خبرگزاري فارس: مجله آلماني فوكوس با اشاره به سرگرداني باراك اوباما در پي سرنگوني حسني مبارك نوشت كه اوباما بايد خود را براي دومينوي فروپاشي حكومتهاي منطقه آماده كند.
به گزارش فارس به نقل از "فوكوس "، "باراك اوباما " كه به عنوان قدرتمندترين مرد جهان شناخته ميشود در حالي پس از كناره گيري "حسنيمبارك " از قدرت از انقلاب مردم مصر استقبال كرد كه در آخرين لحظه متوجه شد دقيقا در مصر چه روي مي دهد.
* اوباما خود را براي دومينوي فروپاشي حكومتهاي منطقه آماده كند
اين موضوع علاوه بر اينكه نشان داد كه سرويس اطلاعاتي آمريكا يكبار ديگر مرتكب اشتباه شد، بر اين حقيقت تاكيد دارد كه از اين به بعد اوباما بايد خود را براي ادامه روندي شبيه به بازي "دومينو " در زمينه فروپاشي حكومتهاي منطقه آماده كند.
اين نشريه آلماني نوشت كه اوباما دو مرتبه سخنراني درباره بركناري مبارك را به تعويق انداخت. اولين بار كاخ سفيد اعلام كرد كه رئيس جمهور در ساعت 13:30 به وقت محلي در اين مورد صحبت خواهد كرد و سپس زمان اين سخنراني به 14 موكول شد و در نهايت براي سومين بار در ساعت 15 بعداز ظهر بود كه اوباما با حضور در برابر دوربينها اقدام به صحبت در اين مورد كرد.
براساس اين گزارش، كاملا واضح بود كه وي همچنان در حال حل و فصل آنچه در مصر روي داده است اما سعي ميكند تا بهترين وجه آن را نشان دهد. به همين دليل بود كه در آن زمان گفت: تنها لحظات اندكي هستند كه ما مي توانيم در آنها شاهد تاريخ باشيم و به اين ترتيب قصد داشت به مخاطبان اينطور نشان دهد كه ابرقدرت جهان در سرنگوني مبارك نقشي نداشته و تنها يك تماشاچي بوده است. بقيه اظهارات اوباما مبني بر اينكه آينده مصر فقط در دستان مردم اين كشور قرار دارد،نيز مويد همين موضوع بودند.
بايد گفت اين سخنان اوباما در اين مورد مبناي درستي دارند چرا كه وي به خوبي ميداند كه مردم مصر تا چه حد (اهداف) آمريكا در كشورشان را بهديده شك و ترديد مينگرند و از اين رو هرگونه دخالت مستقيم آمريكا در امور مصر با واكنش قاطع مردم اين كشور مواجه خواهد شد. به اين دليل است كه قدرتمندترين مرد جهان براي نخستين بار لفظ دوستي ميان مصر و آمريكا را با احتياط بيشتر به كار برد و گفت: آمريكا همچنان يك دوست و شريك مصريها باقي ميماند و در استقرار دموكراسي به آنها كمك خواهد كرد.
فوكوس نوشت كه احتمالا به همين دلايل است كه اوباما و "رابرت گيبس " سخنگوي كاخسفيد نيز بر اعمال دموكراسي آمريكايي در مصر تاكيدي ندارند و حتي با حضور گروه اسلامگراي "اخوان المسلمون " در دولت آتي مصر موافقت كردهاند.