خبر فارسی - مردم اوگاندا در شرق آفریقا روز جمعه درحالی پای صندوق های رای می روند که تحولات شمال آفریقا همچون تونس و مصر و کشور همسایه سودان بر این قاره سایه افکنده است.
به گزارش ایرنا؟ قبل از برگزاری انتخابات در مصر، حکومت ۳۰ساله حسنی مبارک بر کشورش پایان یافت، بن علی در تونس فراری و سودان به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم شد.
همچنین در ساحل عاج در غرب آفریقا؟ بحران سیاسی به شکل دیگری رخ داد و مردم الجزایر، مغرب و لیبی نیز وضعیتی مشابه را در کشورشان انتظار می کشند.
مردم اوگاندا نیز روز جمعه به پای صندوق های رای می روند تا در یک انتخابات عمومی اعضای پارلمان حزبی و ریاست جمهوری کشورشان را برگزینند.
کل قاره آفریقا با تحولات جدی روبه رو است و در شرق آفریقا نیز سرنوشت موسوینی، رییس جمهوری فعلی این کشور برای ادامه حکومت بر کشورش با این تحولات همزمان شده است.
چرا که مخالفان یویموری موسوینی با درنظر گرفتن این تحولات با بسیج فکری مردم، خود را برای یک رقابت جدی با موسوینی که ۲۵سال برکشورش حکومت کرده ؟ آماده می کنند تا بالاخره او را از دور این رقابت خارج کنند.
احزاب مخالف سه روز قبل با صدور بیانیه ای هشدار داده بودند که در صورت تقلب دولت در انتخابات ریاست جمهوری پس فردا، موسوینی سرنوشتی جز سرنوشت مبارک نخواهد داشت.
بیانیه جمعی که به تایید هفت نامزد ریاست جمهوری رقیب موسوینی به ویژه کیزا بسیکای رقیب اصلی او در این انتخابات رسیده بود با دادن وعده های ایجاد مشاغل جدید به مردم، انتخابات ریاست جمهوری جمعه را عرصه رقابت برای همه و محل آزمایش موسوینی خواند.
مخالفان با هشدار به رییس جمهوری از او خواستند تا با پرهیز از هرگونه تقلب در این انتخابات به آینده کشور بیاندیشد وگرنه با تظاهرات گسترده مردمی به سبک مصری روبه رو خواهد شد که پس از ۱۸روز مبارک را سرنگون کرد در عین حال شاهدان عینی از کامپالا پایتخت گزارش می دهند که مردم این شهر در حالی که خود را برای شرکت انتخابات آماده می کنند؟ نگران سرنوشت سیاسی کشورشان هستند چرا که زمزمه های انجام تقلب در این انتخابات آنها را نگران تر کرده است .
چرا که احزاب مخالف با دسترسی به برخی اطلاعات، دریافتند که موسوینی با پرداخت رشوه به مقامات ستاد انتخابات کشور قصد دارد بار دیگر در نتیجه انتخابات دستکاری کرده و به عنوان برنده آن برای حداقل پنج سال دیگر نیز بر جایگاه ریاست جمهوری کشورش تکیه زند.
آنها دیروز با اعلام اینکه به سلامت انتخابات ایمان ندارند خواستار دعوت از ناظران بین المللی برای مراقبت از آراء مردم شدند .
حسین کیانجو یکی از اعضای ائتلاف هفت نفری مخالفان موسوینی که به بسیکای رای خواهند داد؟ دیروز اعلام کرد این ائتلاف برای خنثی کردن هرگونه تلاش حزب حاکم برای تقلب در انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی جمعه، حدود یک میلیون مامور مستقر خواهد کرد.
وی با اعلام اینکه این ائتلاف بیش از ۵۰درصد از بودجه خود را صرف مبارزه با تقلب دولت خواهد کرد اعلام کرد که آنها قصد دارند بر ۹۵درصد از حدود ۲۴هزار صندوق اخذ رای در انتخابات نظارت کنند.
کیانجو گفته بود که همه برنامه های نظارتی انتخاباتی خود را تا روز برگزاری انتخابات اعلام عمومی نخواهند کرد چرا که بیم آن دارند مبادا دولت بخواهد برای مقابله با این برنامه ها پیش دستی کند.
در هر حال انتخابات جمعه در اوگاندا برگزار خواهد شد ولی به اعتقاد تحلیل گران، با وجود قدرت مطلق موسوینی، او این بار با توجه به تحولات شمال آفریقا به راحتی قادر نخواهد بود همچون گذشته در عرصه سیاسی کشورش قد علم کند .
آنها معتقدند که گرچه رقبای رییس جمهوری نیز چندان قوی نیستند ولی موج سونامی که از سه هفته گذشته این قاره را در نوردیده است بدون شک وزش آن در اوگاندا نیز خرابی هایی را در پی خواهد داشت و نظم موجود سیاسی آنرا برهم خواهد ریخت .
از اینرو موسوینی چه بخواهد و یا نخواهد از روش های غیر متعارف برای پیروزی خود استفاده کند، در هر صورت با چالش بسیار بزرگی در این انتخابات روبه رو خواهد بود، زیرا حتی پیروزی قطعی و قانونی وی نیز بحران اجتماعی و سیاسی جدی و بزرگتری را در این کشور به همراه خواهد آورد که در واقع قربانی بزرگ آن کسی جز خودش نخواهد بود.