سفیر سابق انگلیس در لیبی تاکید کرد اخوان المسلمین بخشی مشروع و قانونی از مصر مدرن و دموکراتیک است.
به گزارش شبکه تلویزیونی اسکای نیوز، اولیور مایلز درباره تحولات مصر گفت بعید است که امریکا بخواهد خواسته های خود را برای تغییرات در مصر به شورای عالی ارتش که هم اکنون اداره امور مصر را بر عهده دارد تحمیل کند زیرا این کار مداخله در امور داخلی مصر است و حتی اگر امریکا خواسته ای هم از این شورا داشته باشد بعید است تاثیر چندانی در تصمیم گیریها داشته باشد.
البته برخی از تحلیلگران به ویژه تحلیلگران مصری معتقدند که تصمیمات در شورای عالی ارتش در واشنگتن گرفته می شود.
البته چنین دیدگاههایی از طرف مردم منطقه قابل درک است زیرا بیش از یکصد سال انگلیس، فرانسه و امریکا همیشه تلاش کرده اند تا برای کشورهای منطقه تصمیم بگیرند و رهبران منطقه عروسک خیمه شب بازی انها بوده اند اما متاسفانه یا خوشبختانه عروسکهای خیمه شب بازی انها در منطقه دیگر نمی رقصند. این دیپلمات سابق انگلیسی افزود علت اینکه مخالفان در مصر رهبری مشخصی ندارند این است که سالهای سال رژیم مبارک فعالیتهای سیاسی را در این کشور سرکوب کرده بود و بیشتر فعالیتهای سیاسی پنهانی بود.
درست است که اخوان المسلمین تنها تشکل سازمان یافته در مصر است اما قطعا انها اکثریت ندارند بعلاوه مقامات این گروه تاکید کرده اند قصد ندارند حکومت اینده مصر را به دست بگیرند اما در ان مشارکت خواهند داشت و امید است که در عمل هم انها همین طور باشند.
البته در این میان اسرائیل خیلی نگران است و متاسفانه حتی برخی در اسرائیل تلاش می کنند تا با دامن زدن به افکار عمومی اسرائیل و امریکا اخوان المسلمین را گروهی تروریستی و بسیار خطرناک نشان دهند در حالیکه اصلا این طور نیست و اخوان المسلمین بخشی قانونی از مصر مدرن و دموکراتیک است. مجری گفت ایا برای تشکیل حکومت دینی در مصر تمایل زیادی وجود دارد یا اینکه مصریها بیشتر به دنبال حکومتی سکولارتر شبیه ترکیه هستند؟ اولیور مایلز گفت امیدواریم که حکومت اینده مصر بیشتر از انکه دینی باشد شبیه حکومت ترکیه باشد.
البته افرادی هم در مصر هستند که دیدگاههای افراطی دارند اما این افراد در اقلیت هستند و به نظر نمی رسد انها تاثیر چندانی در تصمیم گیریهای ارتش داشته باشند که فعلا تصمیم گیرنده اصلی است. این دیپلمات سابق درباره نگرانی دولتهای عرب خاورمیانه از احتمال سرایت تحولات مصر به این کشورها گفت باید قبول کرد انچه که در مصر رخ داده است قطعا تاثیر بسزایی در کل منطقه خواهد داشت و تاثیرات ان بسیار بیشتر از تحولات تونس خواهد بود.
مصر از نظر بسیاری از کشورهای عربی منطقه طلیعه دار بسیاری از تحولات است با وجود این هنوز در هیچ کدام از کشورهای منطقه نظیر الجزایر، یمن و لیبی اغازی شبیه مصر و تونس برای قیامهای مردمی مشاهده نشده است از این رو درباره این کشورها باید احتیاط بیشتری کرد.
با وجود این من فکر نمی کنم تحولات مصر و تونس در این کشورها تکرار شود.