اسلام تایمز - آخرین خبرها حاکی است، به دنبال محاصره کاخ ریاست جمهوری توسط مردم، «حسنی مبارک» کاخ را ترک نموده و به پایگاه اصلی نیروهای هوایی مصر رفته است.
مصر
1- دولت و حسني مبارک:
-آخرین خبرها حاکی است، به دنبال محاصره کاخ ریاست جمهوری توسط مردم، «حسنی مبارک» کاخ را ترک نموده و به پایگاه اصلی نیروهای هوایی مصر رفته است.
- عمر سلیمان معاون رییس جمهوری مصر در اظهاراتی تند مردم این کشور را به تشدید اقدامات پلیسی تهدید کرد، و گفت که مبارک از قدرت کناره گیری نخواهد کرد. عمر سلیمان به خبرنگاران گفت: دولت ادامه اعتراضها در میدان التحریر را نمی پذیرد؛ نظام از بین نمی رود، و در هر حالی مبارک کناره گیری نمی کند. وی با نادیده گرفتن اقدامات امنیتی نظام مبارک علیه مردم مصر و اعمال وضعیت فوق العاده طی 3 دهه گذشته، اظهار داشت: نمی خواهیم با جامعه مصر با شیوه های پلیسی رفتار کنیم.
- با توجه به انتشار اخباری در خصوص احتمال محاصره اماکن حساس در قاهره، توسط مردم ، استقرار نیروه های ارتش در اطراف قصر رئیس جمهوری، اطلاعات عمومی و ساختمان تلویزیون افزایش يافته است. نظام نیز اعلام کرده است که این حرکت مردم خط قرمز تلقی می شود. احمد ابوالغیط نیز اعلام کرده که در صورت ماجراجویی تظاهر کنندگان در تغییر نظام ، ارتش به حمایت از امنیت ملی وارد عمل خواهد شد.
- احمد ابوالغیط، وزیر امورخارجه مصر به واشنگتن درباره تحمیل خواسته خود بر قاهره هشدار داده است ولی می گوید کاخ سفید به تدریج درک بهتر و موضع مناسب تری را نسبت به تحولات کشورش پیدا کرده است.
- روزنامه نيويورك تايمز نوشت كشورهاي عربستان، اردن، امارات متحده عربي و رژيم صهيونيستي بارها با فشار بر دولت آمريكا از اين كشور خواسته اند تا دست از حمايت رئيس جمهور مصر برندارد.
این کشورها از آمريكا خواسته اند تا حمايت خود از حسني مبارك را به اين زودي قطع نكرده و به گونه اي برخورد نكند كه جنبش دموكراسي در مصر موجب بي ثباتي در ديگر كشورهاي منطقه گردد.
- "جابر عصفور " وزير فرهنگ دولت جديد حسني مبارك كه ده روز پيش تشكيل شده است، از سمت خود استعفا كرد، اين استعفا در پي تظاهرات ميليوني مردم در زمينه ساقط كردن دولت حسني مبارك بوده است، وي "انگيزه سلامتي " خود را بهانه اين استعفا قرار داده است.
2- تحولات صحنه وقيام مردمي
-اخوان المسلمین ضمن رد هرگونه تهدید تظاهرکنندگان اعلام کرد؛ حرکت مردم ادامه خواهد داشت حتی اگر تهدیدات ادامه یابد و نظام باید به مطالبات مردم پاسخ داده و از لجبازی دست بردارد.
-مواضع اخوان المسلمین در مورد ادامه تظاهرات:
1- ما خواستار قدرت نبوده و با تغییر اوضاع، موضع این جنبش تغییر نمی کند و یک اصل شناخته شده است.
2- رهبری تظاهرات را اخوان المسلمین برعهده ندارد و به مانند دیگر مردم در تظاهرات حاضر هستیم.
3- اخوان المسلمین به دنبال خدمت به مردم بزرگ مصر و همکاری و هماهنگی با کلیه طوایف و جریانات در نهضت می باشد.
4- موضع رسمی اخوان المسلمین، رفتن حسنی مبارک و تغییر نظام است و خواست مردم مصر خواست ما می باشد.
5- متأسفانه در سازمانهای امنیتی کسانی هستند که می خواهند بین ارتش و مردم جدایی بیاندازند لذا از نیروهای مسلح می خواهیم که در کنار مردم باشند و از برخورد با آنان پرهیز نمایند.
6- در خصوص پیمان صلح با رژیم صهیونیستی و دیگر توافقات، پس از سقوط حسنی مبارک در پارلمان راجع به آنها تصمیم گیری می شود.
7- اخوان المسلمین مسئول اظهارات و مواضع دیگران نیست و نمی خواهد احدی در امور داخلی مصر دخالت کند.
-مردم تاکید کرده اند که شیوه های خود را برای مقابله با نظام مبارک توسعه و تحول خواهند داد، و به اقداماتی غیرمنتظره روی خواهند آورد، به صورتی که مصر هر روز شاهد بخشی از این اقدامات خواهد بود. علاوه بر اقشار مختلف مردم، روز به روز شاهد پیوستن بسیاری از شخصیت های دارای مناصب بالا و اندیشمندان بزرگ به انقلاب مردم مصر هستیم، و برخی از این شخصیت ها برای اینکه در بیان دیدگاه خود آزاد باشند، از سمت های خود استعفا کرده اند که این امر تحول جدیدی است که پیش از این شاهد آن نبوده ایم.
- هزاران كارگر و كارمند روز چهارشنبه با اعتصاب در سراسر مصر بُعد تازه اي به قيام مردم اين كشور دادند. اعتصاب بخشهاي وسيعي از جمله كاركنان راه آهن و اتوبوسراني، شركت برق مصر ، تكنسينهاي خدمات در كانال سوئز، كارخانه هاي نساجي، فولاد و نوشابه سازي و حداقل يك بيمارستان را دربر گرفته است.
- تظاهر كنندگان عليه رژيم مبارك در تازه ترين برنامه هاي اعتراضي خود، چهارشنبه شب خط ريلي را كه از نزديكي شهر 'اسيوط' (واقع در 350 كيلومتري قاهره) در منطقه "صعيد"مي گذرد و شمال مصر به جنوب را به هم متصل مي كند، با استفاده از سنگ و چوب خط آهن بستند..
- در پي كشته شدن "احمد محمد محمود " روزنامهنگار مصري در حوادث اخير اين كشور كه جامعه روزنامهنگاران مصر وي را اولين شهيد انقلاب 2011 ناميدند، صدها روزنامهنگار و خبرنگار مصري با حمل تصاويري از اين شهيد خواستار محاكمه مبارك شدند.
- تظاهرات کنندگان و مخالفان نظام حاکم مصر اعلام کردند که در فردا جمعه (22/11/89) تحت عنوان "جمعه طوفان" میادین و ساختمان های دولتی بیشتر و گسترده تری را به محاصره خود درخواهند آورد.
- عمرو موسي دبير كل اتحاديه عرب گفت مصر بعداز 25 ژانويه (5 بهمن ) با مصر قبل از آن فرق مي كند، فريادهاي اعتراض آميز مردم و شجاعت آنان بالا رفته و نمي توان جلوي تغيير را گرفت.
- عمرو موسی در گفتگو با روزنامه لوموند: "من معضلاتی که غرب با آنها روبرو است را درک می کنم و حتی بعضی از سیاسیون و فرهنگی ها ، بخاطر ترسی که از دین دارند، حاضرند خودشان را برای دموکراسی قربانی کنند.
3- احزاب و مخالفين :
- "ولید شلبی" مشاور رسانه ای رهبر گروه اخوان المسلمین مصر با اشاره به این که دست مبارک به خون ملت و انقلابیون مصر آغشته است؛ تاکید کرد مردم از خواسته خود برای سرنگونی نظام مستبد حاکم و شخصیت های آن، عقب نشینی نخواهند کرد.
وی نظام مصر را مسوؤل ریخته شدن خون مردم دانست و گفت: دست نظام به خون مردم مصر آغشته است و سران نظام دیگر مشروعیت ندارند. شلبی گفت: اخوان المسلمین در این بیانیه پیشنهاد تشکیل کمیته حقوقی برای اصلاحات قانون اساسی را رد و اعلام کرد: این کمیته غیرقانونی است زیرا با تصمیم رییس جمهوری که مشروعیت ندارد ، تشکیل شده و تصمیمات آن تلاش برای دور زدن خواسته مردم و وقت کشی است.
- "صبحی صالح" نماینده سابق پارلمان مصر گفت: مردم مصر همچنان بر لزوم سرنگونی رژیم مبارک و محاکمه او به خاطر قتل عام مردم و چپاول ثروت های این کشور تاکید دارند.
-"عبدالفتاح الماضی" استاد دانشگاه اسکندریه گفت: استقامت جوانان انقلابی و مردم مصر و تاکید آنها برخواسته خود برای برکناری نظام حسنی مبارک باعث پیوستن نخبگان به تظاهرکنندگان برای پیشبرد انقلاب مصر شده است.
- "اشرف الحنفی" عضو کمیته حمایت از انقلاب شهر العریش مصر گفت: مردم و انقلابیون بر برکناری نظام مستبد حسنی مبارک و تشکیل دولت انتقالی تاکید دارند. وی افزود: زمانی که دولت انتقالی تشکیل شود و بر اجرای قانون اساسی نظارت داشته باشد شرایط فوق العاده به پایان می رسد و رسیدگی به پرونده هایی مانند جوانانی که خونشان به ناحق ریخته شده و بی گناهانی که قربانی وضع قوانین فوق العاده از سوی نظام مصر شده اند و کشته های انفجارهای تابا ، الذهب و شرم الشیخ آغاز خواهد شد.
-" محمد غانم " از رهبران اخوان المسلمین: ما براي مذاكره با رژيم حاكم به ديدار عمر سليمان معاون مبارك نرفتيم بلكه هدف ما رساندن پيام و خواسته هاي واضح انقلاب به حكومت در اين گفتوگوها بوده است.
-"رشاد البیومی" رهبر ارشد سازمان اخوان المسلمین گفت: پس از 30 سال ستمگری، فساد و دیکتاتوری، اکنون در مسیر جدیدی قرار گرفته ایم که به نوعی محل تقاطع دو جاده است. وی اظهار داشت؛ اول از همه رژیم دیکتاتوری در مصر باید تغییر کند و خواهان ایجاد دولتی جدید در این کشور هستیم. دومین خواسته این است که انتخابات جدید در مصر برگزار شود. پارلمان در حال حاضر هیچ مشروعیتی ندارد و تنها با تقلب در انتخابات بر روی کار آمده است.
وی افزود ؛ تمام زندانیان سیاسی باید فورا آزاد شوند و خواهان ایجاد عدالت در مصر هستیم و در نهایت آخرین خواسته ما تشکیل دولتی انتقالی در مصر است که در آن نمایندگانی از گروههای مخالف حضور دارند.
- جمعي از شخصيتهاي سياسي و اجتماعي مصر با ارائه دادخواستي به دادستان اين كشور خواستار تحقيق در ثروت حسني مبارك و خانواده وي شدند كه با سوء استفاده از قدرت به دست آوردهاند. در اين دادخواست خواسته شده تا زمان پايان تحقيق و روشن شدن وضعيت اين داراييها از خروج خانواده مبارك و شخص وي از كشور جلوگيري و تمام داراييهاي آنها توقيف شود.
-پايگاه اينترنتي ويكيليكس با انتشار اسنادي اعلام كرد كه عمرسليمان براي در تنگنا گذاشتن جنبش حماس در غزه، پيشنهاد داده بود كه نيروهاي اسرائيلي در مصر مستقر شوند تا فعاليتهاي مرزي اين جنبش را مهار كنند.
- "عصام العريان " يكي از رهبران ارشد اخوان المسلمین 20/11/89 در پيامي ضمن تأكيد بر عدم مصالحه با دولت مصر تأكيد كرد كه رئيسجمهوري اين كشور تنها يك هفته فرصت دارد تا از سمت خود استعفا كند و هيچ گونه مصالحهاي در اين زمينه وجود ندارد.
- جوانان انقلابی مصر با تأکید بر این که قبل از کناره گیری مبارک با هیچ احدی و درباره هیچ موضوعی مذاکره نخواهیم کرد، اعلام کردند: مردم در حال حاضر آخرین هشدار را به نظام داده اند و جمعه آینده روز سرنگونی نظام خواهد بود.
"محمد عواد" هماهنگ کننده کل "جنبش جوانان حامی آزادی و عدالت" همچنین افزود: هراندازه که بر شمار شهدای مصر افزوده شود، آتش انقلاب در قاهره و سایر استان های مصر بیش از پیش شعله ور خواهد شد. عواد در ادامه اشاره کرد: جوانان هفت خواسته مشخص دارند که کناره گیری مبارک، پس از آن انحلال پارلمان و مجلس سنا، تشکیل دول نجات ملی توسط نیروهای مخالف، تدوین مجدد قانون اساسی، محاکمه همه نمادهای فساد در مصر، لغو حالت فوق العاده و آزادی زندانیان سیاسی است.
4- مواضع كشورها :
الف ) امريكا
-اوباما در يك تماس تلفني با "ملك عبدالله " پادشاه عربستان در خصوص بحران سياسي مصر بر اهميت برداشتن گامهايي براي انتقال قدرت منظم كه بادوام، بامفهوم، قانوني تأكيد كرد ، اوباما همچنین آمادگی خود را برای همکاری با کشورهای منطقه در راستای حفظ امنیت منطقه اعلام کرده است.
-"رابرت گیبس"، سخنگوی کاخ سفید از بازنگری دولت آمریکا در کمک مالی به حکومت مصر خبر داد. و گفت عملکرد دولت مصر در تعیین اندازه و مقدار کمک مالی به این کشور تاثیرگذار خواهد بود.
- "جان مك كين" سناتور جمهوريخواه آمريكا در يك گفت وگوي تلويزيوني گفت: اگرچه هنوز گزينه قطع كمك هاي مالي به مبارك از ميان نرفته است اما در حال حاضر قطع چنين كمك هايي ممكن است به ضرر رژيم صهيونيستي تمام شود.
اين چرخش و تغيير موضع قانونگذاران آمريكايي ظاهرا حاصل اصرار هاي شديد دولت آمريكا، مقامات پنتاگون و لابي گران نيرومند طرفدار رژيم غاصب اسراييل به ادامه حمايت از ارتش مصر است كه به نظر آنان قطع چنين كمك هايي ممكن است موجب قطع حمايت مصر از رژيم صهيونيستي شود.
-روزنامه آمريكايي "نيويورك تايمز " به نقل از برخي ديپلماتهاي آمريكايي اعلام كرد كه كشورهاي اردن، عربستان، امارات و رژِيم صهيونيستي در روزهاي اخير از "واشنگتن " خواستهاند كه از "حسني مبارك " حمايت كند و مانع از كنارهگيري وي درپي اعتراضات مردمي اين كشور شود.
به نظر مي رسد كه سران برخي كشورهاي عربي پس از رخدادهاي اخير تونس و مصر، از موقعيت خود احساس خطر كرده و بيم آن را دارند كه ملتهايشان همچون تونس و مصر عليه آنان قيام كنند.
-پایگاه خبری تیک دبکا رژیم صهیونیستی در خبری اعلام کرد: با توجه به افزایش احتمال وقوع کودتای نظامی در مصر، آمریکا ناوهای جنگی خود را در بندر شهر اسماعیليه مستقر کرده است.
• "رابرت گيتس " وزير دفاع آمريكا گفت: من شيوه برخورد ارتش مصر با مردم را نمي پسندم اما اين را حس مي كنم كه جوانان كشورهاي خاورميانه آشوبگر و ناراحت هستند. وی به سران كشورهاي عربي پيشنهاد داد كه براي آينده كشورهايشان بر اساس اصول دموكراسي جهاني برنامه ريزي كنند تا شاهد آشوب و نارضايتي نباشند.
-" اريك هولدر" يكي از مقامات ارشد مجلس نمايندگان آمريكا روز سه شنبه گفت: مهمترين هدف سياست آمريكا در مصر بايد متوقف كردن نشر اسلام در آن كشور باشد و اين همان مطلبي است كه مقامات دولت آمريكا طي هفته هاي اخير بسيار كم در مورد آن سخن گفته اند.
-رژيم صهيونيستي با توجه به روندي كه اعتراض هاي مردمي مصر طي مي كند خواستار استفاده از زور و نيروي نظامي عليه معترضان شده است.
يك ديپلمات عرب گفت: "تهديد عمر سليمان به راه اندازي كودتا را مصداق اين موضوع خواند و اظهار داشت: اين دستور صريح تل آويو به سليمان است".رژيم صهيونستي تيم زبده اي از كماندوهاي خود را طي روزهاي اخير به قاهره فرستاده است. اين در حالي است كه آمريكا از ورود ارتش مصر به صحنه به شدت نگران است و طي تماس هاي مستقيم با عمر سليمان و سران تل آويو اين موضوع را گوشزد كرده است.
ب) رژيم صهيونيستي :
- - ، ایهود باراک وزیر دفاع
اسرائیل روز چهارشنبه درحالی مذاکرات خود را با مقامات امریکایی در واشنگتن آغاز کرد که اسرائیل و امریکا سرگرم بررسی تاثیر بحران سیاسی در مصر بر ثبات در منطقه خاورمیانه هستند. سفارت اسرائیل در امریکا در بیانیهای اعلام کرد باراک قرار است با رابرت گیتس وزیر دفاع، هیلاری کلینتون وزیر امورخارجه و توماس دانیلون مشاور امنیت ملی باراک اوباما رئیس جمهور امریکا دیدار کند.
-«سلیوان شالوم» ( مشاور ارشد نتانياهو ) نسبت به عواقب وخیم تلاشهای ایران برای گسترش نفوذ در کشورهای عربی میانه رو مانند مصر ، اردن و سعودی هشدار داده است و خواستار تمامی تلاشها برای مقابله با این اقدام ایران شده است. وی از کشورهای اروپایی خواسته است تا درراستای تقویت کشورهای معتدل درمنطقه اقدام کنند.
- «یووال دیسکین» رئیس شاباک با اشاره به اوضاع جاری در مصر و تونس و تغییراتی که در آن کشورها رخ داده اعلام کرد: اصول و قواعد بازی در خاورمیانه عوض شده است و از ارتش اسرائیل خواست تا در حالت آماده باش باقی بماند. وی در سخنانی در کنفرانس هرتزلیا گفت: "تحولات اخیر نشان داد که وضعیت به ظاهر آرام در کشورهای عربی شکننده است و اسرائیل باید برای هرگونه حادثه در مرزهای خود آماده باشد"..
-یدیعوت آحارونوت چهارشنبه ( 20/11/89) درگزارشی نوشت : اسرائیل در میان ناآرامی ها در مصر بودجه نظامی خود را در سال 2011 افزایش می دهد. یدیعوت آحارونوت در این گزارش نوشت: حدود 190 میلیون دلار آمریکایی به بودجه نظامی اسرائیل افزوده می شود که بدین ترتیب میزان این بودجه به 15 میلیارد دلار افزایش می یابد.
-«گدعون ساعر» وزیر آموزش وپرورش گفت : کسی که تحولات اخیر خاورمیانه را پیگیری کند، نمی تواند از اسرائیل بخواهد تا دست به اقدامات حساب نشده نزند و اسرائیل در هر توافقی در آینده نسبت به امنیت خود امتیاز نخواهد داد وتا وقتی که دولت کنونی به ریاست "لیکود" مورد اعتماد مردم است، سربازان فلسطینی در کنار دیوار قدیمی قدس نخواهند ایستاد. حکومت خودگردان دارد روش جدیدی را پیش می گیرد و بجای مذاکرات سعی دارد تا نزاع را بین المللی سازد و مشروعیت کشور اسرائیل را در سازمانهای بین المللی از بین ببرد وبه دنبال دست آوردهای یک جانبه باشد.
- روز سه شنبه 19/11/89 کمسیون مالی کنیست رژیم صهیونیستی، با درخواست بودجه اضطراری وزارت دفاع موافقت نمود و مبلغ 700 میلیون شیکل (هر شیکل معادل 265 تومان) به بودجۀ این وزارتخانه وزارت اضافه می شود. این درخواست به دلیل تحولات اخیر مصر و احتمال فروپاشی توافق صلح با مصر می باشد.
- «شائول موفاز» رییس کمسیون امور خارجی و دفاعی کنیست رژیم صهیونیستی 20/11/89 گفت: کشورهای میانه رو در جنوب در خطر واقعی قرار دارند، ایران از ضعف حکومت ها در این کشور سوءاستفاده می کند و می کوشد نفوذ خود را در آنها افزایش دهد که این وضع برای اسرائیل یک خطر راهبردی به شمار می رود. از سوی دیگر سیاست آمریکا نیز در منطقه ضعف شده است.
موفاز گفت اسرائیل باید به یک عمل ابتکاری دست بزند و از راه گفتگوی فوری و مستقیم با فلسطینی ها به صلح برسد.
- پيش از اين نيز "هيلاري كلينتون" نیز استعفاي فوري مبارك را موجب پيچيده تر شدن اوضاع دانسته بود.
- حمدي حسن يكي از نمايندگان سابق مجلس مصر با اشاره به ضرورت بازنگري اساسي در قرار دادهاي فروش گاز به رژيم صهيونيستي گفت : از آن جا كه دولت مصر اين قرارداد
را امضا نكرده و اين قرارداد تنها ميان شركت حسين سالم و شركت برق ررژيم صهيونيستي به امضا رسيده است، حكومت مصر به آساني مي تواند آن را لغو كند.
هـ ) اروپا
-"ویلیام هیگ"، وزیر امور خارجه انگيس گفت: امکان دارد روند صلح خاورمیانه به دنبال وقایع اخیر در تونس و مصر، دچار بلاتکیفی شود. هیگ گفت: نگرانی جامعه بین المللی از اینکه روند صلح خاورمیانه تحرک خود را از دست بدهد، نگرانی موجهی است و بر همین اساس از دولت" باراک اوباما" خواست که "رهبری قاطعانه ای" از خود نشان دهد.
-"ویلیام هیگ"، وزیر امور خارجه انگليس، از "علی عبدالله صالح"، رئیس جمهوری یمن خواست تا تلاش هایش را برای مقابله با شبکه القاعده افزایش بدهد. هیگ از یمن به عنوان یکی از خطرناکترین و بی ثبات ترین کشورها در دنیا یاد کرد. هیگ با بیان این که یمن به یکی از پایگاه های مهم القاعده تبدیل شده، از "علی عبدالله صالح" خواست تا در کشورش دست به اصلاحات اساسی بزند.
هیگ با ابراز نگرانی از وضعیت بغرنج رژیم صهیونیستی به سبب گسترش موج اعتراضات مردمی بر ضد رژیم مبارک خواستار تعدیل موضع این رژیم در قبال قیام ملت مصر شد. وی از تل آویو خواست لحن خود را در اظهار نظر مربوط به مسائل مصر تغییر دهد چرا که این موضوع می تواند تبعاتی در مصر داشته و سبب بی ثباتی در همسایگی رژیم صهیونیستی شود.
به گفته وزیر امور خارجه انگلیس حرکتهای اعتراضی در تونس و مصر علاوه بر بی ثبات کردن منطقه می تواند سازش خاورمیانه را نیز با مشکل روبرو کرده و دستیابی به توافق را در آن به تعویق بیاندازد.
-آندرس فوگ راسموسن، دبير كل ناتو در مصاحبه با روزنامه هاآرتص به بيان ديدگاههايش در مورد تحولات خاورميانه به ويژه روند صلح خاورميانه پرداخت. وی گفت: ناتو از اقدامات مردم مصر و تونس براي ايجاد يك جامعه آزاد و يك دولت منتخب دموكراتيك حمايت ميكند.
و)سایر کشورها:
- كوري عصاكش كور دگر : در پي اعتراضات گسترده عليه حكومت حسني مبارك در مصر، وزارت امورخارجه تونس روز سه شنبه اعلام كرد كه به "خواست و اراده ملت مصر" احترام مي گذارد. در بيانيه وزارت خارجه تونس در مورد تحولات مصر آمده است: تونس 'به عقل و درايت آن ملت و ميهن پرستي شديد و ظرفيت و توانايي آن براي فائق آمدن بر وضع حساس كنوني در طول تاريخ آن كشور كه درنهايت به صيانت از مصر و مردم آن و همچنين نهادها و علم و آگاهي هايش كمك خواهد كرد اطمينان دارد.'
- "معمر قذافي" رهبر ليبي روز چهارشنبه در اظهار نظر نسبت به انقلاب مردمي مصر و درخواست براي سقوط نظام حسني مبارك با اظهار اينكه مبارك فرد بي پناهي است و ما از وي حمايت مي كنيم، ادعا كرد: در پشت حوادث جاري مصر، سازمان اطلاعات اسراييل (موساد) دست دارد.
***********************************
اخبار وتحولات يمن
وزير امور خارجه يمن احتمال بروز بحرانهايي شبيه بحرانهاي سياسي مصر و تونس در كشورش را مردود دانست و مدعي شد كه برخلاف اين دو كشور، دولت يمن همواره با جناح مخالف گفت وگو مي كند.
به گزارش خبرگزاري رويترز از پاريس، ابوبكر القربي در مصاحبه با شبكه تلويزيوني 'فرانس 24' اين گمانه زني را كه علي عبدالله صالح رئيس جمهوري يمن رهبر بعدي عرب خواهد بود كه با قيام روبرو خواهد شد، يك "بازي حدس و گمان" خواند و گفت: تظاهرات اخير در يمن تازگي ندارد.
***********************************
اخبار وتحولات اردن
- "همام سعيد " رهبر اخوان المسلمین اردن گفت: ملت مصر بايد به جنبش خود ادامه دهد و به جاي توجه به وعدههاي توخالي "حسني مبارك "، "عمر سليمان " و "احمد شفيق "، به انقلاب خود ادامه دهند.
رهبر اخوان المسلمین اردن افزود: شكي نيست كه نقش اخوان المسلمین در مصر نقش رهبري نيست ولي اين جماعت شريك ملت مصر در انقلاب خود عليه نظام است.