خبرگزاري فارس: متكي طنطاوي وزير دفاع و رئيس شوراي نظامي مصر را يك حسني مبارك با لباس نظامي خواند و افزود: او هم همين پرونده را دارد و او هم بايد در خصوص نشستها و تعهداتش با رژيم صهيونيستي به ملت مصر پاسخ دهد.
به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، منوچهر متكي وزير خارجه سابق كشورمان پنچشنبه شب در ادامه سخنانش در جمع بسيج اساتيد دانشگاههاي شيراز به سؤالات حاضران پاسخ داد.
* چرا ايران رابطه با انگليس را قطع نميكند؟
وي در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه چرا عليرغم اينكه انگليس بيشترين تلاش را عليه جمهوري اسلامي داشته و با سران فتنه همراهي كرده، ايران با اين كشور قطع رابطه نميكند؟ با بيان اينكه در تاريخ يكصد و 50 ساله اخير در كشور ما، انگليس بيشترين فتنهها، چپاولها، دشمنيها و توطئهها را عليه ملت ايران داشته است، گفت: در فرهنگ عامه مردم ايران زماني كلمه «انگليس» بر سر زبان ميآيد با «روباه»، حيلهگري و تزوير و طراحيهاي مزورانه مترادف ميشود.
وزير خارجه سابق كشورمان با ذكر اين نكته كه انگليس در اتحاديه اروپا، شوراي امنيت، انگلوساكسونها و در هر جايي كه حضور دارد برنامهريزيها عليه ايران را در اولويت دارد، خاطرنشان كرد: در گذشته با همراهي رژيم شاه عليه ملت ايران و در جهت منافع خود و بعد از انقلاب، هم عليه نظام اسلامي و هم ملت ايران عمل ميكند. تصورشان اين بود كه كار دست خودشان است و پيروز و موفق ميشوند و توفيق را در عدم پيروزي انقلاب ميدانستند كه نتوانستند، به مهار و انحراف انقلاب دست زدند كه اين بار هم موفق نشدند، ولي به اين تلاش ادامه ميدهند.
متكي با بيان اينكه ماموريت سفير ايران در لندن مدتهاست پايان پذيرفته و ايران سفير جديدي معرفي نكرده، گفت: روابط به لحاظ سياسي كاهش يافته است و اگر مجلس براي قطع رابطه سياسي تصميم بگيرد، دولت و وزارت خارجه بايد عمل كنند.
وي هوشياري نسبت به انگليس، رصد كردن حركات اين كشور و پاسخ دادن به آن و همچنين تلاش براي خنثي كردن تلاشهاي اين كشور را جزو اولويتهاي سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران برشمرد.
* سران فتنه به لحاظ قضايي پاسخگو باشند
متكي در پاسخ به اين سؤال كه علت تأخير در محاكمه و دستگيري سران فتنه چيست؟ با بيان اينكه مسئولان قوه قضاييه بايد پاسخ دهند، خاطرنشان كرد: تصور من اين است اگر تا ديروز حركت اينها يك حركت گفتوگويي، مذاكرهاي، نقد و برخوردهاي مبتني بر بي توقع بودن از آنها بود، الان بايد در جايگاه پاسخگويي قضايي باشند.
وي با ذكر اين نكته كه امام (ره) اين ميزان را براي ما به يادگار گذاشت كه «اگر ديديد آمريكا از شما خيلي تعريف ميكند در آن كار ترديد كنيد»، خطاب به سران فتنه گفت: شما كاري كرديد كه حداقل پنج مقام آمريكايي در يك فاصله 24 ساعته از شما حمايت كردند. البته معلوم بود چرا آنها دستپاچه شده بودند، چون در مصر و تونس ضربه خورده بودند.
وزير خارجه سابق كشورمان خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه دستگاههاي اطلاعاتي مطالب بيشتري را در اختيار دارند، به اعتقاد من اوضاع به مرزي رسيده كه اينها بايد پاسخگو باشند و اين پاسخگويي سياسي نيست بلكه بايد به لحاظ قضايي پاسخگو باشند.
* مبارك 70 ميليارد دلار را از كجا آورده است؟
وي در ارزيابي از تحولات مصر و پيشبيني از آينده خاورميانه كه سؤال يكي از حاضران بود، يك گزينه در تحولات مصر كه مطلوبترين گزينه براي آمريكاست را اين دانست كه شوراي نظامي بر مقدرات كشور حاكم شود و افزود: اين باعث خواهد شد كسي در مصر بسياري از سؤالاتي كه از الان به بعد بايد مطرح شود را پيگيري نكند.
متكي با اشاره به فيلمي كه اخيراً بيبيسي از فرح همسر شاه ساخته و با بيان اينكه 32 سال است در خارج از كشور بيشترين هزينه را عليه ملت ايران انجام ميدهند و هر حركت ضد انقلابي عليه ملت ايران را تغذيه ميكنند، پرسيد: اين پول را از كجا آوردهاند؟
وزير خارجه سابق كشورمان همچنين سؤال كرد: مبارك چند سال رئيس جمهور بود و در طول اين مدت چقدر حقوق گرفته است؟ 70 ميليارد دلاري كه مطرح است كه مبارك به خارج از كشور برده و در بانكهاي سوئيس ذخيره كرده از كجا آمده است؟
وي ادامه داد: چقدر حقوق داشته كه سالي بيش از 2 ميليارد دلار آن را پسانداز ميكرده است؟
* طنطاوي يك حسني مبارك با لباس نظامي
متكي طنطاوي وزير دفاع و رئيس شوراي نظامي مصر را يك حسني مبارك با لباس نظامي خواند و افزود: او هم همين پرونده را دارد و او هم بايد در خصوص نشستها و تعهداتش با رژيم صهيونيستي به ملت مصر پاسخ دهد.
وي ادامه داد: مطلوبترين گزينه براي آمريكا اين است كه اينها بمانند و شرايط را مديريت كنند. گفتهاند تا شهريور ماه تصميم ميگيريم به هر سمت و سويي بخواهند ببرند.
وزير خارجه سابق كشورمان گزينه مقابل آن را هرج و مرج در مصر دانست و گفت: اگر آمريكاييها توجه نكنند و اشتباه استراتژيك را دوباره مرتكب شوند، ممكن است با آن روبرو شوند.
وي با اشاره به اظهارات اوباما در روزهاي نخست تحولات در مصر و زماني كه ديدند مبارك قادر به ماندن نيست مبني بر اينكه «اصلاحات همين الان شروع شود»، افزود: فرستاده ويژه اوباما او را پشيمان كرد. البته فقط فرستاده ويژه نبود، عربستان، اسرائيل و اردن با آمريكاييها تماس داشتند كه شما بايد مبارك را نگهداريد از جمله تماسهاي تلفني ملك عبدالله با مبارك كه به كرات اين بحث مطرح شد.
وزير خارجه سابق كشورمان اضافه كرد: اگر الان بخواهند به حفظ نظاميها اصرار كنند، دو حادثه رخ ميدهد يا ناگزيرند تسليم شرايط شوند كه اگر مردم حضور چشمگير داشته باشند و به حكومت نظامي اعتنا نكنند، يك شبيه سازي ديگر همچون 21 بهمن 57 رخ ميدهد و يا اينكه به روي مردم آتش بگشايند و كشتار رسمي كنند كه در آن صورت هم باز جز افزودن خشم ملت مصر چيزي به همراه نخواهند داشت.
* تنفر 92 درصد مردم مصر از آمريكا
متكي به نظرسنجي جديد آمريكاييها در مصر كه براساس آن 92 درصد از مردم مصر از آمريكا متنفرند و 86 درصد از حق هستهاي ايران حمايت ميكنند، اشاره كرد و گفت: گزينه سوم اين است كه تسليم شرايط شوند و يك دولت موقتي شكل بگيرد متشكل از كساني كه ميدان دار اين تحولات هستند. در اينكه اين دولت موقت چه تركيبهاي احتمالي داشته باشد بحثهايي است كه در حال حاضر مجال پرداختن به آن نيست. شايد واقعبينانهترين برخورد اين است.
به گفته وي از دست رفتن مصر يعني شمارش معكوس صدور حكم تخليه رژيم صهيونيستي اين مستاجر تحميلي 62 ساله در خاورميانه.