ناظران و کارشناسان صداقت امریکا را در حمایت از قیام مردم مصر که به سرنگونی یکی از دیکتاتورهای تحت حمایت واشنگتن در سی سال گذشته منجر شد زیر سوال می برند.
شبکه تلویزیونی راشا تودی در گزارشی در این باره اعلام کرد ، ارتش مصر که به دنبال کناره گیری مبارک از قدرت زمام امور کشور را بر عهده گرفته است اعلام کرد به پیمان های بین المللی که قاهره امضا کرده است پایبند خواهد بود.
مردم مصر هنوز هم در میدان تحریر قاهره به تجمع خود ادامه می دهند و سقوط مبارک را جشن گرفته اند.
باراک اوباما ، رئیس جمهور امریکا نیز مانند بسیاری از رهبران کشورهای جهان از تصمیم مبارک برای تسلیم شدن در برابر خواست مردم خود تقدیر کرد اما برخی ناظران و کارشناسان صداقت امریکا را زیر سوال می برند و بعید می دانند که مداخله واشنگتن در سیاست مصر با سقوط مبارک پایان یافته باشد. گزارشگر راشا تودی در گزارش خود دراین باره گفت غربی ها از کناره گیری مبارک از قدرت به عنوان پیروزی دموکراسی استقبال کردند.
اوباما گفت quotation mark مردم مصر نشان داده اند که چیزی کمتر از دموکراسی واقعی انها را راضی نخواهد کرد.
quotation mark امریکا به مردم مصر برای خلاص شدن از شر یک رئیس جمهور سرکوبگر تبریک می گوید.
این موضع پس از حمایت سی ساله سیاسی و اقتصادی واشنگتن از مبارک و بی اعتنایی به موارد گسترده نقض حقوق بشر در مصر تغییر شگرفی تلقی می شود.
ویلیام اسپرینگ ، از گروه رصد سیاست خارجی ، گفت quotation mark امریکا در این سی سال گذشته که مبارک عملا سرگرم شکنجه کردن مردم بود و هرگونه مخالفتی را با زور سرکوب می کرد ، کجا بود؟ quotation mark یکی از مجریان شبکه فاکس نیوز هم در یکی از برنامه های خود گفت quotation mark اگر مبارک ادم بدی هم بود ادم خود ما بود.
quotation mark گزارشگر راشا تودی افزود ، متحد نزدیک امریکا در مصر اینک از قدرت کنار رفته است اما برخی تحلیلگران می گویند امریکا هنوز هم در مصر نفوذ دارد.
جوئل رابین ، معاون مدیر شبکه امنیتی ملی در امریکا گفت quotation mark امریکا ائتلافی دراز مدت با اسرائیل و مشارکتی عمیق با مصر دارد.
ما بیش از یکصد میلیارد دلار دلار به این دو کمک کرده ایم و به نوعی سرمایه گذاری هنگفتی در این دو کشور داشته ایم.
quotation mark کسی که اینک قدرت را در مصر در دست دارد ارتش است که تحت حمایت مالی امریکاست.
ارتش مصر تا زمانی که مردم این کشور رئیس جمهور بعدی خود را انتخاب کنند قدرت را در دست خواهد داشت.
مصر پس از اسرائیل دومین دریافت کننده بزرگ کمک از امریکا در جهان است.
واشنگتن میلیاردها دلار به ارتش مصر کمک کرده است و برای همین نفوذ و تاثیر زیادی در امور مصر و اینده این کشور دارد. گرچه موضع رسمی دولت امریکا این است که انتخاب رهبر بعدی مصر بر عهده مردم این کشور است برخی تحلیلگران می گویند به احتمال زیاد رئیس جمهور بعدی مصر بایستی مورد تائید امریکا باشد.
مردم مصر اینک در میدان تحریر قاهره سرگرم جشن و پایکوبی برای سقوط رئیس جمهور مستبدی هستند که ازادی های سیاسی را محدود کرده و جلو پیشرفت اقتصادی را گرفته بود.
مردم قرقیزستان و اوکراین نیز در سال های اخیر پس از به اصطلاح quotation mark انقلاب های دموکراتیک quotation mark و با حمایت غرب درچنین وضعی قرار گرفتند.
اما رهبرانی که به قدرت رسیدند پس از مدتی با دست رد مردم خودشان مواجه شدند.
برخی می گویند درسی که غرب باید از انقلاب های اخیر بگیرد این است که دیگر از رهبران کشورها ان هم فقط به این دلیل که منافع غرب را تامین می کنند ، بی انکه به فکر مردم خود باشند ، دست بردارد.