دیلی تلگراف نوشت مبارک از هجده روز پیش از استعفای خود از قدرت برای انتقال و تضمین امنیت ثروت خود استفاده کرد.
به گزارش نشریه دیلی تلگراف چاپ لندن دستگاههای اطلاعاتی غربی اعلام کردند حسنی مبارک از فرصت هجده روزه ای که تا پیش از استعفای خود داشت، برای انتقال ثروت هنگفت خود به حسابهای سری در خارج از کشور استفاده کرد.
حسنی مبارک رئیس جمهور سابق مصر به جمع اوری ثروتی بیش از سه میلیارد پوند متهم است گرچه برخی ثروت او را چهل میلیارد پوند براورد کرده اند که در مدت سی سال در حکومت خود گرداوری کرده است.
گفته می شود بیشتر ثروت مبارک به شکل حسابهای بانک یا سرمایه گذاری یا املاک در لندن، نیویورک ، پاریس و بورلی هیلز است.
مبارک هنگامی که سقوط خود را نزدیک دید دست به کار شد و داراییهای خود را طوری جابجا کرد که از دسترس بازرسانی که در اینده درباره پرونده او تحقیق خواهند کرد دور بماند.
جمعه گذشته مقامات سوئیس اعلام کردند همه حسابها و داراییهایی را که احتمالا مبارک و خانواده اش در این کشور دارند مسدود می کنند.
هم اکنون دولت انگلیس نیز تحت فشار است تا همین کار را بکند.
برخی منابع می گویند مبارک هم اکنون به نوعی در بازداشت خانگی در ویلای خود در شرم الشیخ است.
در تظاهرات هفته گذشته، ابراهیم یسری معاون وزیر خارجه سابق مصر و بیست نفر از وکلای این کشور با نوشتن نامه ای به عبدالمجید محمود دادستان کل مصر خواستار محاکمه مبارک و خانواده او به اتهام دزدیدن ثروت کشور شدند.
منابع اطلاعاتی می گویند احتمالا مبارک هشتاد و دو ساله از زین العابدین بن علی دیکتاتور سابق تونس که پیش از مبارک با تظاهرات مردمی از کشورش فرار کرد ، درس گرفت تا با عجله از کشورش نرود و با دقت ثروت خود را طوری جابجا کند که دور از دسترس دیگران باشد.
یک مقام امریکایی هم گفت quotation mark شکی نیست که در پشت صحنه کارهایی برای نقل و انتقال دارایی های مبارک و خانواده اش می شده است.
شاید خانواده مبارک برخی از املاک و حسابهای بانکی خود را از دست بدهند اما قطعا تلاش کرده اند تا شمشهای طلا و دیگر سرمایه ها را به جایی امن منتقل کنند quotation mark برخی هم معتقدند او مبارک می خواسته تا دارایی های خود را به کشورهای خلیج فارس منتقل کند زیرا او و خانواده اش سرمایه گذاریهای هنگفتی در این کشورها داشته اند و روابطشان با دولتهای منطقه نیز بسیار دوستانه است.
وزارت دارایی انگلیس هم اعلام کرد در صورتی که مصر رسما از انگلیس بخواهد می تواند داراییهای مبارک را مسدود کند اما تا کنون چنین درخواستی از انها نشده است.
مالوک براون عضو مجلس اعیان انگلیس و وزیر خارجه سابق حزب کارگر و معاون سابق دبیر کل سازمان ملل متحد گفت وقتی رئیس دولتی از حکومت برکنار می شود ، اگر ثروتش بیش از مقداری است که باید به طور معمول داشته باشد، کشورهای دیگر از جمله انگلیس باید دارایی های او را تا زمانی که دولت جدید برای او دادگاه تشکیل دهد مسدود کنند.
quotation mark برخی منابع مصری مدعی هستند مبارک در بانک یو بی اس سوئیس و اچ بی او اس که بخشی از گروه بانکداری لویدز انگلیس است حساب داشته است.
هم اکنون چهل و یک درصد از بانک لویدز متعلق به دولت انگلیس است.
اما مقامات این بانک اعلام کردند تاکنون مدرکی دال بر وجود حسابهای سری مبارک در این بانک پیدا نکرده اند.
سوزان مبارک شصت و نه ساله همسر مبارک که در برخی محافل به ماری انتوانت مصر شهرت دارد، مصری انگلیسی است و حتی برخی می گویند جمال و علا دو پسر مبارک نیز گذرنامه های انگلیسی دارند.
برخی منابع اطلاعاتی احتمال می دهند ثروت مبارک را می توان از طریق معاملات جمال مبارک پسر چهل و هفت ساله اش رهگیری کرد.
مبارک دو پسر خود را مسئول صدور مجوز برای شرکتهای خارجی کرده بود که می خواستند در مصر سرمایه گذاری کنند.
جنبش کفایه که ائتلافی از مخالفان دولت مبارک است و پیش از انتخابات سال دوهزار و پنج تشکیل شد، نتایج تحقیقاتی گسترده را درباره فساد و سواستفاده از قدرت را در خانواده مبارک بویژه از طرف دو پسرش منتشر کرد.
این گزارش نشان می دهد جمال و علا برای دادن مجوز کسب و کار به مردم بیست تا پنجاه درصد کمیسیون می گرفتند.
شرکت هایی که همکاری نزدیکی با پسران مبارک داشتند، در مقابل از حق انحصاری در بازار برخوردار می شدند.