌اند كه به قيمت سركوب و چپاول مردم از رژيم مبارك حمايت مي‌كنند.

* ورود نيروهاي عرب زبان رژيم صهيونيستي و دستگاه امنيتي امارات براي سركوب مردم مصر

اين كارشناس مسائل خاورميانه اين اجزا را بخشي از زنجيره حمايتي نظام سلطه و رژيم صهيونيستي در حمايت از رژيم مبارك دانست و گفت: از آنجا كه رژيم صهيونيستي منافع بسياري را از طريق رژيم مبارك كسب كرده، آماده است با فجيع‌ترين و غيرانساني‌ترين اقدامات براي حفظ مبارك تلاش كند.
مجيدي با اشاره به اخبار اعزام كماندوهاي صهيونيستي و تعدادي از عرب‌زبانان دستگاه امنيتي اين رژيم به مصر براي ايجاد امكانات لازم در سركوب جوانان انقلابي در ميدان تحرير اظهار داشت: آنها به تازگي وارد اين كشور شدند و تلاش دارند تا رژيم مبارك را به هر نحوي حفظ كنند.
وي ادامه داد: در كنار اين يگان، آخوندهاي درباري و سياستمداران مزدور، نيروهاي دستگاه امنيتي امارات نيز اخيراً وارد مصر شدند تا در يك لحظه مناسب براي سركوب جوانان انقلابي ميدان تحرير وارد عمل شوند.

* ناكامي انقلاب مصر موجب تحكيم حكومت‌هاي ديكتاتور و وابسته به آمريكا و رژيم صهيونيستي مي‌شود

اين كارشناس مسائل خاورميانه با بيان اينكه بايد ديد مردم مصر، علماي متعهد و گروه‌هاي معارض در مقابل امتحان بزرگي كه با آن مواجه هستند، چگونه عمل مي‌كنند و تا چه درجه‌اي از هوشمندي را به اجرا گذاشته و از اين چالش‌ها عبور مي‌كنند، يادآور شد: تحول در مصر و انقلاب در اين كشور سراسر منطقه عربي را فرا خواهد گرفت.
مجيدي شكست و سركوب قيام مردم و ناكام ماندن اين انقلاب را موجب تحكيم حكومت‌هاي ديكتاتور و وابسته به آمريكا و رژيم صهيونيستي خواند و خاطرنشان كرد: مردم مصر با امتحان بزرگي روبرو هستند و مسير انقلاب مسير پالايش پلشتي‌ها و كنار گذاشتن جريانات فاسد و مزدور سياست‌هاي استكباري است كه بايد منتظر نتايج آن در مصر باشيم.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران