روزنامه اکسپرسیون، چاپ الجزیره، در مقاله ای با عنوان عطش جوانان عرب برای دموکراسی: دورویی غرب ، این پرسش را مطرح می کند که آیا غرب اجازه خواهد داد دموکراسی در جهان عرب حاکم شود؟ اکسپرسیون می نویسد: فرانسوا میتران، رییس جمهور اسبق فرانسه، در جایی گفته بود که ما با آمریکا در جنگ هستیم...
جنگی دائمی، جنگی حیاتی، جنگی اقتصادی، یک جنگ بدون کشته اما تا پای مرگ...
زیرا آمریکایی ها خیلی بیرحم هستند...
آنان می خواهند به هدف شان یعنی تبدیل شدن به قدرت بدون رقیب در جهان دست پیدا کنند.
quotation mark حالا این سوال مطرح است که در چنین شرایطی غرب و آمریکا اجازه می دهند دموکراسی در خاورمیانه حاکم شود؟ اگر سخنان اوباما در ژوئن 2009 در قاهره را قبول کنیم، باید بگوییم چنین اتفاقی محتمل است.
اما در واقع پاسخ این سوال منفی است.
اینکه چرا رییس جمهور اوباما و متحدان اروپایی اش تا این اندازه برای پشتیبانی از نیروهای مدافع دموکراسی دچار مشکل هستند، ریشه در آن دارد که ائتلاف نیروهای سیاسی و اجتماعی در حمایت از انقلاب های تونس و مصر و شاید جاهای دیگر در آینده، خطری به مراتب بزرگ تر از القاعده برای quotation mark نظام جهانی quotation mark ایجاد می کند.
به بیان دیگر، اگر انقلاب های سال 2011 به نتیجه برسند، یک نظام منطقه ای و جهانی کاملا متفاوت از آنچه از دهه ها قبل بر سیاست اقتصادی جهانی حاکم است، ایجاد خواهد شد.
به عقیده مایکل لیدن، مشاور بوش، هدف آمریکا باثبات کردن این کشورها نیست.
وی می گوید: quotation mark ایجاد ثبات برای آمریکا خوب نیست.
ما باید به دنبال تخریب نجات دهنده باشیم، مانند جنگ ویتنام که روستاها را ویران می کردیم تا آنها را نجات دهیم.
ما به دنبال ثبات در ایران، عراق، سوریه، لبنان و حتی عربستان سعودی نیستیم.
ما باید این کشورها را در راستای اجرای ماموریت تاریخی مان تخریب کنیم.
quotation mark اکسپرسیون می نویسد: طارق رمضان، نویسنده و فیلسوف فرانسوی، که نوه حسن البنا است، به روشنی از این دور رویی پرده بر می دارد.
وی می گوید: quotation mark امروز ما می شنویم که باراک اوباما، آنگلا مرکل، دیوید کامرون و دیگران در غرب، به مردم درس دموکراسی می دهند، اما همین رهبران غربی دهه های متمادی با این دیکتاتورها و بدترین آنان یعنی مبارک همراهی کرده اند.
بنابراین باور کردن این حرف ها که با هدف بهره برداری های سیاسی مطرح می شود، ساده انگاری است quotation mark .
در همین راستا پاسکال بونیفاس، تحلیلگر روابط راهبردی فرانسه معتقد است تمام راهبرد غرب روی هدف محافظت از اسراییل متمرکز شده که به عقیده وی quotation mark ششمین قدرت جهان quotation mark است.
وی در این راستا به مقاله ها و خبررسانی های روزنامه های مختلف فرانسوی که از خطر حاکمیت اسلامگرایی در مصر خبر می دهند، اشاره می کند و اینکه چگونه روشنفکران قلم بدست غربی بیم و ترس اسراییل را از تغییرات سیاسی در مصر منعکس می کنند.
جالب این جاست همین افرادی که مدتها از نبود دموکراسی در کشورهای عربی ناله می کردند، امروز از امکان به وجود آمدن آن نگرانند و افرادی مانند البرادعی را quotation mark جاده صاف کن اسلامگرایان quotation mark تلقی می کنند.
آنان از نبود دموکراسی در کشورهای عربی گلایه می کنند، اما وقتی احساس می کنند این دموکراسی در مسیر ایجاد شدن است، نگران می شوند.
روشن است آنان دموکراسی ای می خواهند که در قبال اسراییل رام باشد.
زیرا دموکراسی واقعی در جهان عرب برای اسراییل فاجعه است.
اکسپرسیون در پایان در پاسخ به سوال اول مقاله می نویسد: هزار بار باید بگوییم نه! غرب اجازه نخواهد داد دموکراسی در جهان عرب برپا شود.