به دنبال اوج گيري قيام مردم مصر در دو روز گذشته، خبرگزاري فرانسه امروز جمعه در گزارشي به جمع بندي مهمترين تحولات اين كشور در چهل و هشت ساعت گذشته پرداخت.
در حالي كه بسياري از رسانه ها و كارشناسان سياسي پيش بيني مي كردند 'حسني مبارك' رييس جمهوري مصر شب گذشته بطور كلي از مقام خود كناره گيري كند، وي در يك سخنراني غافلگير كننده بر ادامه حضور بر مسند رياست جمهوري تاكيد كرد.
بر اساس اين گزارش، رييس جمهوري مصر كه صدايش در سخنراني مي لرزيد و چهره اش گواه بر خستگي مفرط وي بود ، گفت كه تسليم آنچه كه از خارج براي كشورش ديكته شده است، نمي شود.
اين سخنان موجي از خشم و نفرت را در ميان 200 هزار نفر از مخالفان وي در ميدان التحرير در پي داشت كه از 25 ژانويه (پنجم بهمن ماه) خواستار كناره گيري او از قدرت هستند.
هزاران نفر از مردم حاضر در ميدان 'التحرير' كفش هاي خود را - نماد اعتراض در جهان عرب- به سمت تلويزيون شهري بزرگي نشانه رفتند كه سخنان مبارك را بطور زنده پخش مي كرد.
اين افراد خطاب به نيروهاي ارتشي كه آنها را به محاصره خود در آورده بودند، شعارهايي در حمايت از ارتش سر دادند. آنها همچنين اعلام كردند كه ارتشي ها بايد ميان مردم و ديكتاتور، يكي را انتخاب كنند.
دقايقي بعد، 'عمر سليمان' معاون رييس جمهوري مصر و رييس پيشين سازمان اطلاعات اين كشور در نطقي تلويزيوني ضمن تاكيد بر اينكه از انقلاب جوانان حمايت مي كند و امنيت آنها را تضمين خواهد كرد، از تظاهركنندگان خواست تا به منازل خود بازگردند.
اين سخنان سليمان نيز شعارهاي تند تظاهركنندگان عليه وي را به دنبال داشت و معترضان حاضر نشدند ميدان التحرير را ترك كنند.
پس از ساعاتي، سفير مصر در آمريكا تاكيد كرد كه از اين پس عمر سليمان به عنوان رييس جمهوري مصر نقش خود را ايفا مي كند و مبارك ديگر هيچ قدرتي ندارد.
كاترين اشتون مسئول ارشد سياست خارجي اتحاديه اروپا نيز در سخناني خواستار كناره گيري مبارك از قدرت شد و تاكيد كرد زمان تغييرات و انتقال قدرت در مصر فرا رسيده است.
پس از اظهارات مبارك و سليمان و انتشار اخباري مبني بر اينكه ارتش هشدار داده است با تظاهركنندگان برخورد خواهد كرد، 'محمد البرادعي' يكي از رهبران مخالفان دولت مصر در پايگاه اينترنتي 'توئيتر' هشدار داد اگر ارتش براي نجات كشور بخواهد با مردم روبرو شود، مصر منفجر خواهد شد.
نيكلا ساركوزي رييس جمهوري فرانسه نيز تاكيد كرد كه زمان بازنشستگي مبارك فرا رسيده است.
ساعاتي پس از پايان سخنان حسني مبارك و تاكيد وي بر باقي ماندن در مسند قدرت، باراك اوباما رييس جمهوري آمريكا با انتشار بيانيه اي انتقال قدرت در مصر را كافي ندانست.
ديده بان حقوق بشر نيز اظهارات شب گذشته رييس جمهوري مصر را تنها وعده و وعيدي دانست كه براي خاموش كردن خشم مردم ايراد شده است.
با وجود تاكيد سليمان و ارتش مبني بر بازگشت تظاهركنندگان به منازلشان، دهها هزار نفر از مردم مصر حاضر نشدند ميدان التحرير و خيابان هاي اطراف ساختمان پارلمان اين كشور را ترك كنند.
در نخستين ساعات روز جمعه، دهها هزار نفر از معترضان به حكومت سي ساله حسني مبارك، در مقابل ساختمان هاي رياست جمهوري و راديو تلويزيون مصر تجمع كردند.
وزير امورخارجه آلمان در اظهاراتي جديد از مقامات مصر خواست تا به اراده و تصميم مردم كشورشان احترام بگذارند و راه را براي انتقال دموكراتيك قدرت تسهيل كنند.