الشرق الاوسط در مقاله ای نوشت در صورت سقوط نظام مبارک قطعا شاهد پایان اخرین فرعون مصر هستیم.
پایگاه اینترنتی روزنامه الشرق الاوسط در مقاله ای به قلم مشاری الذایدی درباره حوادث مصر نوشت :ایا ما یک انقلاب بنیادین را پیش رو داریم یا اینکه یک حالت انقلابی است که ویژگیهای یک انقلاب کامل را ندارد؟ انقلاب به این معنی است که بطور کامل با گذشته اش قطع رابطه کند ، تاریخش را دوباره بنویسد ، منبعی جدید برای مشروعیت ایجاد کند و قانون اساسی جدیدی بنویسد تا همه این تحولات بطور عملی در فرهنگ امت و نیازهای ان به منصه ظهور برسد.
قطعا انقلاب به معنی کنار زدن همه سران ، شخصیتها و حتی مصطلحات سابق و فرهنگ گذشته است .
جنبش افسران در مصر یک انقلاب نبود بلکه یک جنبش اعتراض امیز و اصلاحی بود . سرتیپ طه حسین این حرکت را حرکت مبارکی توصیف کرد.
اما با وجود این ، ویژگیهای انقلابی در جنبش افسران وجود داشت .
افسران یک انقلاب فرهنگی مشابه انقلاب مائو در چین انجام دادند و نظام پادشاهی را کاملا کنار زدند.
برای کسانی که در میدان تحریر حضور دارند این حوادث به منزله یک انقلاب و نه خشم اصلاحی محض است .
خواسته ها افزایش یافته است و جوانان خود را بازتعریف کرده اند و به توانائیهای خود اشنا شدند.
وائل غنیم از جوانان مخالف مصری پس از انکه جمعیت را در میدان دید از ان به انقلاب ملت یاد کرد. اگر جنبش معترضان در میدان التحریر به تحقق فرهنگ مدنی و ملی منتهی شود ، می توان گفت انچه در مصر جریان دارد مهمترین حادثه خاورمیانه پس از حمله ناپلئون خواهد بود. به هر حال قطعا شاهد پایان اخرین فرعون مصر هستیم که مصریها افتخار می کردند زنجیره تمدنشان است .
اما اینکه وضعیت پس از ان چه خواهد شد و ایا الزاما حکومت مدنی قانونی دمکراتیک جایگزین خواهد شد ، امری است که از ان بی اطلاعیم و امیداوریم اینگونه باشد.