خبرگزاری فرانسه در گزارشی از کامپالا به قلم بن سیمون نوشت : تحلیلگران می گویند ناآرامی های مصر ممکن است منجر به تحریک مخالفان اوگاندا در آستانه انتخابات آینده در این کشور شود اما به همت ارتش و به لطف کم بودن انقلاب های سایبری ، یوری موسوینی رئیس جمهور اوگاندا با خطر چندانی روبرو نخواهد بود .
موسوینی نیز مانند حسنی مبارک رئیس جمهور مصر بیش از بیست و پنج سال است که بر اوگاندا حکومت می کند و رژیم وی متهم به فساد مالی گسترده است .
همچنین گفته می شود موسوینی پسرش را آماده می کند تا جانشین خودش کند . کیزا بسیگیی Kizza Besigye مهمترین رقیب انتخاباتی موسوینی با اشاره به بحرانی که مبارک در آن گیر افتاده است گفت امیدوار است این بحران در اوگاندا نیز بازتاب داشته باشد و منجر به پیروزی وی در انتخابات هجدهم فوریه این کشور شود . این رهبر مخالفان اوگاندا در مصاحبه با خبرنگاران افزود نمی توان گفت مردم اوگاندا تا چه حد تحولات بین المللی اخیر چه در مصر و چه در دیگر نقاط جهان را پیگیری می کنند اما شرایط در اوگاندا نیز به همین منوال است . بسیگیی تصریح کرد حکومت دیکتاتوری بیست و پنج ساله موسوینی مردم اوگاندا را به زانو درآورده است و این کشور شرق آفریقا اکنون آماده قیام است . وی گفت دولت با اقدامات بیرحمانه خود پیوسته مردم را سرکوب کرده است بطوریکه آنها اکنون در آستانه انفجار قرار دارند و وقتی این مردم منفجر شوند هیچ اقدام بیرحمانه دیگر نخواهد توانست آنها را متوقف کند . اما درحالیکه ارتش مصر متعهد شده است علیه تظاهرکنندگان به زور متوسل نخواهد شد ، کارشناسان مسائل اوگاندا می گویند اگر مردم اوگاندا قیامی را علیه حاکمان این کشور آغاز کنند احتمال اینکه ارتش بیطرف باشد بسیار کم است . فردریک گولوبا موتبی از تحلیلگران مرکز تحقیقات اجتماعی در دانشگاه ماکرره Makerere گفت درصورت آغاز قیام ، بدون شک نیروهای دفاعی خلق اوگاندا از موسوینی حمایت خواهند کرد . وی افزود اطمینان می دهم که ارتش اوگاندا مانند ارتش های مصر و تونس به این قیام واکنش نشان نخواهد داد . دانیل کالیناکی مدیر مسئول روزنامه مستقل دیلی مونیتور نیز گفت بعید است که ارتش اوگاندا در صورت آغاز قیام در این کشور از موسوینی فاصله بگیرد .
اگر چنین اتفاقی بیفتد یعنی ارتش از دولت حمایت نکند اقدامی بسیار غیر منتظره خواهد بود . حکومت دیکتاتوری زین العابدین بن علی رئیس جمهور برکنار شده تونس ماه گذشته درپی اعتراض های بی سابقه مردم این کشور سرنگون شد . سرنگونی حکومتی که به نظر می رسید یکی از دیکتاتوری ترین حکومت ها در آفریقا باشد موجی از اعتراض ها را در منطقه از جمله مصر ، سودان و یمن بوجود آورد . تحلیلگران می گویند اگرچه مبارک و موسوینی برای بقاء قدرتشان بیش از هر چیزی به ارتش متکی هستند اما موسوینی در میان مردم اوگاندا نیز تا حدی از مشروعیت برخوردار است . کالیناکی گفت هر دو آنها افراد نظامی هستند و قدرت آنها نشات گرفته از ارتش است اما موسوینی توانسته است به عنوان یک سیاستمدار کار خود را بهتر انجام دهد .