خبرگزاري فارس: حوادث اخير در مصر، تونس و ساير كشورهاي آفريقاي شمالي ميتواند منجر به تحولات ژئوپولتيك جدي شود كه نتايج آن ممكن است حتي در حيات سياسي-اجتماعي كشورهاي اروپايي كه داراي جمعيت قابل توجه مسلمان هستند نيز مشاهده شود.
به گزارش فارس به نقل از روزنامه «راسيسكايا گازيه تا "، روند اوضاع در مصر مورد توجه همه كشورهاي جهان قرار داشته و براي همه حائز اهميت است و اخبار رسيده از قاهره در صدر همه رسانههاي گروهي قرار دارد. و اين مسئله كاملا قابل درك است، چرا كه كنارهگيري "حسني مبارك " از قدرت ممكن است تحولات ژئوپولتيك جدي در منطقه خاورميانه بوجود آورد.
يكي از مهمترين تاثيرات اين تحولات با توجه به نقش ژئوپولتيك مصر و وجود كانال سوئز بعنوان تنگه حياتي براي عبور نفت كشهايي كه دائما به سمت اروپا در حركت هستند، ميتواند باعث افزايش قيمت نفت در بازارهاي جهاني باشد. علاوه بر افزايش قيمت نفت بطور كلي تاثيرات قابل ملاحظه اي بر كل اقتصاد جهاني خواهد داشت.
در اين بين كشورهاي غربي، از جمله انگليس، آلمان و فرانسه نگران به قدرت رسيدن نيروهاي اسلامگراي افراطي در مصر هستند و تلاش ميكنند تا با رايزنيهاي سياسي متعدد تغيير حكومت در اين كشور را به سمتي كه كمترين آسيب به روابط مصر با غرب وارد شود، سوق پيدا كند.
اين در حالي است كه در كشورهايي همچون فرانسه و آلمان خود در برخورد با ميليونها مهاجر مسلمان ساكن اين كشورها مشكلات فراواني وجود دارد و مقامات پاريس و برلين و حتي در لندن اخيرا سياستهاي خويش در قبال مسلمانان را تشديد كرده و درصدد جذب تدريجي آنها در فرهنگ اروپايي هستند.
البته چنين اعمال فشاري علاوه بر مشكلات داخلي كه براي آنها بوجود آورده، در شرايط جهانيسازي و سرعت پخش اخبار، ميتواند منجر به آسيبهاي جدي به اعتبار اين كشورها و ضررهاي اقتصادي در مناطق مسلمان نشين جهان، از جمله شمال آفريقا شود.
اين احساس بوجود ميآيد كه در اروپا بسيار دير به فكر انسجام ملي افتادهاند و با توجه به تركيب جمعيتي پيچيده آن و زماني كه جمعيت غيراروپايي در قاره كهن بسرعت در حال افزايش است، اظهارات تند ساركوزي، مركل و كامرون در رابطه با مسلمانان ميتواند تبعات جدي در پي داشته و منجر به تغييرات اساسي در ساختار ملي و روابط بين مذاهب مختلف در اين كشورها شود.
از سوي ديگر نبايد اين عامل را نيز ناديده گرفت كه امكان روي كار آمدن نيروهاي اسلامگراي افراطي در كشورهايي نظير مصر، تونس و ساير كشورهاي آفريقاي شمالي نگرانيهاي جدي را براي كشورهاي اروپايي به همراه دارد، چرا كه در اين صورت آنها يك منطقه بي ثبات را در پيش روي خود خواهند داشت.
ضمن اينكه اين رژيمهاي اسلامگرا داراي «ستون پنجم» قابل توجهي در بسياري از كشورهاي اروپايي هستند كه ميتواند بر حيات اجتماعي آنها تاثيرگذار باشد و اين مسئله قطعا به مذاق رهبران اين قاره خوش نخواهد آمد.