پس از سخنراني شب گذشته حسني مبارك و اصرار وي بر مخالفت با خواست مردم، روند تحولات مصر در تظاهرات ميليوني روز سرنوشت، شتاب بيشتري گرفته است.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا به نقل از شبكه الجزيره، در پي اصرار مبارك براي باقي ماندن در قدرت،هزاران تظاهر كننده مصري به سوي ساختمان راديو و تلويزيون دولتي مصر سرازير شدند و اين منطقه را به كانون جديد تحصن علاوه بر ميدان التحرير و مقر مجلسين و ساختمان نخست وزيري تبديل كردند.
براساس اظهارات شاهدان عيني،حدود 3 هزار تظاهر كننده به اطراف كاخ رياست جمهوري واقع در محله 'مصر جديد' رسيدند.
با سخنراني مبارك و تاكيد وي مبني بر اينكه از رياست جمهوري كناره گيري نخواهد كرد و تنها بخشي از اختيارات خود را به معاونش محول مي كند، مردم اسكندريه هم به خشم آمدند و اعلام كردند به تظاهرات خود تا كنار رفتن مبارك ادامه مي دهند.
عمر سليمان معاون رئيس جمهور مصر پس از سخنراني شب گذشته حسني مبارك گفت: جنبش جوانان در كشور موفق شد تغيير مهمي در روند دموكراسي مصر ايجاد كند. وي قول داد براي حفظ انقلاب جوانان و جلب مجدد اعتماد مصري ها و تحقق خواسته هاي ملت از طريق مذاكرات خردمندانه تلاش كند.
سليمان از تحصن كنندگان در ميدان التحرير خواست به خانه هاي خود باز گردند. وي به مصري ها هشدار داد به راديوها و شبكه هاي ماهواره اي كينه توز و فتنه گر توجه نكنند. سليمان متعهد شد تغيير مسالمت آميز در كشور را بر اساس قانون اساسي اجرا كند.
جالب اينكه قانون اساسي مصر به معاون رئييس جمهور كه اختيارات رياست جمهوري به وي سپرده شده اجازه تصميم گيري در 3 موضوع اساسي را نمي دهد كه هر 3 موضوع جزو خواسته هاي اساسي مردم مصر است.
براساس قانون اساسي مصر معاون رئيس جمهور نمي تواند دو مجلس پارلمان را منحل كند،نمي تواند تقاضاي اصلاح قانون اساسي را بدهد درحالي كه سليمان چنين قولي را به مردم داده و اجازه بركناري دولت يا ترميم كابينه را هم ندارد.
يك فعال سياسي مستقر در ميدان التحرير به الجزيره گفت:ميدان التحرير خود را براي استقبال از ميليون ها تظاهر كننده آماده مي كند. بسياري از مردم براي اينكه دقيقا در ميدان مستقر شوند از بامداد امروز خود را به اين ميدان رسانده اند زيرا پيش بيني مي شود ازدحام شديد جمعيت در اين ميدان ايجاد شود.
براساس اين گزارش، روند تحولات در مصر به گونه اي پيش مي رود كه تصميم گيري درباره اقدامات و برنامه هاي آينده نه تنها در اختيار گروه ها و احزاب سياسي نيست بلكه حتي جوانان تظاهر كننده در ميدان التحرير هم كنترلي بر حوادث بعدي كشور ندارند و اين ملت است كه با حركت خود تعيين كننده شرايط آينده است.
ورود اقشار مختلف مردم و تحرك نهادها و سازمان هاي دولتي و غير دولتي براي اعتصاب و حضور در تظاهرات نشان مي دهد ملت مصر ديگر تحمل نظام كنوني را ندارند.
يك عضو مجمع ملي براي تغيير،گفت: گروهي از كساني كه در برابر كاخ رياست جمهوري تجمع كرده بودند به ميدان التحرير باز گردانده شدند زيرا ارتش از آنها خواست اين منطقه را ترك كنند.حدود 20 كيلومتر فاصله بين ميدان التحرير تا كاخ رياست جمهوري است. قرار است همزمان با تظاهرات گسترده ميدان التحرير، تحصن در برابر كاخ رياست جمهوري هم گسترش يابد.
شوراي عالي نيروهاي مصلح مصر شب گذشته اعلام كرد اوضاع را لحظه به لحظه دنبال مي كند.
سخنان شب گذشته مبارك آن اندازه غير منطقي بود كه رسانه هاي آمريكايي هم مجبور شدند به آن واكنش نشان دهند.برخي خبرنگاران آمريكايي مبارك و سليمان را 'دروغگو' معرفي كردند. برخي شبكه هاي تلويزيوني آمريكايي هم ضمن تمسخر سخنان مبارك، به اين جمله وي اشاره كردند كه گفت 'هيچ مطلب ديكته شده از خارج را نمي پذيرد' در حالي كه طي 3 دهه گذشته براي گرفتن كمك هاي آمريكايي همين كار را انجام داده است.
گروهي از خبرنگاران آمريكايي هم گفتند عمر سليمان اعتبار خود را به عنوان مرد دوره انتقالي مصر در برابر جهانيان از دست داده و ثابت كرده كه روي ديگر سكه مبارك است.
در همين حال خبرگزاري ليبي اعلام كرد 'معمر القذافي' رهبر ليبي شب گذشته در تماس تلفني با حسني مبارك، اوضاع كنوني مصر را بررسي كرده است.
از سوي ديگر 'وائل غنيم' يكي از فعالان رسانه اي در مصر خبر منتشره از سوي خبرگزاري 'الشرق الاوسط' مبني بر دعوت وي از تظاهر كنندگان براي بازگشت به منازل خود را تكذيب كرد.
گروهي از طرفداران نظام تلاش مي كنند با بهره برداري تبليغاتي از اعتصاب هزاران كارگر از بخش هاي مختلف صنعت و اقتصاد مصر و پيوستن آنان به معترضان، در بين مردم نسبت به زيان هاي هنگفت اقتصادي اين اقدام ايجاد رعب و وحشت كنند اما كارگران اعلام كردند هدف از اين هشدارها باز داشتن تظاهر كنندگان از تصميم خود براي تحقق خواسته هاي ملت است و اعتصاب كارگران در مصر امري جديد نبوده و بارها رخ داده است.