گرچه اخوان المسلمین در جریان تظاهرات ضد حسنی مبارک تقریبا حضور چشمگیری نداشت اما این گروه در عرصه سیاسی پس از دوران مبارک در مصر نقش مهمی ایفا می کند.
احمد ماهر ، خبرنگار شبکه بی بی سی گزارش داد تظاهر کنندگان مصری در جریان ناآرامیها اعلام کردند رهبری نداشته و تمام اقشار و گروههای مصری در تظاهرات این کشور حضور دارند.
طرفداران اخوان المسلمین از جمله کسانی بودند که در میان تظاهر کنندگان حضور داشتند اما همواره طرفداران این گروه ادعای رسانه های دولتی مصر مبنی بر آنکه تظاهرات از سوی آنها سازماندهی می شد را رد می کردند. اینکه چه کسانی تظاهرات را هدایت می کردند هنوز قابل بحث و بررسی است.
اما با ظهور انقلابی که در مصر پدپد آمد ، اخوان المسلمین به عنوان یک قدرت سیاسی واقعی در کشور تبلور یافت.
پس از برکناری مبارک ، گروه اخوان المسلمین از عقب نشینی سیاسی دست کشیده و در ظاهر برای اولین بار از زمان تشکیل تاکنون ، قصد دارد یک حزب سیاسی تشکیل دهد.
هانی شکرالله ، سردبیر روزنامه الاهرام مصر گفت انتظار ندارم اخوان المسلمین از صحنه سیاسی مصر خارج باشد اما انتظار می رود این جنبش متحول شده و به گونه ای خود را تغییر دهد که مانند دوران مبارک ، بصورت انحصاری عمل نکند.
اخوان المسلمین اعلام کرد قصد دارد جامعه ای ایجاد کند که بر اساس قوانین اسلامی یا شریعت اداره شود.
در سال دو هزار و پنج که اعضا اخوان الملسمین به خاطر ممنوعیت فعالیت آنها از سوی دولت مصر بصورت مستقل در انتخابات شرکت کردند، رهبران اخوان المسلمین با کسب بیست درصد کرسی پارلمان ، شگفتی دولت حاکم را بر انگیختند.
مبارک مدت ها غرب را با استفاده از ترس ناشی از ظهور اخوان المسلمین تهدید می کرد.
وی می گفت در صورت کناره گیری از قدرت ، اخوان المسلمین اداره حکومت را در دست گرفته و یک دولت اسلامی در مصر به وجود خواهد آمد.
عصام العریان ، از اعضا ارشد اخوان المسلمین در گفتگو با بی بی سی گفت اسلام هراسی یک ترس ساختگی است که از عوامل مختلف ناشی می شود.
وی افزود اسلام هراسی پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق پدید آمد و پس از حادثه یازده سپتامبر نیز تشدید یافت.
بنا براین ، پیامی که من برای جهانیان دارم این است که از اسلام نباید ترسید و اسلام هراسی ساخته دست حکومت های دیکتاتوری و غربیهاییست که خود از دیکتاتورها حمایت می کنند.
افزایش نقش سیاسی اخوان المسلمین در مصر موجب نگرانی جامعه بین الملل را فراهم خواهد آورد.
اعضا اخوان المسلمین بطور علنی سیاست کشورهای غربی در خاورمیانه را رد کرده و بطور آشکار دشمنی خود را با اسرائیل ابراز میکنند.
با نزدیک شدن زمان برگزاری انتخابات در مصر ، در حالی که مردم مصر برای تعیین هویت جدید خود در انتخابات شرکت میکنند ، بسیاری از کشورهای جهان با نگرانی به تحولات این کشور می نگرنند.