خبرگزاري فارس: با سرنگوني رئيسجمهوري مصر و افتادن اداره اين كشور به دست شوراي اداري نيروهاي مسلح، آمريكا در تلاش است تا بتواند روابط با ارتش مصر را تقويت كند.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري فرانسه، با سرنگوني دولت "حسني مبارك "، آمريكا كه به مدت 3 دهه تلاش داشته است تا رابطه خوبي با ارتش مصر داشته باشد و ارتش اين كشور را از نظر تسليحات تجهيز كند، هماكنون در صدد است تا به نفوذ خود در كشور مصر ادامه دهد.
ناظران مصر اعلام كردند كه كمك نظامي سالانه 1.3 ميليارد دلاري آمريكا به مصر طي سالهاي گذشته به طور كامل به اين كشور پرداخت شده است.
آمريكا پيشتر اعلام كرده بود كه احتمالاً كمكهاي نظامي به مصر را قطع خواهد كرد اما "اندرو اگزوم " از مركز امنيت جديد آمريكا در خصوص قطع اين كمكهاي نظامي آمريكا به مصر هشدار داد: خطرات بيشماري وجود دارد و در كمترين مورد آن، شما بايد تبادلات نظامي به نظامي و تماسهاي خود را با مصر حفظ كنيد زيرا شما هرگز نميدانيد كه تا چه اندازه اين روابط ميتواند در آينده ارزشمند باشد.
بر اساس اين گزارش، شمار زيادي از افسران نظامي ارتش مصر عملياتهاي مشتركي با همتايان آمريكايي خود در دانشكدههاي جنگ آمريكا تحصيل كردهاند و روابط شخصي با افسران آمريكايي برقرار كردند.
"اليوت آبرامز " يكي از مقامات ارشد وزارت خارجه آمريكا در زمان رياستجمهوري "رونالد ريگان " و "جرج بوش " اعلام كرد كه آمريكا بايد از اين كمكهاي نظامي بعنوان اهرمي براي مهار هرگونه اقدام غيردموكراتيك استفاده كند.
آمريكا ساليانه حدود 2 ميليارد دلار به مصر كمك ميكند كه اين اقدام منجر شده است كه مصر پس از اسرائيل به دومين دريافتكننده كمكهاي خارجي آمريكا تبديل شود و آمريكا اين كمكها را پس از آنكه قاهره و رژيم صهيونيستي در 1979 قرارداد صلح با يكديگر به امضا درآوردند، به مصر ارائه ميدهد.
آمريكا از آغاز بحران در مصر به طور دائم و پيوسته تمامي تلاش خود را به كار گرفته است تا در امور داخلي مصر مداخله كند و دائماً ديپلماتهاي خود را به مصر ميفرستاد و يا تماسهاي تلفني متعددي با مقامات و عوامل "حسني مبارك " برقرار ميكرد تا خود را حامي مردم مصر نشان دهد.
مردم مصر بيست روز پيش در جمعه خشم به خيابانهاي قاهره و ساير شهرهاي مصر آمدند و پايان ظلم و ستم، فساد و بي عدالتي و چپاول ثروتهاي مصر را با تاكيد بر لزوم سرنگوني مبارك و رژيم او فرياد زدند.