یک اقتصاددان استرالیایی تصریح کرد ناارامی های مصر روزانه صدها میلیون دلار به اقتصاد این کشور ضربه می زند.
به گزارش شبکه تلویزیونی بلومبرگ نیوز، جان اسفاکین کیس گفت: quotation mark خودداری حسنی مبارک رئیس جمهور مصر از کناره گیری از قدرت بسیار بد است زیرا سبب می شود فضای غیرمطمئن شدیدتری در مصر ایجاد شود و تظاهر کنندگان بر شدت تظاهرات خود بیفزایند و درنتیجه بحران سیاسی در این کشور شدیدتر شود. این وضعیت مصر برای سرمایه گذاران بین المللی نیز بسیار نامطلوب است زیرا انها شرایط و فضای غیرمطئمن و ملتهب را برای سرمایه گذاری های خود نامطلوب می دانند.
تحولات مصر و فضای ملتهب سیاسی در این کشور برای اقتصاد منطقه و اقتصاد بین المللی نیز زیانبار است.
اظهارات شب گذشته حسنی مبارک نشان می دهد وی واقعیتهای جاری در مصر و خواسته اصلی مردم این کشور را درک نمی کند.
باید به اثار اقتصادی این ناارامی ها در مصر توجه ویژه داشت.
تظاهرات، اعتصابها و فرار گردشگران از مصر و فرار گسترده سرمایه از این کشور ضربه سهمگینی به اقتصاد این کشور وارد می کند. به نظر می رسد ناارامی های جاری سبب شده است اقتصاد مصر روزانه سیصد و ده میلیون دلار زیان متحمل شود.
باتوجه به اینکه چرخش اقتصادی مصر حدود دویست میلیارد دلار است، زیان سیصد و ده میلیون دلاری برای هر روز اقتصاد این کشور بسیار سنگین است.
quotation mark این اقتصاددان استرالیایی در ادامه افزود: quotation mark مردم مصر در ادامه تظاهراتشان برضد حسنی مبارک، کاخ ریاست جمهوری را در قاهره هدف قرار داده اند.
انها تظاهرات خودشان را به مقابل کاخ ریاست جمهوری می کشانند.
در صورت بروز این وضعیت، ارتش مصر برای مقابله با تظاهر کنندگان وارد عمل خواهد شد.
واکنش ارتش مصر ، تعیین کننده سیر ادامه تحولات در مصر خواهد بود .
با تجمع مردم در مقابل کاخ ریاست جمهوری در قاهره، ارتش مصر دیگر نمی تواند موضع بیطرفی را حفظ کند و باید به یک سمت برود بطوریکه یا در کنار تظاهرات کنندگان قرار بگیرد یا اینکه با حمایت از رژیم حسنی مبارک با تظاهر کنندگان برخورد کند. تحولات مصر بر دیگر کشورهای منطقه از جمله یمن و سوریه و اردن و عربستان سعودی تاثیرگذار خواهد بود.
همین مساله سبب می شود شرایط خاصی برای اقتصاد منطقه شکل بگیرد.