پس از سخنراني شب گذشته رئيس جمهور مصر كه حاكي از عدم كناره گيري وي از قدرت بود، رهبران كشورهاي غربي بار ديگر بر ضرورت انتقال قدرت در مصر تاكيد كردند.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا به نقل از خبرگزاري فرانسه، پس از سخنراني شب گذشته 'حسني مبارك'، رئيس جمهور مصر و اعلام اينكه از قدرت كناره گيري نمي كند، 'باراك اوباما'، رئيس جمهور آمريكا با اشاره به اينكه سخنان مبارك كافي نبوده است،خواستار ايجاد راهي روشن و بدون هيچ گونه شبهه اي به سوي دمكراسي شد.
وي چند ساعت پس از سخنراني مبارك با صدور يك بيانيه و با لهجه اي قاطع، خاطرنشان كرد: به مردم مصر اطمينان داده شده كه انتقال قدرت انجام مي شود، اما هنوز مشخص نيست كه اين انتقال، فوري، آشكار و كافي باشد.
اوباما افزود: دولت مصر بايد شيوه اي را كه از شفافيت برخوردار باشد و بدون هيچ شبهه اي به سوي دمكراسي حقيقي برود،انتخاب كند.
در واشنگتن و پيش از صدور بيانيه اوباما،سناتور جمهوريخواه 'جان مك كين' نيز عدم كناره گيري مبارك از قدرت را محكوم كرده و اين امر را نگران كننده خواند.
از سوي ديگر 'بان كي مون'، دبيركل سازمان ملل نيز از مردم مصر خواست كه خودشان براي آينده سياسي خود تصميم بگيرند و بر انتقال آرام و صلح آميز قدرت در مصر تاكيد كرد.
پس از سخنراني شب گذشته مبارك، دفتر بان كي مون، با صدور بيانيه اي يادآور شد كه دبيركل سازمان ملل با دقت تحولات اوضاع مصر را دنبال مي كند و خواستار انتقال صلح آميز و سازمان يافته قدرت در اين كشور است تا به خواسته هاي مردم اين كشور پاسخ داده شده و انتخاباتي آزاد، عادلانه و شفاف در مصر برگزار شود.
در همين راستا، 'كاترين اشتون'، وزير امور خارجه اتحاديه اروپا نيز تاكيد كرد كه اينك زمان تغيير در مصر است و مبارك راه را براي ايجاد اصلاحات سريع و عميق، باز نكرده است.
'جرزي بوزيك'، رئيس پارلمان اروپا نيز تاكيد كرد كه خواسته هاي مردم مصر قانوني است و ايجاد تغييرات نبايد به تعويق بيفتد، بنابراين بايد دوره دولت سابق به پايان برسد.
وي همچنين خواستار تشكيل دولت جديدي شد كه همه گروههاي دمكرات مصر در آن حضور داشته باشند.
اما 'ويليام هيگ'، وزير امور خارجه انگليس نيز بر ضرورت انتقال سريع و آرام قدرت در مصر تاكيد كرد و يادآور شد كه ما به دقت سخنان رئيس جمهور مصر و معاون وي را بررسي مي كنيم.
از سوي ديگر 'نيكلا ساركوزي'، رئيس جمهور فرانسه نيز ابراز اميدواري كرد كه مصر راه خود را به سوي آزادي پيدا كند.
وي تاكيد كرد كه واگذاري اختيارات مبارك به معاونش 'عمر سليمان'، امري حتمي خواهد بود.
'جوليا گيلارد'، نخست وزير استراليا نيز به اين نكته اشاره كرد كه تغييرات در مصر بايد آغاز شود و اصلاحات اين كشور بايد ريشه اي باشد.
وي افزود: شرايط فعلي تداوم نخواهد يافت و ما خواستار اين هستيم كه در روند انتقال قدرت، ديدگاهي مسالمت آميز وجود داشته باشد.
'لورنش كانن'، وزير امور خارجه كانادا نيز با صدور بيانيه اي يادآور شد كه نياز به ايجاد اصلاحات دمكراتيك در مصر كاملا محسوس به نظر مي رسد ، اما اين اصلاحات نبايد موجب ايجاد خلا شده و زمينه ايجاد تندروي و خشونت را فراهم كند.
'ايهود باراك'،وزير دفاع رژيم صهيونيستي نيز پس از ديدار با 'بان كي مون'، دبير كل سازمان ملل، تاكيد كرد كه مردم مصر بايد راه خود را بيابند و بر اساس قانون اساسي و عرف عمل كنند.
'سعود الفيصل'، وزير امور خارجه عربستان نيز در رباط، دخالت هاي كشورهاي بيگانه در امور داخلي مصر را به شدت محكوم كرد.
فيصل در سخنراني خود در يازدهمين كميته مشترك مغرب-عربستان، ابراز اطمينان كرد كه مصر مي تواند اين دوره مشكلات خود را سپري كند و بدون اشاره به نام كشوري خاص، از ارائه پيشنهادات برخي كشورها به مردم مصر انتقاد كرد.
اين سخنان فيصل پس از گفت و گوي تلفني اخير 'ملك عبدالله'، پادشاه عربستان و 'باراك اوباما'، رئيس جمهور آمريكا عنوان شد و به نظر مي رسد كه مقصود فيصل، دولت آمريكا بوده است.