گروه فرهنگ و هنر: هفته فرهنگی ايران در سودان به همت رايزنی فرهنگی كشورمان و بهمناسبت سالگرد پيروزی انقلاب اسلامی و هفته وحدت اسلامی، از 20 بهمنماه با همكاری وزارت فرهنگ سودان و مركز قصرالشباب والاطفال(كاخ جوانان) اين كشور فعاليت خود را آغاز كرده است.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در مراسم افتتاح اين هفته فرهنگی، «سموئل خلف الله»؛ وزير فرهنگ كشور سودان، «جواد تركابادی»؛ سفير جمهوری اسلامی ايران، حجتالاسلام «سيدحامد ملكوتی»، رايزن فرهنگی ايران در سودان و بيش از 500 نفر از شخصيتها و نخبههای سياسی، فرهنگی، دانشگاهی، ادبی، اجتماعی، مذهبی و دانشجويان حضور داشتند.
حجت الاسلام سيد حامد ملكوتی قبل از شروع مراسم هفته فرهنگی، در نشستی با وزير فرهنگ سودان و «عبدالله سفيان»، مدير كاخ جوانان سودان و برخی از مسئولان و شخصيتهای سودانی، نهضت مردم شريف ايران در به ثمر رسيدن انقلاب اسلامی ايران و پيروزی بزرگ امت اسلام و مستضعفين جهان را بدون شك مهمترين واقعه و حادثه قرن بيستم خواند.
رايزن فرهنگی جمهوری اسلامی ايران افزود: آثار اين انقلاب پر بركت به سراسر جهان گسترش يافته است و مفاهيم نوينی در جهت چگونگی مقاومت ملتهای تحت ستم با استكبار و زورگويان جهان، با ايمان به خداوند متعال و اعتماد به خواست و ظرفيت ملتها، به جهان بشريت عرضه كرده است كه نمونه آن را در رويدادهای اخير دو كشور تونس و مصر و جای جای ساير كشورهای اسلامی شاهد هستيم.
رايزن فرهنگی همچنين افزود: نظام اسلامی ايران در طول 32 سال گذشته دستاوردهای بسيار بزرگ و ارزشمندی برای ملت مسلمان ايران در صحنههای مختلف از جمله فناوری هستهای، اقتصادی، سياسی، هنری، ورزشی، بهداشتی، علمی و دانشگاهی داشته است.
مراسم هفته فرهنگی با تلاوت آياتی از كلام الله مجيد توسط «مهدوی»، قاری ايرانی، آغاز شد، سپس يكی از شعرای جوان سودانی ابياتی را در خصوص معمار و بنيانگذار انقلاب شكوهمند اسلامی ايران تحت عنوان «فی رحابك يا خمينی» در جمع شركتكنندگان و با هيجان وصفناپذيری قرائت كرد كه مورد تشويق حضار قرار گرفت.
سپس تركابادی، سفير جمهوری اسلامی ايران در سودان، در سخنانی ضمن تشكر از حضور وزير فرهنگ سودان و همچنين از شخصيتها و اقشار مختلف سودانی و خانوادههای ايرانی حاضر در مراسم، اظهار داشت: نظام اسلامی ايران برای تحقق آرمانها و اهداف خود به قدرتهای استكباری شرقی و غربی متوسل نشد و با محافظت و پاسداری از ارزشهای اسلامی وجهه تازه و جديدی به مسلمانان جهان اعطا كرد و در همه صحنههای منطقهای و بينالمللی فعال شد.
سفير جمهوری اسلامی ايران در سودان در بخش ديگری از سخنرانیاش ميلاد پيامبراكرم صلیالله عليه و آله و سلم را به مسلمانان جهان و به ويژه دو ملت برادر سودان و ايران تبريك و تهنيت گفت و افزود: مهمترين عاملی كه میتواند بنيان اسلام را تهديد كند تفرقه است، اگر قاطبه مسلمانان با هم متحد و برادر باشند همه توطئهها خنثی و هيچ دشمنی نمیتواند در صفوف آنان وارد شود، جامعه اسلامی ما امروز به شدت به وحدت و اتحاد نياز دارد.
سپس سموال خلف الله القريش، وزير فرهنگ سودان، ضمن تشكر از سفير و رايزن فرهنگی جمهوری اسلامی ايران در برگزاری اين هفته فرهنگی، حضور شخصيتها و دانشجويان سودانی و همچنين ايرانيان مقيم را در اين مراسم باعث نزديكی دو ملت ايران و سودان خواند.
وی گفت: امام خمينی در جهت تحقق بخشيدن وحدت مسلمانان تلاشهای زيادی كرد. ما اكنون در شرف هفته وحدت و سالروز ميلاد پيامبراكرم(ص) هستيم، سخنرانیها و پيامهای امام خمينی(ره) در راستای تقويت و بيداری امت اسلام بوده است. زيرا ايشان در سخنرانیهايشان تاكيد میكردند كه امت جهان اسلام دارای پروردگار، قبله، كتاب و پيامبر واحد است.
وزير سودانی افزود: در زمان شروع انقلاب اسلامی ايران و نهضت عظيم حضرت امام خمينی (ره) من در دانشگاه الازهر مصر دانشجو بودم و در آن برهه مهم و حساس تاريخی به همراه دانشجويان سودانی و مصری با اشتياق و علاقه خاصی وقايع وحوادث ايران را دنبال و از آن دفاع میكرديم.
اين مقام سودانی افزود: بعد از گذشت 32 سال از انقلاب اسلامی ايران، جايگاه و مقام والای امام خمينی(ره) در ميان مسلمانان جهان روز به روز رو به افزايش است و آثار و نقش ايشان در انتقال اميد كه منشاء مجاهدات و مبارزات اسلامی غير قابل انكار است.
گفتنی است به همت رايزنی فرهنگی كشورمان در سودان، نمايشگاهی متشكل از اقلام فرهنگی و هنری شامل صنايع دستی، لباسهای سنتی قوميتهای ايرانی و تابلوهای عكس و پوستر كه جلوه و نمادی از دستاوردهای انقلاب اسلامی ايران و تمدن ايران را نشان میدهد؛ توسط وزير فرهنگ سودان، سفير و رايزن فرهنگی افتتاح شد و مورد بازديد شركتكنندگان قرار گرفت.