جشنواره فيلم فجربا حضورهيامانوت آلامو رئيس انجمن فيلم سازان اتيوپي و قريب به بيش از 500 نفر از علاقه مندان به فيلم هاي ايراني، فيلم سازان كالج هاي «مستر» و «توم»، تعدادي از كارگردانان اتيوپيايي و اصحاب رسانه در محل سالن تئاتر ملي شهر آديس آبابا برگزار شد.
به گزارش اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، در اين جشنواره ،فيلم هاي پشت پرده مه (دوبله امهريك)، ليلي با من است (زير نويس انگليسي)، قفل ساز (زير نويس انگليسي) و روز كارنامه (دوبله امهريك) به ترتيب به مدت 4 روز در سالن تئاتر ملي شهر آديس آبابا اكران شدند كه با استقبال بيش از حد تماشاگران ، علي الخصوص اقشار جوان قرار گرفت .
در آغاز مراسم ، محسن آشوري رایزن فرهنگی اظهار داشت : به منظور سی و دومین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی بخش فرهنگی تدارک جشنواره فیلم ، نمایشگاه تابلوهای نقاشی و صنایع دستی ، شب شعر و نیز سمینار دیده است.
وی افزود : جشنواره امروز یکی از برنامه های متعددی است که بخش فرهنگی به منظور رشد و تولید و ارتقاء هنر در راستای روابط عمیق دو جانبه دو کشور دوست و برادر انجام می دهند. روابط دو جانبه ریشه در تمدن های با شکوه آکسوم و فارس دارد.روابط دو ملت با یکدیگر و تبادل فرهنگی بسیار گسترده است. این جشنواره فیلم نیز یکی از جلوه های این ارتباط همآهنگ و متوازن است.
آشوري گفت : سینمای ایران زینت بخش صنعت و هنر سینما در طول تاریخ بوده است. بسیاری از فیلم های مشهور سالیانه در ایران ساخته می شود و فیلم های هنری جوائزی را در دنیا برنده می شوند. در جشنواره های فیلم سراسر دنیا ، همه ساله فیلم های ایرانی شرکت دارند.
وی افزود : علاوه بر اینکه سینمای ایران آمیخته ای از سرگرمی و معنویت است برای همه اقشار و طبقات جامعه در سنین مختلف مناسب است ، همچنین سینمای ایران همواره فاقد خشونت و مسائل غیر اخلاقی است.
هیامانوت آلامو رئیس انجمن فیلم سازان اتیوپی اظهار داشت : ایران و اتیوپی یکی از کشورهای منحصر بفرد در این جهان پهناور هستند که از فرهنگ و تمدنی با شکوه و دیرینه برخوردار هستند. هردو آنان از گذشته های بسیار دور مهد تمدن دیرینه بشری بوده و میراث فرهنگی غیر قابل تصوری نیز در آنها مشاهده می گردد، از اینرو می توان ادعا نمود ویژگی های یاد شده در روند تعمیق روابط فرهنگی دو کشور بسیار مؤثر بوده است.
وی افزود : فیلم های ایرانی به موضوعات فراگیری مانند امور خانواده، روابط انسانی و مسائل اجتماعی در جهان شهره هستند که در آنها استقامت ، بردباری ، صداقت ، برابری و ایده های بشری در قالب هنر هنرمندان به طرز بی بدیلی ارائه می شود که این خود برای جامعه کشورمان بسیار مناسب است.
رئیس انجمن فیلم سازان اتیوپی یادآور شد : پس از وقوع انقلاب اسلامی در سال 1979 میلادی بسیاری بر این عقیده بودند که با روی کار آمدن نظام اسلامی در ایران سانسور و محدودیت های شدید ی بر صنعت سینما حاکم می گردد که برعکس ، این صنعت همزمان با دیگر تحولات در این کشور احیا شد و در اندک مدتی از شهرت جهانی نیز بهره برد.
وی افزود: امروزه سینمای ایران اسلامی به عنوان سینمایی نوگرا و مهیج در جهان شناخته شده است که در طول سه دهه بیش از 300 جایزه بین المللی را کسب کرده است.
آلامو اظهار امیدواری کرد برگزاری این قبیل جشنواره ها بتواند پیوند دوستی مردم دو کشور را بیش از پیش مستحکم نماید.