خبرگزاري فارس: رئيسجمهور آمريكا كه تمايلي به برگزاري انتخابات آزاد در مصر ندارد در صدد است با پافشاري بر انتقال نظاممند قدرت در مصر، دستنشانده سابق سازمان جاسوسي خود را بر مسند قدرت بنشاند.
به گزارش فارس به نقل از راشاتودي، "پپه اسكوار " از روزنامهنگاران اسپانيايي روزنامه "ايشيا تايمز " در تشريح علت ترس و نگراني آمريكا از اعمال دموكراسي در جهان عرب، "عمر سليمان " معاون رئيسجمهوري مصر را يكي از مهرههاي سابق سازمان جاسوسي سيا در مصر و از دوستان آمريكا و از شكنجهگرهايي معرفي كرده است كه مدتهاست زمزمههاي انتخاب او به عنوان رئيسجمهور آينده مصر شنيده ميشود.
در حاليكه تظاهرات و انقلاب مردم مصر همچنان ادامه دارد و "حسني مبارك " رئيسجمهوري مصر نيز همچنان بر مسند قدرت قرار دارد، اما بايد گفت كه تنها مبارك نيست كه از سوي مقامات آمريكايي مورد حمايت قرار دارد، و سليمان نيز كه تظاهراتكنندگان مصري او را "رئيسشكنجه " مينامند، از همپيمانان قديمي آمريكا به حساب ميآيد.
به همين دليل است كه "باراك اوباما " رئيسجمهور آمريكا تمايلي به برگزاري انتخابات آزاد در مصر ندارد و در عوض خواهان انتقال نظاممند قدرت است تا به اين وسيله باز هم يكي ديگر از مهرههاي تحت حمايت خود را بر مسند قدرت مصر بنشاند.
شايد در شرايط فعلي اين مبارك است كه رسما قدرت را به دست دارد، اما عملا اين سليمان است كه به عنوان رئيس جمهور مصر فعاليت ميكند.
*حكومتهاي ديكتاتوري؛ اهرم نظارت آمريكا بر ذخاير نفتي و حفظ امنيت اسرائيل
بر اساس استدلال اين روزنامهنگار اسپانيايي، آمريكا به چهرههاي ديكتاتور و حكومتهاي استبدادي و خودكامه نيازمند است تا از آنها براي نظارت امنيتي بر ذخاير نفتي منطقه و تامين امنيت منطقهاي اسرائيل استفاده كند.
اسكوار مي گويد: "با توجه به اينكه سليمان يكي از مهرههاي كليدي سازمان جاسوسي آمريكا، "سيا " به حساب ميآيد و خميره شخصيتي او نيز مانند مبارك و تعداد زيادي از ديكتاتورهاي سابق جهان عرب است، انتقال قدرت مصر به دست سليمان براي آمريكا آسان ميشود ".
* روي كار آمدن سليمان به معناي تغيير در دولت مصر نيست
اسكوار مي گويد: "تغييرات واقعي، اجراي خواستههاي تظاهراتكنندگان و جوانان مصري است، و اولين خواسته مردم مصر هم استعفاء و كنارهگيري مبارك از قدرت است. كميتهاي كه قصد مطالعه قانون اساسي مصر و تغيير و اصلاح آن را دارد، بايد فهرست تغييرات آن را به يك رفراندوم و كارشناسان مربوطه ارائه دهد تا آنها روند انجام تغييرات و پايان حالت فوق العاده را مورد بررسي قرار دهند. در حاليكه اگر اشتباه نكنم، سليمان دو روز گذشته اين را نفي كرده است ".
اسكوار مي نويسد: "اگر به صداي مردم مصر گوش دهيد، ميبينيد كه فرياد آنها نشاندهنده برنامهريزي آنها براي ايجاد تغيير در كشورشان است. آنها خواستار تغيير هستند و ديگر شرايط گذشته را تحمل نمي كنند ".
"مصر تنها به جنبش اخوان المسلمون آن شناخته نمي شود، اكثريت مردم مصر، خواستار يك جامعه دموكراتيك واقعي هستند. علاوه بر اين، اخوان المسلمون مصر هم به تقبيح خشونت و ديدگاههاي برخي از افراط گرايان سابق پرداخته است. آنها خواستار حق اظهار نظر خود در امور دولتي مصر هستند ".
"با اين حال، آمريكا، بدون در نظر گرفتن خواسته و باورهاي مردم مصر، همچنان اخوان المسلمون مصر را تهديدي براي خود مي داند ".
"مصر محور راهبردهاي سياسي آمريكا در خاورميانه است و ترس و نگراني آمريكا هم از اين است كه هرگونه تغيير در مصر، نظارت و كنترل آنها را بر ذخاير نفتي و امنيت منطقهاي اسرائيل، تحت الشعاع قرار دهد ".
* سليمان يك شكنجهگر حرفهاي است
"ليزا حجار "، از استاد ياران دانشگاه جامعه شناسي كاليفرنيا در "سانتا باربارا " نيز در استدلال خود سليمان را مهره سازمان جاسوسي آمريكا در مصر مي داند.
او مي گويد: "سليمان تا چند روز قبل و در شرايطي كه از سوي مبارك، به عنوان معاون رياستجمهوري مصر منصوب شد، به عنوان همتاي مصري سيا، فعاليت داشته است ".
"در پي حادثه 11 سپتامبر، وابستگي سليمان حتي بيشتر هم شد، به طوري كه به عنوان يكي از مهرههاي اصلي سيا، در انجام خرابكاريهاي آمريكا فعاليت مي كرد ".
حتي بر اساس اظهارنظر حجار، سليمان در شكنجه چندين نفر هم دست داشته است.
* سليمان، شانسي براي پيروزي در انتخابات رياست جمهوري مصر ندارد
اين استاديار دانشگاه جامعهشناسي آمريكا در ادامه گفت: "با توجه به اينكه هر روزه شكنجه هاي وسيعي در مصر انجام ميشود، سليمان نيز جنايتكاران تروريست بينالمللي را به دستور آمريكا، مورد شكنجه قرار داده است ".
"به همين دليل بسياري از مردم مصر سليمان را ، مبارك ديگري ميدانند و معلوم نيست كه آيا ارتش مصر از سليمان حمايت و پشتيباني كامل خواهد كرد يا نه؟ ".
حجار در پايان گفت: "احتمالا سليمان شانسي براي پيروزي در انتخابات رياستجمهوري مصر در ماه سپتامير نخواهد داشت و احتمال روي كار آمدن او از طريق اصول حكومت ملي در مصر، فراهم نمي شود ".