88.04.13
از ميان 500 هزار مورد مرگ و مير ساليانه زنان باردار در سطح جهان، 250 هزار مورد مربوط به زنان جوان در کشورهاي آفريقايي است.
به گزارش سرويس بين الملل برنا، خبرگزاري "آي پي اس" طي گزارشي ضمن اشاره به افزايش ميزان مرگ و مير زنان در سطح جهان بدليل عدم قوانين حمايتي از آنان مي نويسد: در حال حاضر جوامع بين الملل به منظور کاهش مشکلات مالي ناشي از بحران مالي و يا حل اختلافات و مشکلات سياسي جلسات متعددي را در سطح جهان تشکيل مي دهند.
اين درحالي است که هيچ قانوني مشکلات زنان قرباني خشونت ها و يا افزايش مرگ و مير مادران در حين و پس از بارداري در کشورهاي محروم و توسعه نيافته را مورد بررسي قرار نمي دهد. "آي پي اس" در ادامه اين گزارش مي نويسد: جوامع بين الملل زنان قرباني محروميت ها در کشور هاي محروم چون کشورهاي آفريقايي را به دست فراموشي سپرده است.
اين گزارش ضمن بيان اين مطلب که همواره نابرابري هايي ميان قوانين سياسي و قوانين حقوق بشر وجود داشته، آورده است: سياستمداران همواره سعي داشته اند با بهره برداري هاي سياسي به نفع خود، مشکلاتشان را حل و فصل نمايند، و اين درحالي است که قوانين حقوق بشر وضعيت بحراني ميليون ها انسان را ناديده گرفته است.
در ادامه اين نوشته ضمن اشاره به برگزاري 11 مين نشست انجمن حمايت از قوانين بشر دوستانه سازمان ملل متحد مي خوانيم: "سوياتا ماييگا" وکيل مدافع حقوق زنان آفريقا طي اين نشست با ارائه آمار، نسبت به افزايش ميزان مرگ و مير زنان و کودکان در کشورهاي محروم آفريقايي ابراز تاسف کرد.
ماييگا طي اين نشست خاطر نشان کرد: آمار منتشر شده نشان مي دهد که كشورهاي واقع در قاره آفريقا بالاترين نرخ مرگ و مير مادران در حين و پس از بارداري را دارند. چرا که از 500 هزار مورد مرگ و مير ساله زنان در سطح جهان، 250 هزار مورد مربوط به مرگ و مير زنان باردار در کشورهاي آفريقايي است.
وي افزود: سالانه 70 هزار دختر نوجوان بين سنين 15 تا 19 سال حين بارداري و زايمان در آفريقاي جنوبي جان خود را از دست ميدهند که اين مساله تنها يک موضوع شخصي و يک مصيبت براي اعضاي خانواده اين دختران محسوب نشده و در صورت زنده ماندن کودکان آن ها، اين کودکان صدمات بلندمدت روحي ناشي از مرگ مادر را با خود خواهند داشت.
ماييگا نبود امکانات بهداشتي و پزشکي، پايين بودن سطح آگاهي مردم و همچنين سنت هاي غلط جوامع را مهم ترين عامل قراباني شدن زنان کشورهاي آفريقايي دانسته و تاکيد کرد: جنگ هاي طولاني مدت و جنگ هاي قبيله اي در کشورهاي آفريقايي ديگر عامل افزايش مرگ و مير مادران در اين کشورها بوده است.
او اظهار داشت: جهت کاهش شمار زنان قرباني در سطح جهان و خصوصا در کشورهاي آفريقايي، جوامع بين الملل بايد متحد و همصدا شده و به کمک و ياري آنان بشتابند.
برنانيوز