خبرگزاری رویترز با اشاره به سرنگونی حسنی مبارک و نظامش نوشت مبارک امنیت را حربه ای قرار داده بود تا قدرتش را حفظ کند اما تلاشهایش بی نتیجه بود .
رویترز در گزارشی از قاهره به قلم جاناتان رایت نوشت : این بار مردم از شدت شادی بالا و پایین پریدند و یکدیگر را در آغوش گرفتند و یک صدا فریاد زدند quotation mark آزادی ، الله اکبر quotation mark . آنها پرچمهای مصر را به دست گرفتند و در طبل کوبیدند و به مرکز شهر آمدند تا در جشن نسل کنونی شرکت کنند . رایت نوشت : این صحنه با آن صحنه ای که من سی سال پیش نظاره گر آن بودم کاملا متفاوت است زمانیکه مصر ، انور سادات رئیس جمهور اسبق خود را با ترور از دست داد و حسنی مبارک به قدرت رسید. خیابانهای شهر قاهره دیروز مملو از افراد شادی بود که موفقیت قیام مردمی خود را در مقابل کاخ ریاست جمهوری در شمال شرقی قاهره جشن گرفتند .
دیروز مبارک در مقابل فشارهای ملت مجبور شد تسلیم شود و از منصبش کناره گیری کند .
آسمان مصر با فشفشه رنگین و صدای بوق خودروها نیز بلند شده بود .
گروههایی از جوانان با تلفن همراه در مقابل خودروهای نفر بر زهری فیلمبرداری می کردند . من در همین خیابانهای قاهره نیز ششم اکتبر سال 1981 شاهد آن بودم که جسد انور سادات از قسمت پشتی محل استقرار وی زمانیکه شماری از اسلامگرایان تندرو او را در رژه نظامی ترور کردند منتقل شد .
در آن روز تنش بر خیابانهای مصر که مردمش شوکه شده بودند حکفرما شده بود . اطلاعات به علت نبود شبکه تلویزیونی ماهواره ای و تلفن همراه و اینترنت به کندی به دست می رسید و بیشتر مصریها از خیلی از حوادث به وجود آمده در رژه بی اطلاع بودند .
رایت با اشاره به جزئیات ترور انور سادات و زخمی شدن خودش در این حادثه نوشت : پس از انتشار خبر تیراندازی در سراسر قاهره فضایی از نگرانی حاکم شد . سادات در آخرین هفته زندگی خود شوکه شده بود زیرا بازداشتهای گروهی صورت گرفته بود و سادات چندین سخنرانی طولانی داشت که طی آن از مخالفان به شدت انتقاد کرده بود . زمانیکه حسنی مبارک پس از ترور سادات در تلویزیون با دست زخمی ظاهر شد برای بسیاری از مصریها در آن شرایط دشوار مایه اطمینان خاطر بود .
بسیاری در آن زمان گفتند حضور مبارک در قدرت کوتاه مدت خواهد بود زیرا او تجربه سیاسی زیادی نداشت و فرمانده سابق نیروی هوایی بود و هیچ گونه نشانه ای نیز از خود بروز نداده بود که بلندپروازیهای بزرگی بر سر دارد .
اما حکومت بر مصر برای او به یک مسئله عادی تبدیل شد و هیچ گونه علامتی از خود نشان نداد که می خواهد کشور را به دوره نظام استبدادی اداره کند .
مبارک گفت می خواهد به کشورش خدمت کند اما گمان کرده بود یک شخص مهمی است و هر شخص صاحب صلاحیت را که در تلاش بود با او به مخالفت برخیزد تحقیر کرده بود . سن مبارک که بالا رفت افکار جدیدی در بین نسل جدیدی از مصریها جوان مرتبط با اینترنت رواج یافت و ادامه شیوه استبدادی مبارک دشوار شد .
زمانیکه تونسی ها زین العابدین بن علی رئیس جمهور مخلوع تونس را ژانویه گذشته سرنگون کردند مصریها ناگهان فهمیدند که چنین کاری برای آنها نیز امکان پذیر است .
قیام بر ضد مبارک در بیست و پنجم ژانویه آغاز شد و با فرو ریختن بیم و هراس شدت یافت.
مبارک تا آخرین روز حضور در قدرت همانند سال 1981 برای مصریها مانور می داد و می گفت ثبات باید به هر بهایی حفظ شود .
در نهایت مصریها گفتند این بهای سنگینی است و به جایش شعار آزادی سر دادند و سپس غرق در شادی شدند .