يك استاد دانشگاه مقيم كاليفرنياي در آمريكا گفت:واشنگتن مي كوشد چنين وانمود كند كه در حوادث كنوني مصر و اصرار مبارك بر باقي ماندن در قدرت كاملا بي تقصير است در حالي كه اينگونه نيست.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا،'اسعد ابوخليل' روز جمعه به شبكه الجزيره قطر گفت: دولت آمريكا مي كوشد با به كارگيري رسانه هاي خود وانمود كند در حوادث مصر كاملا بي تقصير است و خود را از دخالت در اين رويدادها تبرئه كند. ابوخليل تاكيد كرد:كاخ سفيد در اين تلاش خود دچار يك تناقض شده است زيرا هم مقام هاي دولتي آمريكا و هم رسانه هاي اين كشور از يك سو تظاهر مي كند آمريكا از مفاد سخنراني شب گذشته و سخنان اخير مبارك غافلگير شده است و از سوي ديگر روزنامه هاي واشنگتن پست و نيويورك تايمز طي روزهاي گذشته بارها نوشتند تماس هاي مداوم و لحظه به لحظه اي بين رهبران سياسي و نظامي و امنيت دو كشور برقرار است.
وي افزود: دولت آمريكا همچنين مي خواهد افكار عمومي باور كنند كه لجاجت و خودراي بودن بخشي از وجود مبارك است اما واقعيت اين است كه لجاجت بيشتر در دولت آمريكا وجود دارد و واشنگتن مي خواهد نظام مبارك تا آخرين توان باقي بماند.
ابوخليل افزود: اگر آمريكا با سخنان و موضع گيري هاي متناقض،چهره خود را در جهان عرب تخريب مي كند دليل مهمي دارد و اين دليل براي واشنگتن بسيار با ارزش تر از مصر و مبارك است.
به گفته اين استاد دانشگاه، اين امر چيزي نيست مگر تضمين ابقاي ابدي توافقنامه صلح بين مصر و اسرائيل. باقي ماندن اين توافقنامه در مصر مستلزم حضور يك نظام ديكتاتوري استبدادي به معناي واقعي كلمه در مصر است.
وي ادامه داد: يك ويژگي خلق و خوي استعماري دولت و مسئولان و سياست هاي آمريكا اين است كه معتقدند ملت مصر پس از چند روز از تظاهرات خسته و مايوس مي شوند و مساله تمام مي شود. به همين دليل واشنگتن با تعلل و كسب زمان به نفع مبارك عمل مي كند. با توجه به اين نكته مي توان علت بيان سخنان متناقض مقام هاي آمريكايي را درك كرد و شايد بتوان گفت رايسنر فرستاده آمريكا روشن تر و صريح تر از بقيه مسئولان آمريكايي اظهار نظر و نظر واقعي آمريكا را بيان كرد. ابوخليل در بخش ديگري از اين گفت و گو تصريح كرد: گرچه امروز روز مهمي در مصر است ولي به نظر مي رسد آمريكايي ها به مكر و فريبكاري خود ادامه دهند و به نوعي دو موضع جمع نشدني را كنار هم قرار دهند يعني ادعاي احترام براي خواست ملت مصر و عمل براي تداوم بقاي نظام مبارك. بيانيه فرماندهي نيروهاي مسلح مصر هم نشان دهنده نوعي هماهنگي بين آنان با دولت آمريكا است.
اين استاد دانشگاه در ادامه گفت:بايد به خاطر داشت كه بيش از 20 هزار نفر از فرماندهان عالي رتبه ارتش مصر در آمريكا آموزش ديده اند. بيانيه شماره يك ارتش كه شب گذشته صادر شد حاوي هيچ سخن روشن سياسي نبود و قول بيانيه بعدي را داد بدون اينكه موضع ارتش را براي مردم روشن كند. به نظر مي رسد ارتش مي كوشد از خشم مردم بكاهد تا آنچه را 'انتقال قدرت' مي خوانند تسهيل كنند يعني تداوم بخشيدن به نظام سادات و مبارك با روي كار آوردن سليمان.
ابوخليل ادامه داد: آنچه مي تواند تكليف مواضع فريبكارانه آمريكا را روشن و يكي از دو موضع را بر ديگري ترجيح دهد، افكار عمومي جهان عرب است زيرا آمريكا ترجيح مي داد بن علي در تونس باقي بماند ولي وقتي مردم وارد صحنه شدند،دولت آمريكا بن علي را رها كرد. اگر ملت هاي عربي مصرانه براي آزاد شدن از بند آمريكا تلاش كنند، هيچ كس نمي تواند رو در روي آنها بايستد نه دولت آمريكا و نه هيچ دولت ديگر.
وي در پايان تاكيد كرد: اگر ملت مصر موفق به رهايي از نظام مبارك و سليمان شود، دولت آمريكا مجبور است به شرايط جديد تن دهد و تلاش خواهد كرد افكار عمومي را اين گونه فريب دهد كه گويي از ابتدا حامي خواسته هاي ملت مصر بوده است.