در پی قیام مردمی در مصر و تونس، مغربیها هم با زیر سوال بردن حکومت سلطنتی در کشورشان خواستار اصلاحات سیاسی شدند. دریس بنالی اقتصاددان و تحلیلگر مغربی از پدیده ای سخن می گوید که ممکن است پایان حکومت سلطنتی در این کشور باشد.
او گفت: بسیاری از مغربی ها معتقدند اصلاحات در قانون اساسی ضروری است.
اصلاح قانون اساسی از سوی یکی از جنبشهای اسلامی مغرب، به نام عدالت و خیریه مطرح شده است و هر چه سریعتر خواستار تغییرات دموکراتیک شده است.
این جنبش در وب سایتش اعلام کرد ناعادلانه است که کشور غنی مغرب توسط یک اقلیت اداره شود.
مغرب کشوری است که نابرابری های اقتصادی در آن رایج است. نجیب اکسبی که یک اقتصاد دان است می گوید: جمعیت جوان و اکثرا بیکار مغرب با مشکلاتی از قبیل فقدان آموزش، بیکاری و افق های سیاسی بسته روبروست.
به گفته اکسبی فساد و انتصابهای فامیلی از دیگر مشکلاتی است که مغرب با آن روبروست که این کشور را در رتبه هشتادو پنجم از نظر فساد اداری و حتی پائین تر از تونس که در رتبه پنجاه و نهم است، قرار داده است. تاکنون این کشور سی و دو میلیون نفری آن چیزی را که اکنون در جهان عرب می گذرد تجربه نکرده است.
اما مغربیها در شهرهای بزرگ این کشوردر حال پیگیری اخبار مربوط به قیامهای مردمی در مصر و تونس هستند.
اخیرا یک گروه از جوانان مغربی از طریق فیس بوک خواستار برگزاری تظاهرات صلح آمیز برای اصلاحات سیاسی در روز بیستم فوریه شده اند.
پرنس مولای هیچان از نزدیکان محمد دوم پادشاه مغرب می گوید: در میان کشورهای جهان عرب که شاهد تظاهرات ضد دولتی هستند، مغرب یک استثنا نیست.
استفان فوله کمیسر اتحادیه اروپا که سرگرم بازدید از مغرب است از مقامات این کشور خواست اصلاحاتی اساسی بویژه اقداماتی در جهت ریشه کنی فقر انجام دهند.