خبرگزاري فارس: برنده نوبل اقتصاد2001 با اشاره به بحران سياسي مصر افزايش تورم و كاهش رشد اقتصادي جهان را دو اثر اين بحران در صورت گسترش به ساير كشورهاي عربي دانست.
به گزارش گروه اقتصاد بين الملل فارس برنده نوبل اقتصاد در سال 2001 و اقتصاددان پيشين بانك جهاني تاكيد كرد در صورت ادامه و گسترش بحران سياسي مصر به ساير كشورهاي منطقه قيمت جهاني نفت افزايش خواهد يافت .
ژوزف استيگليتز كه به علت انتقادهاي خود از سياستهاي اقتصادي دولتهاي بوش و اوباما مشهور شده در مصاحبه با روزنامه بيزينس استاندارد به بيان ديدگاههاي خود در مورد تبعات بحران سياسي مصر براي اقتصاد جهان پرداخته است:
پرسش : آيا فكر مي كنيد بحران سياسي مصر موجب افزايش فشارهاي تورمي خواهد شد ؟
پاسخ : مساله مصر به دموكراسي و آزادي بيش تر از تورم ارتباط دارد و بيشتر از تورم براي مردم اين كشور اهميت دارد . البته بدون شك نااطميناني و نگراني در خصوص وضعيت خاورميانه موجب افزايش ريسك در بازار نفت و افزايش قيمت نفت و در نتيجه افزايش فشارهاي تورمي خواهد شد .
پرسش: آيا اين بحران موجب كاهش مجدد رشد اقتصادي و ركود در جهان خواهد شد؟
پاسخ : اين بحران بر اقتصاد كل منطقه تاثير گذار خواهد بود و بيشتر از آن بر اقتصاد مصر . اگر اين بحران به ساير كشورهاي منطقه گسترش يابد بي شك موجب افزايش قيمت نفت خواهد شد . در كوتاه مدت بحران مصر چالشهايي براي روند رشد و رونق اقتصادي جهان ايجاد خواهد كرد. ادامه اتخاذ سياستهاي رياضت اقتصادي در كشورهاي اروپايي نيز تاثير منفي زيادي بر رشد و رونق اقتصادي جهان خواهد داشت .
پرسش: در جريان وقوع بحران مالي و ركود اقتصادي جهان تقاضاي هند و چين مانع از گسترش بحران شد . آيا فكر مي كنيد در شرايط كنوني تقاضاي چين كاهش يابد و اين كشور با كاهش رشد اقتصادي روبرو شود ؟
پاسخ : نگرانيهاي زيادي در خصوص رشد فزاينده اقتصادي چين وجود دارد . من فكر مي كنم كاهش چشمگير تقاضا در اقتصاد چين قابل پيش بيني و انتظار خواهد بود .
پرسش: در هند بورس ها با نوسانات زيادي روبرو شده اند. نگرانيهاي زيادي در خصوص ورود بي رويه سرمايه هاي خارجي به اقتصاد هند و تاثير آن بر رشد نرخ تورم وجود دارد آيا فكر مي كنيد دولت هند بايد ورود سرمايه را كنترل كند ؟
پاسخ : من فكر مي كنم ورود بي رويه و كنترل نشده سرمايه هاي خارجي به شدت خطرناك است و ما اين مساله را در بحران جنوب شرق آسيا ديديم . اكثر كشورهاي منطقه در آن زمان دخالتهاي زيادي را براي برقراري ثبات در بازار سرمايه و ورود سرمايه انجام دادند . عدم اتخاذ سياستهاي مناسب براي كنترل ورود سرمايه منجر به بي ثباتي شديد در بازارهاي مالي و سرمايه خواهد شد .