روزنامه بازلر زایتونگ سوئیس در شماره جمعه خود به بررسی حوادث اخیر مصر پرداخت و حسنی مبارک را فردی لجوج دانست که به دنبال از بین بردن دستاوردهای غرب در خاورمیانه است و تا آنها را بر باد ندهد سلطنت را رها نخواهد کرد.
به گزارش ایران دیپلماتیک، روزنامه بازلر زایتونگ سوئیس در مطلبی به قلم آسترید فرفل و تحت عنوان « لجاجت تا ویرانی کامل » نوشت: مبارک زمانی گفته بود که تا آخرین لحظه عمرش می خواهد بر سر قدرت در کشورش باقی بماند. و امروز شواهد حاکی از آن است که او می خواهد این گفته خود را به واقعیت در آورد و ضمناً استفاده از هر وسیله ای را نیز در این خصوص مباح می داند.
این روزنامه نوشت: او تانک ها را در خیابان ها مستقر نموده ، هواپیماهای جنگی و هلی کوپترها را بر فراز قاهره به پرواز در می آورد و نیروهای سرکوب وی نیز با سلاح گرم و سرد در حال مبارزه با مردمی هستند که با دست خالی برای آزادی و دمکراسی به خیابان ها رفته اند. ولی همه این وسائل ظاهرا کافی برای ترساندن ملت به پاخاسته مصر نبوده زیرا صدای این مردم برای سرنگونی مبارک مرتباً بلندتر می شود. موضوع عجیب تر آن است که مبارک نیز مانند همه دیکتاتورها در این منطقه که وقتی در تنگنا قرار می گیرند دست به هر جنایتی می زنند ، او نیز امروز عده ای ار اوباش و اراذل خود را به عنوان مردم عادی به خیابان ها فرستاده تا به مغازه ها و ساختارهای دولتی حمله کرده و دست به غارت بزنند تا وجهه مردمی را که با دست خالی و به طور مسالمت آمیز علیه وی قیام کرده و خواهان دمکراسی و آزادی هستند به عنوان عده ای آشوب طلب نشان دهد. مردم مصر سال هاست که با این شیوه رژیم مبارک آشنا هستند. مبارک که سی سال است بر اریکه قدرت در مصر تکیه زده ، همیشه در سخنان خود تاکید کرده که برای رفاه مردم و حفظ منافع کشورش تلاش می کند. ولی حضور وی در تلویزیون دولتی کشورش پس از گذشت 5 روز از قیام مردم ، یک اهانت آشکار به ملت مصر بود. قول های وی در این حضور تلویزیونی نیز مانند همه قول هایش در طول سی سال گذشته قول های توخالی و دروغین بود و تغییراتی را نیز اعلام کرد که اصلاً تغییر نبودند زیرا برخی از سرسپردگان خود را به جای سرسپردگان سابق برای تصدی امور معرفی نمود که سوابق آنها برای همه در مصر روشن است.
بازلر زایتونگ سوئیس افزود: این تلاش های مزورانه از سوی وی جز آخرین تلاش ها برای نجات خودش نیست. مبارک با عدم قبول تغییرات بنیادین، درگیری گسترده مردم را باعث شده است. تا کنون 150 نفر در جریان این قیام کشته شده و 4 هزار نفر نیز مجروح گردیده اند . ضمناً خسارت اقتصادی این امر بویژه در زمینه توریستی که بزرگترین منبع درآمد ارزی این کشور می باشد نیز بسیار گسترده است. ظاهراً همه این مسائل برای فرعون مصر که بسیار لجوج بوده و شیفته قدرت است، اهمیتی ندارد. ولی او مدت زیادی نخواهد توانست در برابر خواست مردم مصر مقاومت کند.
بازلر زایتونگ سوئیس نوشت: او امروز بایستی بین دادن دستور آتش به سوی مردم و کنار رفتن از قدرت تصمیم بگیرد. ولی واقعیت آن است که امروز در صورت ایجاد حمام خون نیز مردم مصر دیگر حاضر به عقب نشینی از خواست خود برای دسترسی به آزادی و دمکراسی نیستند. شاید این موضوع که مردم مصر اعلام کرده اند که امروز به سوی کاخ ریاست جمهوری راهپیمائی خواهند کرد، باعث شود تا وی دست از لجاجت و سرکوب مردم دست بردارد و راه دیگری را انتخاب کند.