اجلاس مجمع جهانی اجتماعی داکار از تاریخ 18 بهمن 88 با حضور روشنفکران، دانش پژوهان علوم اجتماعی، مقامات و رؤسای جمهوری برخی از کشورها از قاره آمریکا، اروپا، آفریقا و آسیا آغاز به کار کرد.
به گزارش شبکه رسانه ای امین به نقل از مطبوعات سنگال؛ اولین روز این اجلاس با راهپیمایی گسترده شرکت کنندگان کشورهای مختلف در خیابانهای اصلی داکار و با سخنرانی "مورالس" رئیس جمهور بولیوی در دانشگاه شیخ آنتا دیوپ داکار برگزرا شد.
دراین اجلاس قرار است معضلات مختلف اجتماعی و راهکارهای آن توسط شخصیتها و روشنفکران مختلف مورد بررسی قرار گیرد. هدف اصلي اين همايش، يافتن بديلي براي نظام اقتصاد جهاني است تا بتوان در مدل جديد، مواد اوليه كره زمين را عادلانه تر ميان مردم تقسيم كرد.
مجمع اجتماعي جهاني در سال 2001 در مخالفت با مجمع جهاني اقتصاد شروع به كار كرده و بنا به پيش بيني هاي اوليه احتمالا حدود 50 هزار نفر در همايش اين دوره شركت مي كنند.
اجلاس مذکور تحت عنوان "بحران های سیستم و تمدن ها" در چهارچوب ایجاد راهکارهای مناسب برای مبارزه با بحرانهای مختلف اجتماعی می باشد که از جمله معضل بیکاری در جهان و معضلات مذهبی و فرهنگی می توان نام برد.
خاطر نشان می سازد "مارتین اوبری" از رهبران حزب سوسیالیست فرانسه با "لولا داسیلوا" رئیس جمهور سابق برزیل، دوشنبه (مورخ 18 بهمن فوریه) در حاشیه اجلاس مزبور(FSM) در داکار ملاقات نمود.هر دو رهبر دراین ملاقات بر لزوم ارئه الگوی جدید توسعه در اجلاس آتی G20 تأکید داشتند.
آنها طی کنفرانس خبری اظهار داشتند که: "در حین برگزاری اجلاسهای G20 ظاهرا می گوییم که هیچ مشکلی وجود ندارد در حالی که هیچ وقت مشکلات بیکاری را لحاظ نمی نماییم، زیرا ما خارج از واقعیتها قرار داریم." نامبردگان ضمن ابراز خرسندی از ملاقات خود اظهار داشتند که روابط بین آمریکای لاتین و آفریقا باید توسعه یابد به دلیل اینکه آفریقا در حال ظهور می باشد و این مهم را اروپایی ها به خوبی درک نکردند ولی دیگر کشورها همچون چین و هند به خوبی متوجه شدند. در اجلاس مذکور شخصیتهای مختلف ذیل شرکت داشتند:
1- لولا داسیلو رئیس جمهور سابق برزیل
2- مارتین اوبری دبیر اول حزب سوسیالیست فرانسه
3- اوو مورالس رئیس جمهور بولیوی
4- هوگو چاوز رئیس جمهور ونزوئلا
11326104