خبرگزاري فارس: كارشناس فلسطيني در امور اسرائيل تاكيد كه روابط مستحكم تلآويو با امان و رامالله خلأ "حسني مبارك " را براي اين رژيم پر نخواهد كرد.
به گزارش فارس، "عزيز حيدر " طي سخناني در سميناري در شهر بيت لحم گفت كه پاسخ صهيونيستها در واكنش به انقلاب مردم مصر در دو بعد سطحي و تحليلي بود.
وي افزود: پاسخ سطحي اسرائيل به انقلاب مردم مصر همان چيزي بود كه در رسانههاي خبري شاهد آن بوديم به گونهاي كه رسانههاي گروهي اين رژيم سعي داشتند انقلاب مردم مصر را كوچك نشان داده و از اصطلاحاتي همانند "اغتشاش " استفاده ميكردند و در حالي كه رسانههاي عربي و جهاني از حضور ميليونها معترض در ميدان التحرير خبر ميدادند رسانههاي رژيم صهيونيستي از تعداد اندكي بين 100 تا 200 هزار معترض سخن ميگفتند.
وي تصريح كرد: در بعد تحليلي از ديدگاه رژيم صهيونيستي حوادث مصر اهميت بسيار زيادي داشت زيرا رژيم مبارك همپيمان استراتژيك اين رژيم بود. آمريكا همپيمان اصلي استراتژيك اسرائيل در جهان است اما اين كافي نيست و اسرائيل دائما نيازمند همپيمانان استراتژيك منطقهاي است بنابراين با وجود اينكه اسرائيل در گذشته با كشورهاي خاورميانهاي كه فاصلهاي نسبتا دور با آن دارند از جمله تركيه و اتيوپي همپيماني برقرار كرده است اما همپيماني با رژيم مبارك براي اسرائيل واقعا مهم بود.
حيدر افزود: در دهه هفتاد قرن گذشته اسرائيل توانست با اردن و شبهنظاميان در لبنان پيمان بندد بدون اينكه توافقنامه صلحي اعلام شود اما طرح سادات براي امضاي توافق صلح با اسرائيل تاثير بسيار زيادي در جهان عرب داشت و پس از آن نيز مبارك روابط استراتژيك خود با اسرائيل را تقويت كرد و همين امر باعث شد كه اسرائيل نيروي خود را در مناطق شمالي در مرز با لبنان، كرانه باختري و نوار غزه متمركز كند و بودجه امنيتي آن از اين حيث كاهش يابد و در مقابل بخش اقتصادي و ديگر اهداف را رونق بخشد.
وي همچنين ابراز عقيده كرد: همپيماني استراتژيك بين رژيم مبارك و اسرائيل قويتر و عميقتر از حتي شناسايي باندهاي جاسوسي اسرائيل در مصر بود و بايد گفت كه روابط مستحكم تلآويو با امان و رامالله هرگز خلأيي را كه از سرنگوني مبارك بوجود آمد براي اسرائيل پر نخواهد كرد و به همين دليل اسرائيل به دنبال همپيمانان ديگري همچون سوريه خواهد بود.
اين كارشناس امور اسرائيل همچنين گفت: اگر گزينه سوريه شكست بخورد آن وقت رژيم صهيونيستي به جنگ بزرگ در منطقه روي خواهد آورد تا اعتبار خود را بازيابد و قدرت بازدارندگي خود را تقويت كند و حتي انواع جديد سلاحها را به عنوان جايگزين ثبات ژئوسياسي و استراتژيكي كه با سرنگوني مبارك نابود شد، آزمايش كند.
وي همچنين تاكيد كرد: تصويري كه اسرائيل از شخصيت عربي در ذهن خود دارد تغيير كرده است و اين تغيير نيز با جنگ 33 روزه لبنان آغاز شد و اكنون با تغييراتي كه در تونس و مصر بوجود آمد، به اوج خود رسيد.