زمان - علاءالدین بروجردی
آنچه در مصر ظرف سه هفته گذشته رخ داد حرکت پرجوش و فراگیر مردمی بود که در نتیجه چند دهه تحقیر ملی بوجود آمد. حاکمان خود فروخته و وابسته به قدرت های بزرگ و خاضع در برابر رژیم صهیونیستی، چنین تحقیر ملیای را به مردم مصر تحمیل کرده بودند. تحقیری که با چاشنی تحولات تونس، انقلاب و انفجاری چنین مهیب را در مصر ایجاد کرد.
مردم مصر با ایستادگی و پابرجایی و سرمایه گذاریای که با اهدای خون شهدا و مجروحانشان انجام دادند، موفق شدند که دیکتاتور خودکامهای را از قدرت خلع کنند. البته آنها هنوز تا رسیدن به یک نظام مستقل و متکی به آراء مردم راه درازی را در پیش دارند.
مردم مصر باید متوجه باشند که حسنی مبارک و عمر سلیمان از عناصر نظامی در مصر بودند و انتقال حکومت از آنها به نظامیان مصری اگرچه یک تحول عظیم است اما تا رسیدن به استقلال سیاسی و دستیابی به یک حکومت منطبق با خواستهای مردمی مصر فاصله زیادی دارد. این گام اول در تحولات مصر است که قدرت از مبارک به یک گروه منتقل شده است و اتفاق بسیارمهمی بود.
نکته دیگری که مردم مصر باید متوجه آن باشند این است که آمریکا و رژیم صهیونیستی و هم پیمانانشان در اروپا و منطقه به سادگی اجازه دستیابی آنها به نقطه مطلوب و استقلال سیاسی را نمیدهند. از این رو مبارزه مردم مصر ادامه دارد. مردم مصر نشان دادند به حیثیت ملی خود حساس هستند و مبارزه را ادامه میدهند، امیدواریم که در آینده نیز به خواستههای مبتنی بر شئونات اسلامی و شئونات بومی مصری دستیابند.
سومین نکته در مورد انقلاب مصر آن است که رهبری در انقلابهای مردمی چیزی نیست که افراد انتخاب کنند. در بستر زمان و تحولات انقلابی است که رهبری شکل میگیرد و مردم نیز آن را میپذیرند. به عبارت دیگر انتخاب رهبر برای انقلابهای مردمی، یک انتخاب مردمی است. کما اینکه در ایران نیز در بستر زمان این اتفاق رقم خورد و مردم امام خمینی(ره) را به عنوا ن رهبر پذیرفتند و مجلس خبرگان رهبری نیز بر همین مبنا پایهگذاری شد. البته مقوله رهبری در نظام جمهوری اسلامی ایران با توجه به اصل ولایت مطلقه فقیه، یک الگوی ویژه و مبتنی بر آموزههای اسلامی و الهی و قرآنی است که در حرکت مصر وجود ندارد.
اگر انقلاب مصر به صورت شوارایی هم رهبری و هدایت شود، باید سمت و سوی خاص خودش را بیابد و به این جهت حرکت کرده و جلو برود تا در مقابل توطئههای آمریکا و رژیم صهیونیستی و انگلیس پابرجا بماند.
علیرغم اختلاف میان رهبری انقلاب ایران که از سوی چهره برجسته و کاریزماتیک امام خمینی(ره) هدایت میشد تا رهبری انقلاب مصر که لیدر مشخصی ندارد، همه صحنههای مصر نشان دهنده الگو گیری انقلاب آنها از انقلاب ایران بود. حرکت مردم مصر در مقابل ارتش این کشور و تقدیم گل به آنها، تاثیر روانیای در راستای جلوگیری از کشتار جمعی در این کشور داشت که الگو برداری از حرکت مردم ایران بود. شعارهای اسلامی و الله و اکبر گفتنهای پیاپی مردم مصر در میدان تحریر، ایستادگی مردم مصر و نترسیدنشان از کشتارهای جمعی از سوی حاکمیت، نیز در همین راستا قابل ارزیابی است. همین اشتراکات بود که سبب شد همه جهان شاهد تکرار انقلاب ایران در شمال آفریقا باشند و آن را ورژن جدیدی از استکبار ستیزی امت مسلمان بدانند.
رئیس کمیسیون امنیتملی و سیاست خارجی مجلس