بنابر اعلام دیده بان حقوق بشر ، آمار خشونت های که لیبی را از سه شنبه دربر گرفته است به دست کم بیست وچهار تن رسید و این درحالی است رسانه های رسمی لیبی به پخش تظاهرات در طرفداری از حکومت این کشور بسنده می کنند. دیده بان حقوق بشر مقامات لیبیایی را به تیراندازی به سوی معترضان مسالمت جو متهم می کند.
منابع پزشکی محلی به کشته شدن دست کم هفت تن در بنغازی و دو تن در البیضا دو شهر واقع در شرق لیبی اشاره کرده بودند.
این دو شهر پایگاه افراطی ترین مخالفان سرهنگ معمر قذافی هستند که مهم ترین اعتراضات در آنجا متمرکز شده اند. به گفته شاهدان، بامداد جمعه ،خیابان ها تقریبا در طرابلس خالی و آرامش در بنغازی حکمفرما بود.
این شاهدان در عین حال به دهها تظاهر کنندگان که در برابر دادگاهی در این شهر تجمع کرده بودند اشاره کردند.
در برابر این دادگاه شماری از وکلا پنج شنبه تحصنی برگزار کرده بودند. ساره لئا وینستونSarah Leah Whitson مسئول سازمان دیده بان حقوق بشر در امور خاورمیانه و شمال آفریقا جمعه اعلام کرد: حملات وحشیانه نیروهای امنیتی به تظاهر کنندگان مسالمت جو واقعیت وحشیگری معمر قذافی را در برابر هرگونه اعتراض داخلی نشان می دهد.
سرهنگ قذافی قدیمی ترین رهبران جهان عرب از بیش از چهل سال پیش در لیبی در قدرت قرار دارد. پنج شنبه، صدها تظاهر کننده مسالمت جو در بیضا ، بنغازی ، زنتن ، زرنا و عجبیه تظاهرات مسالمت جویانه برگزار کردند و این درحالی است که کاربران اینترنتی بر روی فیس بوک خواستار برگزاری روز خشم شدند. اعتراضاتی همچنین درتبروک در نزدیکی مرز مصر برگزار شد.
تظاهر کنندگان یکی ازساختمان های کمیته های انقلابی را که از ارکان حکومت لیبی محسوب می شود به آتش کشیدند. دیده بان حقوق بشر در بیانیه ای اعلام کرد: براساس شواهد زیاد، نیروهای امنیتی برای متفرق کردن تظاهر کنندگان به سوی آنان تیراندازی کردند و شماری از آنان را کشتند.
بنابر اعلام این سازمان ، خشونت های مشابهی در البیضا در هزار ودویست کیلومتری شرق طرابلس برگزار شد.
پنج شنبه حدود ساعت سیزده به وقت محلی، کارکنان بیمارستان خواستار تجهزات بیشتر شدند و اعلام کردند هجوم بستر ی شدن هفتاد تظاهر کننده زخمی که نیمی از آنان به سبب زخم های ناشی از گلوله در وضع وخیمی هستند بالاتر از امکانات این بیمارستان است. دیده بان حقوق بشر اعلام کرد یک تظاهر کننده در بیمارستان البیضا بستری شده است و این درحالی است که نیروهای امنیتی شانزده تن را در این شهر کشتندو دهها تن دیگر را زخمی کردند. به گفته این تظاهر کننده ، نیروهای امنیتی و غیر نظامیان مسلح با گلوله های جنگی به سوی معترضان تیراندازی کردند. بنابر اعلام دیده بان حقوق بشر، تظاهر کنندگان برای مراسم تدفین معترضانی که چهارشنبه کشته شدند تجمع کرده و با شعارهای مرگ بر حکومت و معمر قذافی برکنار باید گردد به سوی ساختمان نیروهای امنیتی حرکت کردند. یکی از تظاهر کنندگان گزارش داد در بنغازی افراد لباس شخصی مسلح به چاقو به نیروهای امنیتی پیوستند تا با صدها تظاهر کننده از جمله شمار زیادی از وکلا مقابله کنند. دیده بان حقوق بشر اعلام کرد: استفاده از نیروهای امنیتی و اوباش مسلح برای جلوگیری از ملتی که می خواهند مخالفت خود را با دولت اعلام کنند ظاهرا بیش از پیش محکوم به شکست است.
این سازمان اعلام کرد: این تاکتیک حکومت حسنی مبارک را در مصر حفظ نکرد.
quotation mark به موازات آن، رسانه های رسمی همچنان به پنهان نگاه داشتن اعتراضات ادامه می دهند.
از چهارشنبه خبرگزاری رسمی لیبی و تلویزیون ملی این کشور فقط به تجمعات و راهپیمایی ها در طرفداری از حکومت اشاره می کنند. در طرابلس، که در آن درخواست برگزاری روز خشم ظاهرا با اقبال مواجه نشده است صدها تن از طرفداران سرهنگ قذافی شب هنگام تا دیروقت در میدان سبز باقی ماندند. به گزارش خبرگزاری فرانسه از قاهره، براساس تصاویر تلویزیون ملی لیبی ، سرهنگ معمر قذافی کمی پس از نیمه شب با نوای هماهنگ بوق و آتش بازی به مدت کوتاهی در برابر جمعیت زیادی که در مرکز طرابلس گردهم آمده بودند حضور یافت.