تعبیر جنگ "ایران و امریکا" تعبیر رایجی است که این سالها، تحلیلگران به هر تحول جدی در منطقهی خاورمیانه اطلاق کردهاند. این تعبیر که درباره جنگ 33 روزه در لبنان، 22 روزه در غزه و تحولات عراق بارها و بارها تکرار شده است، آخرین بار برای تحولات اخیر مصر به کار رفته است.
به گزارش رجانیوز، پايگاه خبري ميدل ايست آنلاين درتحليلي به قلم محمودعبداللطيف قيسي، آنچه در مصر در حال وقوع است را جنگ ایران و امریکا در مصر عنوان کرد. وی در مقالهای با عنوان "جنگ كثيف ايران و امريكا درخاك مصر" نوشت دراين جنگ گروه اخوان المسلمين بازي سه جانبه اي راآغازكرده است.
وی در این مقاله با اشاره به حرکتهای رو به رشد اعتراضات در مصر مینویسد: "هريك از دو كشورامريكا و ايران با دخالت در امور مصرسعي دارند اهداف خود را در مصردنبال كنند. ايران و امريكا با حمايت افراد و گروههاي اطرافشان وارد ميدان شدهاند تا يكي انقلاب جوانان مصري را به انقلابهاي آزاديبخش امريكا تشبيه كند و ديگري آنرا الهام گرفته از انقلاب اسلا مي ايران بخواند.
وی ادامه میدهد: همانگونه كه امريكا بارها برلزوم شكلگيري خاورميانهاي تاكيد داشته است كه تامين كننده منافع كاخ سفيد در منطقه باشد ايران نيز از خاورميانه جديدي ياد كرده كه ستون آن نظام ولایت فقيه است.
این نویسنده عرب در ادامه با اشاره به جنبش اسلامی اخوان المسلمین در مصر میافزاید: دربحبوحه تلاش امريكا و ايران براي شكلگيري خاورميانه جديد، از نقش جماعت اخوانالمسلمين نبايد غافل بود. اين گروه همزمان براي جلب رضایت دو طرف تلاش دارد و حتي پس از تحولا ت اخيردر مصر، بازي سياسياش را به جبهه سومي نيزكشانده است:
1. اخوانالمسلمين با اعلام موافقت با نامزدي محمدالبرادعي كه چهره دستپرورده امريكاست ودر ادامه تبليغ براي البرادعي به عنوان چهره اسلامي كه بخت بيشتري براي پيروزي درانتخابات دارد خود را به طرح امريكا براي شكلگيري خاورميانه جديد چسبانده است.
2. با اعلام موافقت با طرح ايران براي شكلگيري خاورميانه جديد اسلامي خود را به عامل ايران در مصرتبديل كرد و دراين راه با هماهنگ كردن تهاجماتي عليه پليس و برخي از زندانها در مصر سعي كردند جاسوسان ايران و اسراييل را از زندانها آزادكنند و راه را براي به آشوب كشاندن مملكت همواركنند.
3. نزديك شدن به جوانان معترض وتلاش براي القاي اين مطلب كه هدفشان تنها حمايت از آزاديخواهي وخواستههاي جوانان است.
وی در پایان هم مینویسد: درشرايطي ايران و امريكا به رقابت براي تسلط بر مصرادامه ميدهند كه خواسته بيش از هشتاد ميليون هوادار حسني مبارك و نظام مصر،دررسانههايي چون الجزيره، الحره، بي بي سي، المنار، الا قصي وشبكههاي شيعي سانسور مي شود. و از آن به نظام اراذل و اوباش ياد ميشود، در نتيجه بايد در برابر اين تهاجمات كه مشروعيت مصر را هدف قرارداده است، بيدار بود.
به نظر میرسد هر جریان مستقلی که در منطقه و یا حتی در سطح جهان، از لبنان و عراق و افغانستان گرفته تا فلسطین و مصر و ونزوئلا، قدرت و هژمونی امریکا را به چالش میکشد، بر مبنای تحلیل رسانههای غربی عامل ایران در آن منطقه تلقی شده و آن منطقه عرصه چالش ایران وامریکا تعبیر میشود. این در حالی است که انقلاب اسلامی نیز در طول سی و سه سال گذشته بر این نکته اصرار داشته است که یکی از اهداف راهبردی سیاست خارجی اش به چالش کشیدن هژمونی امریکا است. به نظر میرسد موفقیت در این سیاست راهبردی، امروز مورد اشاره رسانههای غربی قرار گرفته است.