خبرگزاري فارس: در شرايطي كه ارتش مصر كنترل كشور را عهدهدار شده، مقامات وزارت دفاع آمريكا، با تقديرهاي علني و تماسهاي تلفني مخفيانه خود در تلاش هستند تا نفوذ رئيس جمهوري آمريكا در ارتش مصر را حفظ كنند.
به گزارش فارس به نقل از پايگاه خبري "بلومبرگ "، يكي از مقامات نظامي آمريكايي كه خواست نامش فاش نشود، در واكنش به تقديرهاي علني و تماس هاي تلفني مخفيانه مقامات پنتاگون با ارتش مصر، با اشاره به اينكه روابط دراز مدت و سي ساله آمريكا و مصر از جمله در زمينه آموزش ماموران مصري در دانشكده نظامي نخبگان آمريكايي، نيروهاي آمريكايي و مصري را به هم نزديك كرده و تا كنون استفاده از اهرم فشار در مصر ضرورتي پيدا نكرده است، اعلام كرد كه اين تماسهاي تلفني به منظور تحت فشار قرار دادن ارتش مصر صورت نميگيرد.
اين در حاليست كه داشتن اينگونه تماسهاي منظم براي آمريكا، در هفتهها و ماه هاي آينده، كه شوراي عالي ارتش مصر هدايت پروسه برگزاري انتخابات و قوانين دموكراتيك را بر عهده گرفته است، بسيار حياتي و با اهميت است.
در شرايطي كه "مايكل مولن "، رئيس ستاد مشترك ارتش و "رابرت گيتس "، وزير دفاع آمريكا همزمان با نظارت بر تحولات مصر، در تلاشند تا به همپيمانان و شركاي خود در منطقه اطمينان دهند كه حمايت آمريكا از آنها ادامه دارد، "جف مورل " سخنگوي پنتاگون اعلام كرده است كه وزير دفاع آمريكا در مدت زمان بحران مصر، پنج بار با سپهبد "محمد حسين طنطاوي " همتاي مصري خود، كه در حال حاضر رياست شوراي عالي نظامي مصر را عهده دار است، صحبت كرده است.
در اين راستا گيتس و ساير مقامات عاليرتبه آمريكا با "ايهود باراك " وزير جنگ رژيم صهيونيستي در كاخ سفيد ديدار كردند و مولن نيز براي ديدار با مقامات عاليرتبه غيرنظامي و فرماندهان ارتش اردن و اسرائيل عازم اين كشورها شده است.
بر اساس اعلام "جان كربي "، سخنگوي رئيس ستاد مشترك ارتش آمريكا، مولن در اين سفر به تشريح دغدغه هاي دو جانبه و مسائل امنيتي اردن و اسرائيل ميپردازد و تعهد ارتش آمريكا به شراكت با اين دو شريك كليدي خود در منطقه را متعهد ميشود.
با وجود تلاش آمريكا براي حفظ قدرت خود در مصر، اگر مسير تحولات مصر خلاف جهت سياستهاي راهبردي آمريكا و از جمله به ضرر پيمان صلح مصر و اسرائيل پيش برود، اين احتمال وجود دارد كه كمك هاي مالي كنگره آمريكا به ارزش سالانه 1.5 ميليارد دلار، به مصر قطع كند.
اين در حاليست كه وزارت دفاع آمريكا حدود 625 پرسنل در مصر دارد.
"گريم بنرمن " از اعضاي سابق لابي آمريكا در مصر كه در حال حاضر از پژوهشگران موسسه خاورميانه در واشنگتن است، معتقد است: در حقيقت روابط خوب آمريكا و مصر به دليل اين است كه آنها به پيشنهاد مقامات آمريكايي گوش مي دهند اما اين به اين معنا نيست كه از چنين پيشنهاداتي پيروي مي كنند، و اين مقامات مصري هستند كه بر اساس منافع ملي مردم خود تصميم نهايي را ميگيرند.