یک تحلیل گر سیاسی تصریح کرد مخالفت حسنی مبارک با سیاست های امریکا در چند سال گذشته باعث شد واشنگتن آماده تغییر رژیم در مصر شود.
ویلیام انگداهل در گفتگوبا شبکه تلویزیونی راشاتودی گفت: نوع روابط امریکا و مصر پس از شروع ریاست جمهوری باراک اوباما موجب شد که حتی پیشتر نیز دولت مبارک بفهمد که امریکا آماده تغییر رژیم در این کشور مانند انقلاب های رنگی در گرجستان و اوکراین است. واشنگتن فعالان جوان مصری را به امریکا می آورد و گاهی اوقات در وزارت خارجه و گاهی در موسسه فریدم هاوس و انداومنت پذیرای آنها بود.اینها همه سازمان های غیردولتی متخصص در تغییر رژیم در واشنگتن هستند.آنچه که در حال وقوع است در حقیقت بی ثبات شدن متحد امریکا نیست.
مبارک با بیشتر سیاست های امریکا در قبال ایران ،کشورهای خلیج فارس و لبنان در چند سال گذشته مخالف بود.
بنابراین وی از سال دوهزار ویک تبدیل به دشمن دستورالعمل بزرگتر امریکا شد. ویلیام انگداهل گفت: مبارک به مانعی بر سر دستورالعمل بزرگتر امریکا در منطقه شداما برای این که بدانیم این دستورالعمل بزرگتر چه چیزی بود باید به دوره جورج بوش بعد از سپتامبر دوهزار ویک برگردیم.
جورج بوش به گروه هشت طرح خاورمیانه بزرگتر را داد.در این طرح صحبت از تغییر اقتصادی مانند تغییرات در روسیه وکشورهای اروپای شرقی در زمان اتحاد شوروی سابق و بازار آزاد و اقتصاد آزاد در جهان عرب و منطقه شمال آفریقا شده بود.این طرح فقط شامل خاورمیانه نبود بلکه نقشه ای بودکه از جبل الطارق در مرزهای مراکش تا مرز چین و تبت را شامل می شد.این طرح پس از حمله امریکا به عراق و افغانستان به تعویق افتاد اما عراق و افغانستان بخشی از این طرح خاورمیانه بزرگ است.همانطور که عمرو موسی گفته است این تغییر بزرگ و تاریخی است. وی گفت:در حال حاضر آینده روابط امریکا و مصر روشن نیست البته آمریکا می داند که مبارک در سن هشتاد سالگی و بیمار است و موضوع جانشینی مطرح است اما جانشین وی چه کسی خواهد بود.
برخی از محمد البرادعی مدیر کل سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی صحبت می کنند.آمریکا در بسیاری از جهات وی را دوست می داند.وی منتقد سیاست آمریکا شناخته شده است اما اگر به سابقه وی بادقت نگاه کنید وی سالها در دانشگاه امریکا تدریس کرده است.