آیا رفتن مبارک آغازی بر بهار روابط تهران و قاهره خواهد بود؟ آیا روابط ایران و مصر آنگونه که برخی کارشناسان خارجی می گویند وارد فاز تازه ای خواهد شد؟ روزنامه کویتی الرای کویت دیروز در تحلیلی به بررسی روابط آینده ایران و مصر پرداخت که خواندنی است.
به گزارش ایران دیپلماتیک، الرای نوشت: پیروزی انقلاب اسلامی و انقلاب مصر در 11 فوریه را نمی توان امری تصادفی دانست، زیرا دو کشور همواره از یکدیگر تاثیر پذیرفته اند.
الرای نوشت: سفر جمال الدین اسد آبادی به الازهر، رواج افکار نواب صفوی در مصر ، رواج فیلم های مصری در ایران پیش از انقلاب، الگوپذیری ایرانیان از اخوان المسلمین ، تاثیر مصدق و ملی شدن نفت ایران بر ملی شدن کانال سوئز، همزمانی حرکت افسران آزاد مصر و حرکت مصدق ، ترجمه کتب سید قطب در ایران ، استفاده از نوار کاست در انقلاب و فیس بوک و تویتر در جنبش سبز و مشابهت با استفاده جوانان مصری از فیس بوک در انقلاب خود همگی نشان دهنده این ارتباط و حساس بودن این مسئله است.
الرای نوشت: پیروزی انقلاب مصر لزوماً به معنای پایان رقابت مصر با ایران نیست، اما میان خیابان مصدق در قاهره و خالد الاسلامبولی در تهران بدون تردید تهران نخستین مکانی است که به طور جدی به رویارویی با تبعات زلزله مصر می اندیشد.