خبرگزاری مهر - گروه بین الملل: محمد صادق الحسینی در ادامه نشست بررسی قیام ملت مصر در خبرگزاری مهر گفت: گرچه مشکلات روزمره عواملی تاثیرگذار در قیام مصری ها بوده، این خیزش مردمی انقلابی دینی و اسلامی است.
نشست بررسی "قیام ملت مصر" با حضور چند تن از کارشناسان در خبرگزاری مهر برگزار شد که "حسن هانی زاده" ، "سعد الله زارعی"، "حسین جابر انصاری" و "محمد صادق الحسینی" از جمله این کارشناسان بودند.
محمد صادق الحسینی کارشناس امور عربی و اسلامی جهان اسلام در ادامه نشست در خبرگزاری مهر در پاسخ به این سوال که "آیا سرنوشت مصر و تونس صرفا مسئله داخلی است یا به کلیه جوامع کشورهای عربی که از حاکمیت های دیکتاتوری رنج می برند، بازمی گردد؟" گفت: قیام مصری ها انباشته شدن یک نوع انزجار تاریخی مردم جهان عرب است که اکثریت قریب به اتفاق آنها مسلمان، متدین و انقلابی متاثر از انقلاب اسلامی ایران هستند و بارها تجربه قیام های ناقص را داشته اند که پیش از این موفق نشدند.
وی افزود: آمریکا هم اکنون ضعیف تر شده و فرهنگ های لائیک، ضد دینی وابسته به غرب در کشورهای عربی شکست خورده اند و از طرفی دیگر فشارها به اوج خود رسیده و حکومت های مرتجع کشورهای عربی در برابر مردم عریان شده اند. قیام مردم جهان عرب علیه حکومت های دیکتاتوری با حرکت ملت تونس آغاز شد و هم اکنون اینطور به نظر می رسد که قیام ها به یکدیگر وابسته بوده و این جریان در تمام کشورهای عربی گسترده شود.
این کارشناس امور جهان عرب تصریح کرد: کشورهای عربی از دوجهت یک امت واحده را تشکیل می دهند، از یک جهت مجموعه کشورهای عربی هستند که توافقنامه استعماری "سایس پیکو" میان فرانسه و انگلیس در سال 1916 کشورهای عربی را تقسیم کرد و از طرفی دیگر این کشورها قبل از سقوط دولت عثمانی در اوایل قرن بیستم جزو جهان مشترکی به نام جهان اسلام بودند که به نظر می رسد قیام های مردمی ادامه خواهند یافت تاجایی که معادلات منطقه ای و جهانی متاثر از این تحولات خواهد بود.
وی در پاسخ به این پرسش که "آیا انقلاب مردم مصر یک انقلاب اسلامی است یا ریشه و عوامل دیگری دارد؟ و اگر انقلابی اسلامی است می توان تاثیرات انقلاب اسلامی را در آن مشاهده کرد؟" گفت: مردم مصر مردمی متدین هستند و گرچه مشکلات روزمره عواملی تاثیرگذار در قیام مردم است اما این خیزش مردمی قطعا انقلابی دینی و اسلامی است.
محمد صادق الحسینی تاکید کرد: اگرچه به نظر می رسد فقر و گرسنگی قیام مردم مصر را تشدید کرده است، این اولین حرکت و انقلاب مصری ها نیست، به خصوص پس از انقلاب اسلامی ایران شاهد حمایت مردم مصر از انقلاب شکوهمندمان بودیم، چنانچه در سروده هایی آمده است: "اگر امامی همچون امام خمینی داشتیم، به این روز مبتلا نمی شدیم."
این کارشناس امور عربی و اسلامی جهان اسلام تصریح کرد: مردم مصر با این انقلاب دینی درپی نقش آفرینی بیشتر در تمدن بزرگ اسلامی و دفاع از ارزشهای اسلامی هستند.
وی در پاسخ به این پرسش که "چه خطرات و انحرافاتی مردم مصر را تهدید می کند؟" گفت: یکی از خطرات عمده عدم حضور رهبری واحد است و خطر دیگر تفرقه ای می باشد که خارجی ها و استعمارگران بین بقایای مصری های قدیم قبطی و مسلمانان ایجاد می کنند.
محمد صادق الحسینی افزود: ممکن است برخی از نام "جمال عبدل ناصر" که مردی شریف، ملی گرا و انقلابی بود استفاده کنند و تقابلی میان عربیت و اسلام ایجاد کنند.