خبرگزاری رویترز در گزارشی اعلام کرد انقلاب مصر باعث وحدت بین مسلمانان و مسیحیان این کشور شد .
رویترز در گزارشی از قاهره به قلم یاسمین صالح نوشت : روح وحدت حاکم بر مصریها که حسنی مبارک رئیس جمهور مصر را هشت روز پیش سرنگون کردند باعث آرام شدن تنشها بین مسلمانان و مسیحیان قبطی در مصر شد و امیدها را به وفاق همیشگی تقویت کرد.
مسلمانان و مسیحیان برای حمایت از یکدیگر در مقابل نیروهای امنیتی مصری سپرهای انسانی تشکیل دادند و به هنگام اعتراضات نیز در میدان التحریر در مرکز قاهره در کنار یکدیگر نیایش و دعا کردند.
در کنار شعارنوشتههایی که خواستار کناره گیری حسنی مبارک از قدرت و پایان دادن به حالت فوق العاده در این کشور بودند معترضان شعارنوشتههایی در دست داشتند که دارای تصاویری از پرچم مصر بود که صیلب و هلال در کنار هم بود. شیخ یوسف قرضاوی رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان در خطبه های نماز جمعه میدان التحریر خطاب به میلیونها نمازگزار گفت مصر در این انقلاب پیروز شد و مصر بر آنچه که طائفه گرایی نامیده می شد فائق آمد. وی گفت در این میدان یعنی میدان شهدای بیست و پنجم ژانویه ( میدان التحریر ) مسیحیان دوشادوش مسلمانان ایستادند .
این طائفه گرایی لعنتی پایان یافت.
برخی قبطی های مصر که ده درصد جمعیت هفتاد و نه میلیون نفری این کشور راتشکیل میدهند میگویند برای آنکه زخمهای گذشته التیام یابد و برای وحدت بین ادیان به چیزهای بیش از این نیاز است.
یک مسیحی گفت همچنان از حوادثی که در آینده امکان دارد رخ بدهد می ترسم .
لازم است تضمینهای بیشتری داده شود که قبطی ها آزادانه زندگی کنند و با آنها عادلانه رفتار شود.
شمار دیگری معتقدند آنها عملا تغییرات مثبت را دیدهاند. رهبران دو طائفه تلاش میکنند بر وفاق طائفه ای تاکید کنند اما تنشهای طائفهای گهگاه بر سر زمین یا روابط عاطفی بین افراد دو طائفه یا مجوزهای ویژه ساخت کلیسا به اقدامات خشونت آمیز منجر می شود.
سال گذشته مصر در مارس و فوریه گذشته صحنه چندین اقدام خشونت آمیز طائفهای بود. ژانویه گذشته صدها مسیحی پس از انفجار در کلیسایی در اسکندریه به خیابانها آمدند و تظاهرات کردند.
پلیس نیز برای پراکنده کردن آنها گاز اشک آور شلیک کرد.
مقامات ، تدابیر امنیتی را نزدیک کلیساها پس از حمله اسکندریه تشدید کردند اما مسیحیان میگویند بسیاری از محافظان اضافی پس از اعتراضات علیه مبارک فرا خوانده شدند. نجاد البرعی پژوهشگر مسائل اجتماعی از اقدام دولت به سرکوب و فقر که باعث افراط گرایی دینی در جامعه مصر است انتقاد کرد و گفت دموکراسی ، راهکار است. وی گفت اگر نظام دموکراتیک اجرا شود به راحتی می تواند جایگزین هرگونه تعصب دینی شود.
مدحت ملاک سی و دو ساله که بیکار است و در اعتراضات شهر الجیزه در نوامبر گذشته شرکت کرده بود گفت مسلمانان با مسیحیان ابراز همبستگی بیشتری می کنند.
وی افزود احساسی که در قبال مسلمانان دارم مثل گذشته نیست .
احساس می کنم همه ملت مصر حامی من هستند و با من به خوبی و احترام و شایستگی تعامل می کنند. وی گفت در این میان برخی مقامات دولتی استثنا هستند و رفتار خوبی ندارند.