خبرگزاري فارس: رهبر مسلمانان تونس در گفتوگو با يك روزنامه آلماني ضمن تشريح نقش جنبش النهضه در آينده سياسي تونس، موفقيت انقلاب مصر را عاملي در موفقيت انقلاب كشورش ارزيابي كرد.
به گزارش فارس "راشد الغنوشي " كه رهبري جنبش اسلامي "النهضه " در تونس را بر عهده دارد در گفتوگو با "فرانكفورترآلگماينه " درباره دولت انتقالي تونس گفت كه اعضاي اين دولت براي انجام امور روزمره سياسي منصوب شدهاند و افراد اين دولت انتخاب نشدهاند و قرار نيست براي مدت مديدي بمانند. ضمن اينكه اعضاي كميسيوني كه براي بررسي موارد فساد و اعمال خشونت عليه مردم در (دولت پيشين) فعاليت ميكنند از وابستگان به حكومت "زينالعابدين بن علي " ديكتاتور پيشين تونس هستند و نماينده همه احزاب و جامعه تونس نيستند و ما آنها را به رسميت نميشناسيم.
الغنوشي درباره امكان حضور حزب "النهضه " در انتخابات پارلماني نيز گفت: ما در حال حاضر تلاش ميكنيم تا بار ديگر به عنوان يك حزب مطرح شويم. ما هنوز زمان دقيق انتخابات را نميدانيم از اين رو نميتوانيم برنامه مشخصي داشته باشيم اما اين اقدام در 6 ماه و يا در نهايت طي يك سال آينده عملي خواهد شد. با اين حال ما فهرستي تهيه كردهايم و در انتخابات رياست جمهوري نامزدي مستقل را معرفي خواهيم كرد كه به جنبش ما تعلق نداشته باشد.
وي هرگونه اختلافنظر ميان اعضاي جنبش النهضه كه در تبعيد بودند و مبارزاني كه همچنان در تونس به سر ميبردند را رد كرد و اعلام كرد كه روزنامه "الفجر " را كه زماني توسط اين حزب منتشر ميشد را بار ديگر با به كارگيري سردبير قديمي و حضور جوانان منتشر كند و اين حزب ميكوشد تا تلويزيون و راديويي را در كشور راهاندازي كند.
فرانكفورترآلگماينه در بخش ديگري از اين مصاحبه از الغنوشي درباره نقش اسلام در قانون اساسي تونس پرسيد كه وي گفت: تونس يك كشور اسلامي است و اين موضوع نخستين بندقانون اساسي است. اسلام منبع قانون اساسي است و اين دين همانند قانون اساسي مشوق قانونگذاران است اما بازگشت النهضه به عرصه سياست نقش اسلام را در جامعه نه بيشتر و نه كمتر خواهد كرد بلكه مهم اين است كه رئيس جمهوري دموكراتيك به قدرت برسد كه نماينده مردم باشد.
الغنوشي از وقوع انقلاب مصر نيز ابراز خرسندي كرد و گفت كه تحولات در مصر كه همان تحقق آزادي است، ميتواند به انقلاب تونس كمك كند.